Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Струминний апарат з кавітаційним ефектом
    (2021) Слюсенко, Андрій Михайлович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Значна кількість процесів в харчовій, хімічній, фармацевтичній і інших галузях промисловості пов’язані з процесами тепломасообміну в газорідинних системах. Відомі різноманітні способи впливу на технологічні середовища з метою інтенсифікації цих процесів. Нами пропонується гідродинамічний спосіб, як простий та економний, який реалізується в рідинно-газових струминних апаратах (ежекторах). Завдяки простоті конструкції, незначним розмірам, відсутності рухомих елементів та можливості ежекції газу без додаткових затрат енергії такі апарати знаходять все більше використання для проведення процесів сульфітації, сатурації, пастеризації, насичення напоїв діоксидом вуглецю
  • Ескіз
    Документ
    Cavitation resistance of ceramics
    (2018) Litvinenko, Aleksandr; Pashchenko, Bohdan
    The technological additions are the most vulnerable component of ceramics which create conditions for the formation of a glass phase with distributed Al2O3 particles. The accumulation of stresses of the surface layer takes place namely along the boundaries of the phases, which is responsible for the cyclical nature of mass losses. Microscopic analysis showed that the destruction of specimens occurs precisely over the vitreous phase, which is contained along the grain boundaries of aluminum oxide.
  • Ескіз
    Документ
    Investigation of steam cavitation device for illumination of canned food juices
    (2019) Zheplinska, Mariia; Zotkina, Larysa
    We conducted research on the use of steam condensation cavitation to illuminate apple juice instead of its usual preheating. In the laboratory, exposure studies were conducted water vapor to illuminate apple juice. The results of the study showed that with increasing temperature the sediment content increases and, as a result, decreases color of juice. However., when you enter more pairs the amount of siege decreases. Ми провели дослідження щодо використання кавітації парової конденсації для освітлення яблучного соку замість його звичайного підігріву. У лабораторних дослідженнях були проведені дослідження водяної пари для освітлення яблучного соку. Результати дослідження показали, що зі збільшенням температури вміст осаду зростає і, як наслідок, зменшується колір соку. Однак при введенні більшої кількості пари кількість облоги зменшується.
  • Ескіз
    Документ
    Кавітаційне очищення стічних вод
    (2015) Шпякіна, Анна Ігорівна; Семенова, Олена Іванівна
    Кавітація – утворення в рідині каверн, заповнених газом, парою або їх сумішшю. При кавітаційній обробці рідина піддається потужному енергетичному впливу, який супроводжується появою у рідині напружень розтягу високого градієнту, що зумовлюють руйнування міжмолекулярних зв’язків у рідині та формування із наявних в рідині зародків кавітації кавітаційних бульбашок. Cavitation - the formation of a fluid cavities filled with gas, steam or a mixture thereof. When the cavitation processing of liquid is exposed to strong energy impact, which is accompanied by tension in the liquid high stress gradient, causing the destruction of intermolecular bonds in a liquid and formation of embryos available in liquid cavitation cavitation bubbles.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ефекту кавітації у технології пивного сусла
    (2002) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Галак, Дмитро Георгієвич
    В роботі визначені основні параметри, при яких явище кавітаціі сприяє кращому екстрагуванню та ізомеризації гірких речовий хмелю. In this paper, the basic parameters under which the phenomenon of cavitation promotes better extraction and isomerization of bitter hops material.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності очищення стічних вод теплових електроцентралей
    (2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович
    За допомогою гідродинамічного кавітаційного оброблення створюється розвинена поверхня масообміну, внаслідок чого реакційна здатність підведених реагентів підвищується, причому ці реакції відбувається достатньо повно, а витрати реагенту найбільш раціональні. With hydrodynamic cavitation developed surface treatment creates mass transfer, resulting reactivity announced reagents increased, and these reactions is sufficiently and reagent costs most rational.
  • Ескіз
    Документ
    Кавітаційна технологія очищення стічних вод від сполук хрому
    (2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Ястреба, Сергій Петрович; Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій Григорович
    Використання гідродинамічного двох стадійного кавітаційного оброблення з підведенням реагентів у кавітаційну зону дозволяє інтенсифікувати процес знешкодження стічних вод від сполук хрому, підвищити якість і продуктивність очищення. The use of hydrodynamic cavitation one-step processing of supply of reagents in the cavitation zone allows to intensify the process of disposal of wastewater from chromium compounds, improve the quality and performance cleaning.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування пароконденсаційної кавітації для освітлення яблучного соку
    (2014) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Копиленко, Анатолій Васильович; Бих, Олексій; Пацуков, Вадим
    Існує багато способів освітлення соків, серед яких найчастіше використовують спосіб з додаванням ферментних препаратів. Як альтернатива нами досліджувалась можливість застосувати для освітлення соків, зокрема яблучного, пароконденсаційну кавітацію.
  • Ескіз
    Документ
    Можливості застосування пароконденсаційної кавітації для здійснення освітлення яблучного соку
    (2014) Бих, Олексій; Пацуков, Вадим; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Під освітленням розуміють вивільнення соку від каламуті та більшої частини колоїдних речовин і одержання прозорого продукту. Існує багато способів освітлення соків, серед яких найчастіше використовують спосіб з додаванням ферментних препаратів. Як альтернатива нами досліджувалась можливість застосувати для освітлення соків, зокрема яблучного, пароконденсаційну кавітацію. Under illumination understand the release of juice turbidity and most of the colloidal substances and obtaining a transparent product. There are many ways to light juices, including the most commonly used method of addition of enzyme preparations. As an alternative we investigated the applicability to light juices, including apple, parokondensatsiynu cavitation.
  • Ескіз
    Документ
    Прогресивна технологія приготування розчинів для посолу м’яса
    (2013) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Клюк, Олександр Дмитрович; Некоз, Олександр Іванович
    У статті наведено технологічні режими приготування та здійснення посолу мясної сировини іззастосуванням аппарату, що використовує явище гідродинамічної кавітації. The article presents technological modes of preparation and implementation of salting the meat raw apparatus using hydrodynamic cavitation phenomenon.