Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Оздоровчі продукти – магістральний напрям соціально-економічного розвитку в Україні
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    У нинішніх умовах немає жодної галузі харчової промисловості, де не знайшли б належного місця БАР-збагачувачі та харчові біодобавки. Більш того, фахівці розглядають сьогодні харчові продукти у новій якості – носіїв БАР, що беруть участь у всіх процесах фізіологічного та гормонального регулювання функцій організму людини, і в цьому сенсі вони, залежно від кількісного та якісного складу БАР, набувають лікувальних, профілактичних, функціональних властивостей.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції змін споживчих уподобань на ринку харчових продуктів
    (2022) Страшинська, Лариса Володимирівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сімкін, Давід Олександрович
    Проаналізовано стан споживання продуктів харчування в динаміці протягом 2012–2019 років та визначено споживчі уподобання за зазначений період. Окреслено зміни у попиті у зв’язку із розвитком онлайн замовлень та швидкою доставкою. Визначено тенденції в зміні прихильностей споживачів щодо переходу від калорійної їжі до здорового харчування. The state of food consumption in the dynamics during 2012–2019 is analyzed and consumer preferences for the specified period are determined. Changes in demand due to the development of online orders and fast delivery are outlined. Trends in changing consumer preferences for the transition from high-calorie to healthy eating have been identified.
  • Ескіз
    Документ
    Світові тенденції розвитку ринку харчових продуктів
    (2020) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Оцінено вітчизняний ринок харчових продуктів з огляду на основні проблеми і тенденції розвитку. Досліджено основні тренди і напрями розвитку світового ринку харчових продуктів на основі даних міжнародних аналітичних компаній. Акцентовано увагу на аналізі кондитерського ринку та напрямах діяльності вітчизняних кондитерських підприємств в напрямку розширення інвестування та впровадження інноваційних моделей розвитку. The domestic food market is assessed taking into account the main problems and development trends. The main trends and directions of development of the world food market are studied on the basis of data of international analytical companies. Emphasis is placed on the analysis of the confectionery market and areas of activity of domestic confectionery enterprises in the direction of expanding investment and implementation of innovative development models.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями державного регулювання продовольчого ринку
    (2021) Страшинська, Лариса Володимирівна; Худолій, Діана Юріївна
    На основі положень нормативно-законодавчої бази регулювання конкуренції на споживчому ринку обґрунтовано, що різні продовольчі ринки потребують відповідних засобів державного впливу, які повинні охоплювати три напрями: правовий, стимулюючий та адміністративний. Засоби впливу кожного з цих напрямів повинні застосовуватись державою відповідно до особливостей розвитку окремого продовольчого ринку з урахуванням специфіки галузі. Based on the provisions of the regulatory framework for competition in the consumer market, it is substantiated that different food markets need appropriate means of state influence, which should cover three areas: legal, incentive and administrative. The means of influencing each of these areas should be used by the state in accordance with the peculiarities of the development of a particular food market, taking into account the specifics of the industry.
  • Ескіз
    Документ
    Світові тенденції формування культури споживання харчових продуктів
    (2019) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Проаналізовано ринок харчових продуктів з точки зору споживчих вподобань, визначено світові тенденції формування культури споживання з урахуванням прискорення оперативності обслуговування, акцентовано увагу на взаємопроникнення роздрібних мереж, ресторанів і сервісів. The food market is analyzed from the point of view of consumer preferences, the world tendencies of formation of culture of consumption taking into account acceleration of efficiency of service are defined, attention is focused on interpenetration of retail networks, restaurants and services.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями забезпечення прибутковості підприємств у сфері органічного землеробства
    (2014) Климаш, Наталія Іванівна
    Окреслено основні напрями розвитку органічного сільського господарства в Україні. Визначено перспективи забезпечення прибутковості підприємств з виробництва органічних продуктів харчування. The basic directions of development of organic agriculture in Ukraine. Prospects ensure the profitability of enterprises producing organic food.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток внутрішнього продовольчого ринку в Україні
    (2020) Сладкомьодова, Вікторія Сергіївна; Соломка, Ольга Миколаївна
    Розглянуто чинники попиту і пропозиції на продовольчому ринку. Оцінка потенціалу попиту з урахуванням рекомендованих норм споживання продуктів харчування виявила незбалансованість середнього раціону харчування, потреба задовольняється лише по хлібу і хлібобулочних виробів, картоплі, цукру, олії рослинної.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стану та перспективи розвитку хлібопекарської галузі у Львівській області
    (2015) Чернігевич, Галина Ігорівна
    В умовах фінансово-економічної кризи головним завданням розвитку ринку хлібопекарської продукції є задоволення базових потреб споживачів товарами сучасного високоякісного виробництва за доступними цінами. Для отримання якісної хлібопекарської продукції, особливу увагу слід приділяти якості сировини, яка не завжди відповідає вимогам державних стандартів України. In the context of the financial and economic crisis, the main task of the market development of bakery products is to meet the basic needs of consumers of products of modern high-quality production at an affordable price. To obtain high-quality bakery products, special attention should be paid to the quality of raw materials, it does not always meet the requirements of state standards of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    К вопросу регулирования продовольственного рынка
    (2012) Кундеева, Галина Алексеевна; Шум, Александр
    Исследовано состояние, развитие продовольственного рынка и важнейшие аспекты его регулирования. Рассмотрена экономическая конъюнктура рынка продовольствия и предложено алгоритм системы исследования продовольственного рынка. The condition of the development of the food market and the most important aspects of its regulation. We consider the economic situation of the food market and the proposed algorithm of the study of the food market.
  • Ескіз
    Документ
    Нарощування інноваційного потенціалу як фактор стратегічного розвитку підприємств продовольчого ринку
    (2009) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Обгрунтовано необхідність переходу галузей харчової промисловості на інноваційний шлях розвитку, визначено сутність інноваційного потенціалу, методичні підходи щодо рівня його оцінки та ефективність використання в галузі. The necessity to move food industry in innovation way of development, the essence of innovation potential, methodological approaches to the evaluation of its use and effectiveness in the field