Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
110 результатів
Результати пошуку
Документ Світовий ринок товарів та послуг(2009) Мазаракі, Анатолій Антонович; Воронова, Євгенія Миколаївна; Юхименко, Володимир Васильович; Чаус, Ірина Володимирівна; Ващенко, Н. П.; Мельник, Тетяна Миколаївна; Шпарага, Тетяна Іліодорівна; Софіщенко, Ірина Ярославівна; Донченко, Олексій Олександрович; Гладкий, Олександр Віталійович; Головня, Юлія Ігорівна; Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Манжалій, С. М.Підручник присвячений теоретичним засадам формування світових товарних ринків, характеристиці світових товарних ринків. Проаналізовано різні класифікації світових товарних ринків, запропоновано авторський підхід щодо товарно-галузевої структурисвітового ринку. Висвітлено роль та місце України на світових ринках, представлено аналіз потенційних можливостей інтеграції України до конкурентного товарного ринку.Документ Актуалізація державного управління розвитком національного корпоративного сектору / Корпоративний глобалізм як базовий напрямок міжнародної економічної конвергенції(2009) Березянко, Тамара ВолодимирівнаУ науково-практичній монографії вперше систематично розглянуто вплив глобалізаційних процесів в умовах ліберальних економічних конструкцій трансформаційних та розвинених економік. Під призмою розбудови національного інституціонального середовища розглядаються процеси адаптації економічного простору та корпоративного сектору до вимог розвинених світових ринкових спільнот. The author of the scientific and practical monograph for the first time systematically examines the influence of globalization processes in the conditions of liberal economic constructions of transformational and developed economies. Under the prism of the development of the national institutional environment the processes of adaptation of the economic space and the corporate sector to the requirements of developed world market communities are considered.Документ Технологія сиру : навчальний посібник(2009) Поліщук, Галина Євгеніївна; Бовкун, Алла Олександрівна; Колесникова, Світлана СавівнаРозглянуто систематизовану інформацію, присвячену виробництву натуральних сирів. Викладено вимоги до сировини та загальні технологічні операції для виготовлення сирів, особливості технологій основних груп сирів. Подано апаратурно-технологічні схеми з урахуванням сучасних видів обладнання та раціональних способів виробництва. The systematized information, sacred to the production of natural cheeses, is considered. Requirements to raw material and general technological operations are expounded for making of cheeses, feature of technologies of basic groups of cheeses. It is given apparatus technological charts taking into account the modern types of equipment and rational methods of production.Документ Мікроскопіювання у санітарно-мікробіологічному контролі виробництва молочних продуктів(2008) Шульга, Наталія Михайлівна; Бовкун, Алла Олександрівна; Млечко, Лілія АнтонівнаДетально подано настанови щодо роботи з мікроскопом, правила його технічного обслуговування. Розглянуто техніку приготування мікропрепаратів живих культур та фіксованих фарбованих препаратів, способи контролю чистоти заквасок, обладнання і якості готових продуктів з використанням методу мікроскопії. Подано морфологічні, культурні та деякі біохімічні властивості бактерій з відповідними ілюстраціями, наведено джерела забруднення молочних продуктів та спричинені сторонньою мікрофлорою вади. Settings are in detail given in relation to work with a microscope, rule him technical service. The technique of preparation of microslides of living cultures and fixed dyed preparations is considered, methods of control of cleanness of ferments, equipment and quality of the prepared products, with the use of method of microscopy. The morphological are given, cultural and some biochemical properties of bacteria with the proper illustrations, the sources of contamination of dairy products are resulted and caused the extraneous microflora of defect.Документ Технологія м’яса та м’ясних продуктів : підручник(2006) Клименко, Михайло Миколайович; Віннікова, Людмила Георгіївна; Береза, Іван Григорович; Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Буша, Олексій Олексійович; Ткаченко, Катерина ДеміївнаПодано характеристики основних видів забійних тварин, птиці та кролів.Наведено хімічний склад, технологічні та біологічні властивості м’яса. Описано асортимент продукції; технологію забою і первинної переробки худоби, свиней, птиці та кролів; оброблення продуктів забою та яєць; виготовлення ковбасних виробів, напівфабрикатів і м’ясних консервів; виробництво кормової та технічної продукції з м’ясної сировини. Особливу увагу приділено проблемам ресурсозаощадження в м’ясній галузі, виробництва комбінованих м’ясних продуктів, якості м’ясних виробів, санітарно-гігієнічним, економічним питанням і перспективам розвитку технології м’яса та м’ясних продуктів.Документ Технологія рослинних олій(2006) Осейко, Микола ІвановичВикладено теорію, практику, технологію, блок-схеми, роботу обладнання, наукові й практичні основи промислових і інноваційних процесів видобутку рослинних олій і екстрактів, їхнього первинного очищення. Приведено відомості про хімічний склад і структуру вихідної сировини, жирнокислотний і ізомерний склад, властивості рослинних і модифікованих олій, технохімічний контроль, сучасні інструментальні методи оцінки якості і безпечності продукції, систему КТІОЛ (комплексні технології, інжиніринг, обладнання, лінії), інноваційні й аплікаційні технології олійно- жирових і білково-ліпідних продуктів функціонального й оздоровчого призначення. Для студентів вищих навчальних закладів. Книга буде корисною магістрам, аспірантам, науковим співробітникам, інженерно-технічним працівникам оліє-жирового комплексу, АПК й суміжних галузей промисловості, при підготовці і перепідготовці спеціалістів оліє-жирових і суміжних виробництв, особливо на етапі підготовки і при вступі у СОТ, широкому колу споживачів. The theory, practice, technology, flowcharts, equipment work, scientific and practical bases of industrial and innovative processes are described. Extraction of vegetable oils and extracts, their initial purification. Information is given on the chemical composition and structure of the raw material, Fatty acid and isomer composition, properties of vegetable and modified oils, techno-chemical control, modern instrumental methods for assessing the quality and safety of products, CTIOL system (integrated technologies, engineering, equipment, lines), innovative and application technologies of oil-fat and protein-lipid products of functional and well-being purposes. For students of higher educational institutions. The book will be useful to masters, graduate students, research workers, engineers and engineers of the oil and fat complex, agroindustrial complex and related industries, in the preparation and retraining of specialists in oil and fat and allied industries, especially at the stage of preparation and accession to the WTO, to a wide range of consumers.