Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок(2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичПроведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.Документ Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій ІвановичКрохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.Документ Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції(2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичПроцес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.Документ Практичне використання модифікованих та нанооброблених природних матеріалів у виробництві напоїв(2020) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Пивоваров, Олексій Андрійович; Олійник, Світлана ІванівнаМодифікація на нанооброблення природного завантаження дає змогу інтенсифікувати процес освітлення води, знизити витрати реагентів на 15-30 % з отриманням якісної підготовленої води, зменшити собівартість фільтрування води. Modification for nanoprocessing of natural loading allows to intensify the process of water clarification, reduce the cost of reagents by 15-30% to obtain quality prepared water, reduce the cost of water filtration.Документ Впровадження методів модифікації молочної сироватки з метою екологізації виробництва(2020) Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаНа сьогоднішній день теми раціонального використання природносировинних ресурсів і охорони навколишнього середовища особливо актуальні та потребують швидкого вирішення. Аналіз вітчизняних і закордонних літературних джерел показує, що проблема доцільного використання молочної сироватки повністю не вирішена в жодній з країн світу і фундаментально пов’язана з проблемою охорони навколишнього середовища.Документ Модифікація пектину як фактор формування споживчих властивостей біодеградабельної плівки(2017) Шульга, Оксана СергіївнаПроведено модифікації, що дозволяють отримати речовини із різними властивостями. Пектин модифікований сечовиною залежно від його концентрації у складі плівки здійснює різний вплив на досліджувані показники. Modifications were made to obtain substances with different properties. Pectin modified with urea, depending on its concentration in the film, has a different effect on the investigated parameters.Документ Дослідження фізико-хімічних властивостей набухаючого крохмалю різного походження(2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаВизначено реологічні параметри, а також здатність зв’язувати воду та розчинність набухаючого крохмалю в залежності від температури. The rheological parameters, as well as the ability to bind water and solubility of the swelling are determined starch depending on temperature.Документ Genetically Modified Food(2017) Ivanov, Mykyta; Starkova, OlesiaДокумент Порівняльний аналіз способів фракціювання тропічних олій(2015) Максимків, П. В.; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаХарактерною ознакою сучасної олійно-жирової промисловості є виробництво спеціальних жирів із заданими властивостями за технологіями їх модифікації, однією з них є фракціювання шляхом розділення суміші триацилгліцеролів на фракції за різною температурою плавлення. Харчові жири і олії можуть бути розділені на фракції з метою отримання нових сировинних матеріалів, більш зручних і технологічних, ніж натуральні продукти. A characteristic feature of modern oil and fat industry is the production of special fats with desired properties for their modification technologies, one of them is fraktsiyuvannya by separation of a mixture of triacylglycerols into fractions for different melting point. Dietary fats and oils can be separated into fractions to obtain new raw materials and process more convenient than natural products.Документ Purposefully altered properties of meat products by nanocomposites(2013) Ivanov, Sergey; Pasichnyi, Vasyl; Olishevskyi, Valentyn; Marynin, Andriy; Zakharevych, ValeriyTest conducted research of industrial products withmicronized iron, spritely ethanol, activated silver and their combination had prolonged bacteriostatic effects. Results confirming the triple possibility increase time storage of first grade boiled sausages were obtained during storage compare to the control without the use of nanocomposites. The results indicate the promising use in the manufacture and packaging of meat products nanocomposites with bactericidal effect. Проведені тестові дослідження продукції промислового виробництва з використанням мікронізованого заліза, випарювача етанолу, активованого срібла та їх комбінування надали пролонговані бактеріостатичні ефекти. У процесі зберігання, порівняно з контролем без використання нанокомпозитів, були отримані результати, що підтверджують можливість триразового збільшення часу зберігання варених ковбасних виробів першого сорту. Отримані результати вказують на перспективність використання при виробництві та упаковці м'ясної продукції нанокомпозитів з бактерицидним ефектом.