Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Безпека праці при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2024) Клименко, Максим Андрійович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуто умови праці працівників при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Зазначено необхідність координації дій та зусиль науковців й виробників щодо розробки та виробництва безпечних, ефективних засобів індивідуального захисту з використанням доступних технологій, враховуючи екологічну складову.Документ Професійні захворювання працівників при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2021) Воробей, Анна Миколаївна; Коваль, Ростислав Віталійович; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаДосліджено, що при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів спостерігаються професійні захворювання працівників, зумовлені дією НШВФ. It is investigated that in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals there are occupational diseases of workers due to the action of NSHVF.Документ Біобезпека в контексті охорони праці. Біотехнологічний і нормативно-правовий аспекти(2021) Бородуля, Ганна Миколаївна; Сірик, Аліна ОлегівнаПроведено аналіз та синтез інформації про біотехнологічні та нормативні аспекти біобезпеки та безпеки праці. The analysis and synthesis of information on biotechnological and normative aspects of biosafety and occupational safety is carried out.Документ Організація охорони праці на ПАТ «Новоград-Волинський хлібзавод»(2021) Козаченко, Юлія Дмитрівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВстановлено, що управління охороною праці на ПАТ «Новоград-Волинський хлібзавод» відповідає вимогам законодавства з охорони праці України з використанням досвіду провідних міжнародних практик і стандартів у галузі безпеки та гігієни праці. It is established that the management of labor protection at PJSC "Novograd-Volyn bakery" meets the requirements of labor protection legislation of Ukraine using the experience of leading international practices and standards in the field of occupational safety and health.Документ Статистичні аспекти виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2021) Охмакевич, Анастасія Миколаївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаПроведений аналіз найбільш частих причин, наслідків та обставин нештатних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. The analysis of the most frequent causes, consequences and circumstances of abnormal situations in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals.Документ Вплив пилу прянощів і спецій на працівників кухні(2020) Шебеда, Анна Андріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаДинамічний розвиток закладів харчування потребує постійного оновлення та розроблення нових страв. Майже кожна страва основної кухні відбувається з використанням прянощів, приправ та спеції. У роботі визначено небезпечні фактори у повітрі робочої зони працівників кухні, що використовують прянощі, приправи та спеції для виготовлення страв. Ідентифіковано заходи і засоби захисту здоров’я працівників закладу ресторанного господарства. The dynamic development of restaurants requires constant updating and development of new dishes. Almost every main course dish is made using seasonings and spices. The paper identifies hazards in the air of the work area of kitchen workers who use seasonings and spices for cooking. Measures and means to protect the health of restaurant employees have been identified.Документ Вплив на працівників кав'ярні речовини, що утворюються при смаженні кави(2020) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ роботі наведено результати дослідження стану повітря на робочих місцях у закладі ресторанного господарства з виробництва кави меленої. Формування ароматичних компонентів кави відбувається саме під час обсмажування. Аромат складається з складної суміші летючих сполук. Основні класи ароматичних сполук: сірковмісні сполуки (тіоли, тіофени, тіазоли), піразини, пірідини, піроли, оксазоли, фурани, альдегіди та кетони. Було визначено, що пил та ароматичні речовини, навіть в незначній кількості, викликають серйозні порушення здоров’я працівників. The paper presents the results of a study of the air in the workplace in a restaurant for the production of ground coffee. The formation of aromatic components of coffee occurs during roasting. The aroma consists of a complex mixture of volatile compounds. The main classes of aromatic compounds: sulfur-containing compounds (thiols, thiophenes, thiazoles), pyrazines, pyridines, pyrroles, oxazoles, furans, aldehydes and ketones. Dust and fragrances, even in small amounts, have been found to cause serious health problems to workers.Документ Безпека на робочому місці у закладах ресторанного господарства в умовах коронавіруса (COVID-19)(2020) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі було проаналізовано законодавчі нормативні документи щодо дій роботодавців зі створення здорових і безпечних умов праці у закладах ресторанного господарства. Визначено, що з метою запобігання та управління ризиками поширення COVID-19 на робочому місці роботодавцям необхідно вжити заходів щодо збереження життя та здоров'я працівників шляхом створення ряду заходів упередження розповсюдження інфекції. The paper has analyzes the legislative regulations on the actions of employers to create healthy and safe working conditions in restaurants. It is determined that in order to prevent and manage the risks of the spread of COVID-19 in the workplace, employers need to take measures to save the lives and health of workers by creating a number of measures to prevent the spread of infection.Документ Використання алергенів у хлібопекарській промисловості(2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.Документ Безпека повітря робочої зони при виробництві кави(2019) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаДосить популярним методом збільшення кількості відвідувачів закладів харчування є залучення відвідувача спостерігати за повним циклом приготування продукту. Така методика стає популярною і при приготуванні кави. Все більше власників кафе і ресторанів переходять на виробництво власної кави. Мета дослідження: визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві кави меленої та ідентифікувати заходи і засоби захисту здоров’я працівників підприємства. A fairly popular method of increasing the number of visitors to food establishments is to attract a visitor to observe the full cycle of product preparation. This technique is becoming popular in the preparation of coffee. More and more owners of cafes and restaurants are switching to the production of their own coffee. The purpose of the study: to determine the hazards in the air of the working area during the production of ground coffee and to identify measures and means of protecting the health of employees.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »