Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження страв з використанням сої
    (2022) Рибаченко, Марина Сергіївна; Бахмач, Володимир Олександрович; Корецька, Ірина Львівна
    Все більше виробників харчових інгредієнтів звертають увагу на переваги використання сої як джерела протеїнів. Викликано це її невисокої вартістю порівняно з тваринними білками, а також зростаючою популярністю дієтичного харчування, та пошуком альтернативних джерел білків. Соя виступає чудовою сировиною для збагачення супу корисними речовинами.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва кисломолочних напоїв на основі рослинної сировини
    (2024) Баралюк, Артем Вікторович; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Ферментовані молочні продукти є широко вживаними харчовими продуктами у всьому світі, споживання яких з кожним роком суттєво зросло, а ринкові тенденції свідчать про подальше збільшення попиту. В сучасних умовах актуальним напрямом наукового дослідження є розробка нових видів ферментованих продуктів на основі рослинної сровини покращеними органолептичними та фізико-хімічними властивостями, що сприятиме розширенню асортименту продукції підвищеної харчової цінності
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення використання соєвих продуктів завдяки біопрепарату з пивних дріжджів
    (2002) Борисенко, Олена Вікторівна; Карнаушенко, О. Л.; Махинько, Валерій Миколайович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Всебічному використанню продуктів переробки сої заважають наявні у ній антиаліментарні речовини (інгібітори трипсину, галактани тощо). З метою розщеплення галактанів (стахіоза, рафіноза), які не засвоюються організмом людини, до легкозасвоюваних цукрів запропоновано використовувати універсальний біопрепарат, що виробляється з пивних дріжджів. The comprehensive use of soybean processing products is hindered by the antialimentary substances present in it (trypsin inhibitors, galactans, etc.). In order to break down galactans (stachyosis, raffinose), which are not absorbed by the human body, into digestible sugars, it is proposed to use a universal biological product obtained from brewer's yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження закономірності зміни активності амілолітичних ферментів в процесі солодорощення сої
    (2007) Олексійчук, Олександр; Олексієнко, Софія; Хіврич, Борис Іванович; Тодосійчук, Сергій Романович
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу каталітичної дії ліполітичних ферментів на якісні показники ліпідів солоду із сої
    (2007) Олексійчук, Олександр; Українець, Анатолій Іванович; Хіврич, Борис Іванович
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ізоляту соєвого білка на якість пшеничного тіста
    (2016) Черниш, Людмила Миколаївна; Бережна, Оксана Павлівна; Махинько, Валерій Миколайович
    Визначали структурно-механічні властивості тіста з додаванням 20 % ізоляту соєвого білка за допомогою фаринографа Brabender. Встановлено, що внесення 20 % добавки погіршило основні властивості тіста, що негативно вплине на якість готових виробів, тому пропонується вносити ізолят соєвого білка у суміші з сухою пшеничною клейковиною. Це дасть змогу отримувати хліб високої біологічної цінності без втрати споживчих властивостей. Defined structural-mechanical properties of dough with addition of 20 % of soy protein isolate using the Brabender farinograph. Introduction of 20 % additives worsened the basic properties of the test, which can adversely affect the quality of finished products, therefore, it is proposed to make soy protein isolate in a mixture of dry wheat gluten. This will allow you to receive the bread of high biological value, without loss of consumer properties.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу дихання зерна сої під час солодування
    (2004) Арсенюк, Ірина Сергіївна; Тарасенко, Андрій Вікторович; Коцюба, Валентина Федорівна; Олексейчук, Олексій Вікторович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Хіврич, Борис Іванович
    При солодуванні зерна відповідно до інтенсивності дихання подається необхідна кількість холодного повітря, що дає змогу підтримувати кисневий і температурний баланс. Соя — нетрадиційна сировина для виробництва солоду. За хімічним складом вона істотно відрізняється від злакових і бобових культур за співвідношенням білків, жирів і вуглеводів. In soloduvanni grain according to the intensity of breathing submitted the required number of cold air, allowing oxygen and maintain temperature balance. Soya - alternative raw materials for the production of malt. The chemical composition is significantly different from cereal and legume crops in the ratio of proteins, fats and carbohydrates.
  • Ескіз
    Документ
    Харчовий потенціал насіння олійних культур
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна
    У роботі наведено результати амінокислотного аналізу білків насіння соняшнику, сої та ріпаку. Отримані дані свідчать про вміст всіх незамінних амінокислот в досліджуваних зразках шротів. Лімітованими амінокислотами в соєвому білку є сума сірковмісних білків метіоніну та цистину. Для білків ріпакового шроту першою лімітованою кислотою є валін, проте її вміст лише на 20 % нижчий, ніж у еталонному білку Найменш збалансованим за складом незамінних амінокислот виявився білок соняшникового шроту, в якому три лімітовані амінокислоти (лізин, валін та ізолейцин) мали практично однаковий скор – 71-73,5 %. Results of aminoacid analysis of sunflower, soy and rape seed protein are presented in this work. Obtained results have shown that investigated samples have all essential aminoacids. Limiting aminoacid of soy proteins is a sum of sulfurcontaining aminoacids methionine and cistine. The first limiting aminoacid in rape meal protein is valine, but its content only 20 % lower of etalon protein. The least balanced on the base of essential aminoacid content were sunflower seed proteins, in which three aminoacids (lysine, valine and isoleycine) had almost the same score 71-73,5 % and were limiting.
  • Ескіз
    Документ
    Білок соняшника у створенні м'ясо-рослинних продуктів
    (2014) Коваль, Ольга Андріївна; Ковтун, Аліна Володимирівна
    Рівень харчування впливає на здоров'я, працездатність, якість життя людей. В багатьох країнах світу і в Україні суттєвою є проблема продовольства. Одним з головних питань є нестача повноцінного харчового білка. Rіven harchuvannya vplivaє on Health Protection, pratsezdatnіst, yakіst Zhittya people. In bagatoh kraїnah svitu i in Ukraїnі suttєvoyu Yea Food. One h cerebral nutrition Yea nestacha povnotsіnnogo nutritive bіlka.
  • Ескіз
    Документ
    Білки рослинного походження та їх використання в технології м'ясних виробів
    (2014) Мартинюк, Ірина Олександрівна; Хомин, Б. М.
    Білки є найбільш дорогим та дефіцитним компонентом раціонів харчування. Поряд з кількісною нестачею білка все більш негативну роль відіграє якісна неповноцінність. М'ясо — найцінніше джерело білків — відноситься до числа найбільш важко одержуваних і дорогих продуктів харчування. Це пов'язано з тим, що із всіх білковмісних організмів організм тварин найдовше засвоює білок і має найнижчий коефіцієнт конверсії харчових субстратів у тваринні білки. Protein is the most expensive and scarce component of the diet. Along with the lack of quantitative protein more negative role played by qualitative inferiority. Meat - the most valuable source of protein - is one of the most difficult and costly derived foods. This is due to the fact that of all organisms bilkovmisnyh longest animal body metabolizes protein and has the lowest rate of conversion of food substrates in animal proteins.