Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 96
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної
    (2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів
    (2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Останнім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості виготовлення та використання біорозкладальних матеріалів
    (2024) Верещак, Денис Сергійович; Ступак, Юлія Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Сьогодні для зменшення навантаження на навколишнє середовище підвищена увага приділяється біосумісним, компостованим та одержаним з відновлюваної сировини полімерним матеріалам. Поява біопластиків дозволяє значно знизити вуглецевий індекс і полімерів і товарів, вироблених на їх основі
  • Ескіз
    Документ
    Інвестиційні можливості України
    (2022) Каїра, Людмила Григорівна
    У статті висвітлено інвестиційний клімат України в умовах війни. Визначено основні галузі національної економіки, які мають суттєвий інвестиційний потенціал. Наведено країни, які зацікавлені в інвестиційних можливостях України. The article highlights the investment climate of Ukraine in wartime conditions. The main branches of the national economy, which have significant investment potential, have been identified. Countries that are interested in Ukraine's investment opportunities are listed.
  • Ескіз
    Документ
    Роль крафтових сирів у гастро-туризмі України
    (2023) Мельник, Ірина Олегівна; Архіпчук Олександр Васильович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Одним із перспективних напрямків розвитку гастрономічного туризму є сирний туризм – спеціалізований вид туризму, який ознайомлює подорожуючих з національними традиціями сироваріння, культури споживання сиру. One of the promising directions for the development of gastronomic tourism is cheese tourism - a specialized type of tourism that acquaints travelers with the national traditions of cheese-making, the culture of cheese consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Export opportunities of the sunflover oilproduct group for Ukraine
    (2019) Berezyanko, Tamara
  • Ескіз
    Документ
    Італійські особливості організації виробництва та подавання страв з овочів
    (2022) Павлюченко, Олена Станіславівна; Бур’ян, Ангеліна Василівна
    Досліджено особливості приготування та подавання страв з овочів італійської кухні в умовах закладів ресторанного господарства. Peculiarities of preparation and serving of dishes from vegetables of Italian cuisine in the conditions of restaurant establishments were studied.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку м’ясних напівфабрикатів в Україні
    (2021) Бірюк, Юлія Вікторівна; Полоз, Денис Сергійович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Проведено аналіз ринку напівфабрикатів України, що всупереч усім кризовим явищам досить стійкий. Український споживач все частіше робить вибір на користь заморожених напівфабрикатів, які дозволяють йому заощадити час на приготування їжі. An analysis of the market of semi-finished products of Ukraine was conducted, which, despite all the crisis phenomena, is quite stable. The Ukrainian consumer increasingly chooses frozen semi-finished products, which allow him to save time on cooking.
  • Ескіз
    Документ
    Волоські горіхи як сировина для промислового виробництва олії та паст
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.