Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Організаційна модель розвитку агропромислових формувань(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичУ монографії викладені результати досліджень проблем розвитку сучасної аграрної економіки.Значну увагу приділено аналізу особливостей економічної та фінансово-облікової діяльності сільськогосподарських підприємств в умовах після кризового відновленняДокумент Розвиток інтегрованих структур у сільському господарстві(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичІз позицій системного підходу досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти розвитку інтеграційних процесів у сільському господарстві через призму організаційних, економічних та соціальних чинників. Висвітлено організаційний, управлінський та ресурсний інструментарій інтегрованих структур як елементи побудови ефективної моделі подальшого розвитку агропромислового комплексу на інноваційній основі. Проведено комплексне дослідження ефективності використання ресурсного потенціалу та соціально-економічних чинників розвитку інтеграційних процесів в економіціДокумент Ефективність виробництва у овочівництві(2020) Занозовська, Оксана ГригорівнаОвочівництво як галузь має свої особливості, зокрема характеризується сезонністю, тому виробництво продукції відбувається як у відкритому, так і закритому ґрунті. Ефективність діяльності підприємств овочівництва, як і підприємств інших галузей оцінюється на основі показників чистого прибутку, який на підприємствах овочівництва надходить нерівномірно протягом року, в зв’язку із сезонністю виробництва. Vegetable growing as an industry has its own characteristics, in particular, it is characterized by seasonality, therefore the production of products takes place both in open and closed soil. Efficiency of the vegetable growing enterprises, as well as enterprises of other industries, is evaluated on the basis of indicators of net profit, which is unevenly received by vegetable growing enterprises during the year, due to the seasonality of production.Документ Розвиток сировинної бази молокопереробної галузі(2015) Якимчук, Тетяна ВолодимирівнаУ розділі монографії розглянуто розвиток молочного тваринництва, світові тенденції виробництва молока, прогноз розвитку виробництва молока, ємність ринку молока, баланс галузі, головні проблеми галузі для забезпечення ємності ринку, стратегічні напрями збалансованого розвитку молочного ринку. The section of the monograph consists of the following parts: the development of dairy farming, world trends in milk production, the forecast for the development of milk production, the capacity of the milk market, the balance of the industry, the main problems of the industry to ensure the market capacity, strategic directions for the balanced development of the dairy market.Документ Витрати: науково-методичні підходи щодо сутності даної категорії(2019) Кравченко, Ірина ЙосипівнаВ статті для визначення сутності витрат розглянуто два підходи: трактування з точки зору загальної економічної теорії та бухгалтерського обліку. Проаналізовано класифікацію витрат, яка дає можливість формувати собівартість та управляти витратами. Розглянуто витрати з точки зору затрат втрачених можливостей. Визначена незаперечна роль витрат у господарський діяльності підприємств. Підкреслено відповідальне ставлення до вибору класифікації витрат, від якого залежить правильність організації системою управління витратами Two approaches are considered in the article to determine the nature of costs: interpretation in terms of general economic theory and accounting. Cost classification is analyzed, which enables cost formation and cost management. Costs in terms of cost lost opportunities are considered. The indisputable role of costs in the economic activity of enterprises has been determined. The emphasis is placed on the responsible attitude to the choice of cost classification, on which the correctness of the organization depends on the cost management systemДокумент Технологічні комплекси харчових виробництв : навчальний посібник(2018) Теличкун, Володимир Іванович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій Олександрович; Десик, Микола Григорович; Чепелюк, Олександр МиколайовичВ навчальному посібнику представлено сучасні форми організації технологічних комплексів харчових виробництв для переробки рослинної та тваринної сировини в харчові продукти. Розглядаються технологічні комплекси переробки зерна, виробництва хліба і макаронних виробів, кондитерських виробів, молока, м’яса, цукру, крохмалю і патоки, олійних, жирових, бродильних і харчоконцентрантних виробництв. Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, які готують фахівців зі спеціальності 133 «Галузеве машиннобудування» спеціалізації «Обладнання переробних і харчових виробництв». Навчальний посібник може буде цікавим для студентів та магістрантів інших спеціальностей, зокрема технологічних, а також інженерно-технічним працівникам підприємств харчової та переробної промисловості. The textbook presents modern forms of organization of technological complexes of food production for the processing of plant and animal raw materials into food products. The technological complexes of grain processing, production of bread and pasta, confectionery, milk, meat, sugar, starch and molasses, butter, fatty, fermentable and food concentrates are considered. The textbook is intended for students of higher educational institutions, which trains specialists in specialty 133 "Sectoral Machine Building" specialization "Equipment for processing and food industries." The manual may be of interest to students and graduates of other specialties, in particular technological, as well as engineering and technical staff of the food and processing industry.Документ Розвиток ринку хліба(2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ роботі викладені результати досліджень методичних і практичних засад стратегічного розвитку продовольчого ринку хлібу. Досліджено розвиток ринку за показниками попиту і пропозиції. Встановлено, що формування попиту на хліб та хлібобулочні вироби задовольняється не тільки за рахунок збільшення виробництва продукції, а формується в умовах невисокої платоспроможності населення і фактичного споживання продуктів харчування. Розглянуті особливості функціонування ринку хлібу з метою його сталого розвитку та забезпечення продовольчої безпеки. In work results of researches of the methodical and practical principles of strategic development of the food market of bread are stated. Development of the market in indicators of supply and demand is investigated. It is established that formation of demand for bread and bakery products is satisfied not only at the expense of increase in production. It is revealed that demand is formed in the conditions of low solvency of the population and the actual consumption of food. Features of functioning of the market of bread for the purpose of its sustainable development and ensuring food security are considered.Документ Науково-освітній простір як ключовий фактор розвитку країн в добу економіки знань. Розділ 1. Сучасна філософсько-освітня парадигма(2014) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Оніщенко, Ірина Григорівна; Дичковський, Степан ІвановичОднією з важливих особливостей функціонування економіки є зростання ролі новітніх технологій та інтелекту як ключових факторів виробництва, конкурентоздатності окремих підприємств та країни в цілому. В монографії розглядається вплив глобалізації на формування науково-освітнього простору. Значну увагу приділено ключовим тенденціям розвитку освіти та аналізу провідних моделей освітніх стандартів з урахуванням потреб та особливостей функціонування економіки знань. У монографії досліджено ключові особливості функціонування провідних європейських, американської, японської та китайської систем освіти. Запропоновані концептуальні засади вдосконалення української освітньої системи. Монографія буде цікава всім, хто займається питаннями науково-освітньої системи. One of the important features of the economy is the growing role of new technologies and intelligence as key factors of production, competitiveness of individual companies and the country as a whole. The monograph examines the influence of globalization on the formation of scientific and educational space. Special attention is given to key trends in education development and analysis of leading models of educational standards and the needs of the functioning of the knowledge economy. The book explored the key peculiarities of leading European, American, Japanese and Chinese educational systems. The proposed conceptual basis of improving Ukrainian education system. The book will be of interest to all who are engaged in research and educational system.Документ Підприємництво(Підприємництво : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / В. Г. Федоренко, М. П. Денисенко, М. М. Руженський, Ю. М. Маршавін, Т. В. Гаврилова — К. : МАУП, 2005. — 280 с., 2005) Федоренко, Валентин Григорович; Денисенко, Микола Павлович; Руженський, Микола Михайлович; Маршавін, Юрій Миколайович; Гаврилова, Тетяна ВасилівнаУ пропонованому посібнику розглядається сутність підприємництва, його основні організаційно-правові форми, організація підприємницької діяльності. Особлива увага приділяється питанням управління різними сторонами підприємницької діяльності. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів, а також для фахівців усіх профілів, яких цікавлять питання підприємництва.The proposed manual is considered the essence of entrepreneurship, its main organizational and legal forms of business organization. Particular attention is paid to the management of various aspects of business. For students and academics, as well as for professionals of all profiles that interested in the business.