Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Характеристика дієтичних добавок для зміцнення нервової системи на ринку Німеччини(2023) Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаНаразі понад один мільйон громадян України, які залишили свою країну з кінця лютого 2022 року через повномасштабну російську агресію, перебувають у Німеччині. Тому доцільно охарактеризувати асортимент дієтичних добавок, призначених для поліпшення стану нервової системи, на ринку цієї країни. Дієтичні добавки виявляють загальнозміцнювальну дію на організм, зменшують тривожність, напругу, стрес, головний біль, поліпшують якість сну та регулюють його тривалість. Отже, застосування дієтичних добавок у харчових раціонах українців є досить актуальним та допоможе вирішити ряд проблем, зокрема і тих, що пов’язані з розладами нервової системи.Документ Substantiation of dietary supplement technology based on sublimated vegetable raw materials(2021) Podobiy, Olena; Zhytnetskii, Ihor; Malyk, MarynaA significant disadvantage of traditional methods of processing plant raw materials for storage and use is the destruction and oxidation of vitamins, aromatic and other biologically active substances.Документ Оздоровчі продукти – магістральний напрям соціально-економічного розвитку в Україні(2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ нинішніх умовах немає жодної галузі харчової промисловості, де не знайшли б належного місця БАР-збагачувачі та харчові біодобавки. Більш того, фахівці розглядають сьогодні харчові продукти у новій якості – носіїв БАР, що беруть участь у всіх процесах фізіологічного та гормонального регулювання функцій організму людини, і в цьому сенсі вони, залежно від кількісного та якісного складу БАР, набувають лікувальних, профілактичних, функціональних властивостей.Документ The creation of dietary supplements(2019) Gerasimenko, Daria; Harkusha, Olena O.Today environment is polluted, price for consumer basket is increasing and this has a negative impact on the nutrition of people. Enrichment of food with micronutrients allows to change economically and positively nutrition and health of population. Due to the fact that this method is quite new for Ukraine, it is recommended first of all to enrich flour with vitamin B9 due to the loss of vitamins during processing. This will allow to cover the mass market and develop this initiative.Документ Світовий ринок товарів з антиоксидантною дією: стан, перспективи розвитку та споживчі настрої(2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаПроведено аналітичний огляд даних маркетингових організацій, торгівельних майданчиків та великих промислових виробників щодо стану та перспектив розвитку ринку товарів з антиоксидантною дією. Аналіз глобального ринку товарів з антиоксидантною дією показав, що існує стабільна динаміка зростання обсягів ринку, особливо це відчутно у сегменті антиоксидантів натурального походження. An analytical review of marketing organizations, marketplaces, and large industrial producers has been carried out on the state and development prospects of the antioxidant products market. An analysis of the global market of antioxidant products showed that there is a stable dynamics of market volume growth, especially in the segment of natural origin antioxidants.Документ Використання кріопротекторів при виготовленні посічених напівфабрикатів(2016) Скочко, Олексій Іванович; Тимченко, Оксана АндріївнаАналіз вітчизняної літератури дозволяє стверджувати, що виробництво м’ясних заморожених напівфабрикатів знаходиться на стадії планомірного зростання та має достатньо великий потенціал для розвитку. Одним із технологічних прийомі розв’язання проблеми пов’язаної зі станом м’ясної сировини після холодильного зберігання, є застосування харчових добавок, кріопротекторна дії яких пов'язаний зі зміною аморфної структури всередині продукту і зменшенням центрів кристалізації, що є особливо важливо для м’ясопродуктів глибокої заморозки і довготривалого холодильного зберігання. The analysis of domestic literature suggests that the production of meat frozen semi-finished products is at a stage of systematic growth and has a sufficiently large potential for development. One of the technological methods of solving the problem associated with the state of meat raw materials after refrigeration is the use of dietary supplements whose cryoprotective effects are associated with a change in the amorphous structure within the product and a decrease in the centers of crystallization, which is especially important for deep frozen products and long-term refrigerated storage.Документ Розроблення способу виробництва дієтичної добавки на основі насіння томатів, гарбуза та льону(2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Мошенська, Лілія ВолодимирівнаНа сьогодні доведено, що харчова недостатність різко знижує здатність захисних систем організму адекватно реагувати на несприятливі чинники довкілля, підвищуючи ризик розвитку багатьох хвороб, у першу чергу - аліментарно залежних. Це вимагає постійного корегування структури харчування, ліквідації дефіциту основних нутрієнтів, надання їжі оздоровчих, профілактичних і регуляторних властивостей із точки зору впливу на всі функції органів та систем організму людини. Today proved that food deficiency dramatically reduces the protective ability of the body to respond adequately to adverse environmental factors, increasing the risk of many diseases, especially - alimentary dependent. This requires constant adjustment eating patterns, eliminate the deficit of basic nutrients provide food health, preventive and regulatory properties in terms of the impact on all the functions of organs and systems of the human body.Документ Минерально-витаминный состав овощных блюд с диетическими добавками для студентов(2014) Пересична, Светлана МихайловнаПроведены исследования состава овощных блюд с диетическими добавками для студентов. Investigations of vegetable dishes with dietary supplements for students.Документ Самбуки з використанням дієтичних добавок для харчування спортсменів юніорів(2015) Бондар, О. В.; Бурма, Дарина МиколаївнаВ умовах сучасного розвитку спорту організація раціонального харчування спортсменів відіграє важливу роль. Високий ступінь фізичного та нервово-психічного напруження, які виникає під час тренувань та змагань, супроводжується суттєвою перебудовою метаболічних процесів, що обумовлює підвищену потребу організму спортсменів у енергії та певних харчових речовинах. При цьому, важлива роль у забезпечені високого рівня функціональної активності організму та прискоренні процесів адаптації до напруженої м’язової діяльності, належить харчуванню. Велике значення має також вибір режиму харчування та кількості споживаної їжі, адекватної до витрат енергії та організму. In today's sports development organization of nutrition athletes is important. The high degree of physical and mental stress that occurs during training and competitions, accompanied by substantial restructuring of metabolism that causes the highest need of athletes in energy and certain nutrients. Thus, an important role in ensuring a high level of functional activity of the body and accelerate the process of adaptation to intense muscular activity belongs nutrition. Of great importance is also the choice of diet and food intake, adequate to energy consumption and body.Документ Використання тваринних білків в технології ковбасних виробів(2015) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Неводюк, Ірина Валентинівна; Шведюк, Дмитро Анатолійович; Міщук, М. М.Найбільш поширеним шляхом вирішення технологічних завдань м'ясопереробної є застосування різноманітних комбінацій харчових добавок, що дозволяють цілеспрямовано регулювати функціональні характеристики м’ясних систем. Тваринні білки - це натуральні продукти, виробництво яких засновано на термічних (знежирення, зневоднення) та механічних (подрібнення) процесах. The most common way to solve technological problems m'yasopererobnoyi is the use of different combinations of food additives that allow purposefully regulate functional characteristics of meat. Animal proteins - are natural products whose production is based on thermal (degreasing, dehydration) and mechanical (grinding) process.