Документ Роль інтелігенції в національно-культурному відродженні України (перша половина ХІХ ст.)(2003) Рудик, Петро АндрійовичНауково-популярне видання вперше на новій методологічній основі без ідеологічної заангажованості розкриває роль інтелігенції в національно-культурному відродженні українських земель, що перебували в складі Російської та Австрійської імперій у першій половині ХІХ ст. Аналіз зроблено з урахуванням досягнень гуманітарних наук початку ХХІ ст. Для студентів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться питаннями історії української культури. Popular research publication for the first time on the new methodological basis without ideological bias reveals the role of intellectuals in national-cultural revival of Ukrainian lands were part of the Russian and Austrian empires in the first half of the nineteenth century. Analysis done on the basis of achievements humanities XXI century. For students, graduate students, university professors, all those interested in the history of Ukrainian culture.Документ Хімія(2005) Іщенко, Віра Миколаївна; Буряк, Надія Іванівна; Рябокінь, Іван Григорович; Нагорний, Павло Григорович; Кроніковський, Олег Ігоревич; Колотуша, Тетяна Петрівна; Фоменко, Веніамін ВасильовичПосібник містить теоретичний матеріал з шкільного курсу загальної, неорганічної та органічної хімії, а також запитання і задачі до кожного з розділів. Послідовність розділів відповідає програмі для абітурієнтів, що затверджена Міністерством освіти і науки України. Також в посібнику наводяться зразки екзаменаційних білетів, які в різні роки пропонувалися на вступних іспитах до університету. Для школярів, абітурієнтів, студентів та вчителів. The manual includes theoretical material on school course general, inorganic and organic chemistry, as well as questions and tasks to each section. The sequence of chapters corresponds to the program for students approved by the Ministry of Education and Science of Ukraine. There are examples in the manual examination tickets that are offered in different years at the university entrance exams. For students, graduates, students and teachers.Документ Пакувальне обладнання. Кн. 3. Обладнання для обробки транспортних пакетів(2006) Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолій Петрович; Волчко, Анатолій ІвановичУ книзі «Обладнання для обробки транспортних пакетів» наведено терміни, визначення, класифікації, будова і принцип роботи типових конструкцій пристроїв і механізмів в пакетоформувальних і пакеторозформувальних машин, машин для скріплення транспортних пакетів, а також робототехнічних комплексів, що застосовуються у процесах пакування. Матеріал книги базується на власних розробках авторів, результатах досліджень і практичному досвіді, одержаному під час впровадження пакувального обладнання як в Україні, так і за її межами. Книга може бути використана як навчальний посібник для студентів, аспірантів та як довідник для проектувальників, керівників пакувальних дільниць, механіків. Іn the book "The equipment for processing transport packets" given terms, definitions, classification, structure and operation of typical designs of devices and mechanisms paketoformirujushchee and paketorozformuvalnih machines, binding machine transport packets, as well as robotic systems used in the packaging process. The material of the book is based on the authors' own developments, results of research and practical experience gained in the implementation of packaging equipment in Ukraine and abroad. The book can be used as a textbook for students and as a reference for designers, managers packing stations, mechanics.Документ Пакувальне обладнання. Кн. 1. Обладнання для пакування продукції у споживчу тару(2008) Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолій Петрович; Волчко, Анатолій ІвановичУ книзі «Обладнання для пакування продукції у споживчу тару» наведено терміни та визначення процесів і операцій пакування і робочих органів обладнання. В доступному для сприйняття вигляді наведена класифікація пакувального обладнання, загалом обладнання для пакування продукції у споживчу тару, його функціональних модулів (дозування, фасування, виготовлення тари, закупорювання, етикетування), будова і принцип роботи типових конструкцій робочих органів, що виконують основні і допоміжні операції. Матеріал книги базується на власних розробках авторів, результатах досліджень і практичному досвіді, одержаному під час розробки і впровадження пакувального обладнання як в Україні, так і за її межами. Книга може бути використана як навчальний посібник для студентів, аспірантів та як довідник для проектувальників, керівників пакувальних дільниць, механіків. In the book "The equipment for packing in consumer packaging," given the terms and definitions of processes and packaging operations and the working bodies of the equipment. In an accessible form for the perception shows the classification paku¬valnogo equipment, general equipment for the packaging of products in consumer packaging, its functional modules (dosage, packaging, production of packaging, sealing, labeling), the structure and operation of typical designs of workers performing core and auxiliary operations. The material of the book is based on the authors' own developments, results of research and practical experience gained during the development and implementation of packaging equipment in Ukraine and abroad. The book can be used as a textbook for students and as a reference for designers, managers packing stations, mechanics.