Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження стандартів HACCP у закладах ресторанного господарства
    (2024) Фефелов, Денис Володимирович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Михайлов, Богдан Володимирович; Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович
    У дослідженні підкреслено важливість впровадження HACCP у закладах ресторанного господарства для забезпечення безпечності харчових продуктів та підвищення довіри споживачів
  • Ескіз
    Документ
    Система управління безпечністю харчових продуктів для громадського харчування
    (2023) Гусєв, Данило Антонович; Кузьмін, Олег Володимирович; Михайлов, Богдан Володимирович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    У статті розглянуто комплексний підхід до впровадження системи НАССР у громадському харчуванні, зосереджений на управлінні ризиками, ідентифікації небезпек та критичних контрольних точок для забезпечення безпечності харчових продуктів
  • Ескіз
    Документ
    Стратегічне планування та ризик-менеджмент як основні компоненти ефективного управління на підприємстві
    (2023) Крамських, Андрій Андрійович; Баталова (Понежда), Олена Анатоліївна
    Проаналізоване стратегічне планування і ризик-менеджмент як необхідні компоненти для досягнення успіху та стійкого розвитку підприємства. Запропоновані загальні вимоги до складання стратегічного плану. Analyzed strategic planning and risk management as necessary components for achieving success and sustainable development of the enterprise. Proposed general requirements for drawing up a strategic plan.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування методу оцінки ризиків «аналізування причин і наслідків» на етапі просіювання борошна
    (Чернігівський національний технологічний університет, 2019) Бідах, Діана Вікторівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    За рахунок такого детального розгляду причин та наслідків, можливо в повній мірі оцінити й задокументувати роботу програм-передумов та сформувати відповідні коригувальні дії. Through this detailed consideration of causes and effects, it is possible to fully evaluate and document the performance of the preconditioning programmes and formulate appropriate corrective actions.
  • Ескіз
    Документ
    Ризик-орієнтований підхід до управління підприємством
    (2022) Скопенко, Наталія Степанівна
    В сучасних складних геополітичних та економічних умовах задля успішного функціонування, розвитку та підвищення конкурентоспроможності суб’єктам господарювання необхідно формувати ризик-орієнтований підхід до управління. In today's challenging geopolitical and economic environment, business entities need to develop a risk-oriented approach to management in order to successfully operate, develop and increase their competitiveness.
  • Ескіз
    Документ
    Управлінське забезпечення ризик-менеджменту
    (2021) Скопенко, Наталія Степанівна; Поліщук, Юлія Вікторівна
    В статті розглянуто поняття «управління ризиками» та досліджено його сутність, визначено основні елементи системи управління ризиками. Виокремлено методи оцінки й регулювання ризику. Розкрито особливості системного управління ризиками. Обґрунтовано управлінське забезпечення ризик-менеджменту. The article considers the concept of "risk management" and investigates its essence, identifies the main elements of the risk management system. The methods of risk assessment and regulation are highlighted. The features of systemic risk management are revealed. The management support of risk management is substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Нормативно-правові аспекти забезпечення безпеки харчових продуктів вітчизняних підприємств
    (2019) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Визначено, що вирішенню проблеми забезпечення безпеки харчових продуктів може сприяти впровадження на підприємствах нових міжнародних стандартів ІSО 22000 на Системи менеджменту безпеки харчової продукції, що дозволить полегшити інтеграцію НАССР та ІSО 9001. Розглянуто сутність, особливості та відмінності стандарту ІSО 22000:2018, в якому передбачається використання циклу РDCА, при застосуванні якого можна ефективно управляти системою управління якості на системній основі. Визначено зміст методології РDCА, а також проаналізовано складові циклу покращання процесів. Declares that the implementation of new international standards ISO 22000 on Food Safety Management Systems can help to solve the problem of food safety, which will allow facilitating the integration of HACCP and ISO 9001. The essence, features, and differences of ISO 22000: 2018, which provides the usage of the PDCA cycle, which can be used to manage the quality management system on a systematic basis effectively, are considered. The content of the PDCA methodology is defined, as well as the components of the process improvement cycle are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження міжнародних стандартів на підприємствах харчової промисловості як напрям підвищення ефективності їх функціонування
    (2019) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Розглянуто сутність, особливості та відмінності стандарту ІSО 22000:2018, в якому передбачається використання циклу РDCА, при застосуванні якого можна ефективно управляти системою управління якості на системній основі. Визначено зміст методології РDCА, а також проаналізовано складові циклу покращання процесів. Визначено, що методологія РDCА ґрунтується ризик-орієнтованому мисленні, що дає змогу підприємству встановити фактори, які можуть викликати відхилення результатів його процесів від запланованих та розробити заходи по попередженню, щоб мінімізувати їх негативний вплив, а також максимально використати можливості, які виникають. Представлено процес керування ризиками, а також дії по реагуванню на ризики та можливості. The essence, features, and differences of ISO 22000: 2018, which provides the usage of the PDCA cycle, which can be used to manage the quality management system on a systematic basis effectively, are considered. The content of the PDCA methodology is defined, as well as the components of the process improvement cycle are analyzed. It has been defined that the РDCА methodology is based on the risk-based thinking, enabling the enterprise to identify factors that may cause deviations from the planned results of its processes and to develop prevention measures to minimize their negative impact and to maximize the opportunities that arise. The risk management process, as well as the risk response and opportunity activities, are presented.
  • Ескіз
    Документ
    The financial crisis and its influence on the banking sector of Ukraine
    (2020) Dubinin, Igor; Nikitenko, Olga
    Швидкий розвиток банківського сектору вимагає більшої уваги до діяльності, пов'язаної з фінансовими та кредитними установами. З цієї причини управління ризиками стає надзвичайно актуальним для управління будь-яким банком, оскільки, крім того, що воно є засобом запобігання збиткам, ще допомагає отримувати додаткові прибутки. Відповідно до постійно зростаючого впливу різних ризиків на фінансову діяльність проблема управління банківськими ризиками стає особливо актуальною. Quick development of the banking sector demands more attention to the activities connected with financial and credit institutions. This is the reason why the risk management gets extra relevant for the management of any bank because except being a means of loss prevention it additionally helps to make extra profits. According to the permanently increasing influence of different risks on financial activities the problem of banking risk management is getting especially relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції як обов’язкова умова успішного функціонування підприємства
    (2018) Усатюк, Світлана Іванівна; Бабенко, Анастасія Володимирівна
    Для успішного розвитку підприємства та його прагнення до лідируючих позицій у конкретній галузі, необхідною умовою є проведення постійного аналізу нововведень у сфері якості та вивчення можливостей щодо їх впровадження та подальшої адаптації в управлінні та організації виробничих процесів. For successful development of the enterprise and its leadership in a particular industry, a prerequisite is the ongoing analysis of innovations in the field of quality and the study of the possibilities for their implementation and further adaptation in the management and organization of production processes.