Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Монтаж і технічний сервіс обладнання
    (2024) Мирончук, Валерій Григорович; Якимчук, Микола Володимирович; Люлька, Дмитро Миколайович; Володін, Сергій Олександрович
    Розглянуто основи монтажу і технічного сервісу обладнання харчових виробництв. Наведено приклади розрахунку складових частин монтажних робіт і технічного сервісу обладнання та приклади їх розрахунку. Кожний розділ містить запитання і завдання для самоперевірки. Для здобуваяів закладів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв»
  • Ескіз
    Документ
    Монтаж та технічний сервіс обладнання
    (2017) Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро Миколайович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Свідерська, Олександра Ігорівна
    В навчальному посібнику наведено низку практичних робіт для вирішення завдань виконання і розрахунку складових частин монтажних робіт та технічного сервісу обладнання. Кожна робота містить теоретичні основи, приклади розрахунку, варіанти завдань для самостійної роботи, запитання для самоперевірки. Навчальний посібник розрахований для студентів вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в галузі технологічного обладнання переробних та харчових виробництв. Може бути корисний для студентів і фахівців споріднених спеціалізацій
  • Ескіз
    Документ
    Determining the influence of the coolant velocity on the parameters of the formation of the spray torch in the drying chamber. Scientific foundations in research in engineering
    (2022) Tufekchi, Valentyn; Veresotskiy, Yuriy
    The spraying process is characterized by a set of forces acting on a jet or film of liquid that comes out of the spray nozzle. These include surface tension forces and opposing forces of normal pressure of the gas medium; inertia and viscosity forces; friction forces when the jets interact with the environment. The interaction of these forces determines the dynamics of the process of spraying liquid jets or films into droplets. Studies of the spray hydrodynamics make it possible to obtain the relations for calculating the spray dispersion, the diameter and shape of the spray plume, as well as the density of the spray plume along its radius. These studies are important for solving a practical problem when choosing a rational scheme for the supply and movement of liquid or gas. Процес розпилення характеризується сукупністю сил, що діють на струмінь або плівку рідини, яка виходить з розпилювача. До них відносяться сили поверхневого натягу і протидіючі сили нормального тиску газового середовища; сили інерції і в'язкості; сили тертя при взаємодії струменів з навколишнім середовищем. Взаємодія цих сил визначає динаміку процесу розпилення струменів рідини або плівок на краплі. Дослідження гідродинаміки розпилення дозволяють отримати співвідношення для розрахунку дисперсності розпилення, діаметра і форми факела розпилення, а також щільності факела розпилення по його радіусу. Ці дослідження важливі для вирішення практичної задачі при виборі раціональної схеми подачі і руху рідини або газу.
  • Ескіз
    Документ
    A structural paradigm in the generalization of intermolecular interactions regularities in water under the influence of external non-reagent factors
    (2023) Marynin, Andriy; Sviatnenko, Roman; Shevchenko, Oleksandr; Mykoliv, Ivan; Shpak, Vladyslav
    The world’s leading material scientists came to the conclusion that the various properties of substances that people use for their needs depend primarily not on their composition, but on their structure. This is natural, because it applies mainly to substances that are in a solid crystalline state, and the structure, as the spatial arrangement of intermolecular interactions in a substance, clearly affects its physicochemical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології перероблення молочної сироватки мембранними методами. Розділ 1. Аналіз сучасного стану наукових досліджень та практики застосування баро- та електромембранних процесів у молочній промисловості
    (2019) Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій Григорович; Дзязько, Юлія Сергіївна; Захаров, Володимир Володимирович
    Викладено результати досліджень щодо застосування мембранних процесів в інноваційних технологіях перероблення молочної сироватки. Особливу увагу приділено дослідженням: нанофільтрації та діананофільтрації як способу попереднього концентрування та знесолення молочної сироватки; отримання концентратів мінеральних речовин із молочної сироватки; застосування модифікованих мембран; використання озонування як способу попереднього оброблення продуктів розділення молочної сироватки перед мембранними методами. Запропоновано нові машинно-апаратурні схеми маловідходного перероблення молочної сироватки мембранними методами. Для студентів закладів вищої освіти, аспірантів, наукових співробітників і працівників харчової, мікробіологічної та фармацевтичної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв
    (2017) Чепелюк, Олена Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Доломакін, Юрій Юрійович
    Висвітлено питання гігієнічного дизайну технологічного обладнання, який може істотно зменшити ризики, пов’язані із забрудненням харчових продуктів у процесі виробництва. Розглянуто основні положення щодо вибору конструкційних матеріалів, необхідної чистоти оброблення поверхонь, які контактують з продуктом. Подано рекомендації з виконання окремих елементів конструкції та їхніх з’єднань з метою запобігання застійним зонам. Комплексно описано проблеми, пов’язані з конструюванням технологічних трубопровідних систем. Наведено основні відомості, потрібні для конструювання систем очищення обладнання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв». Може бути корисний для інженерно-технічних працівників харчової і суміжних галузей промисловості. The issue of hygienic design of technological equipment is considered which can significantly reduce the risks associated with contamination of food products during the production process. The main provisions concerning the choice of structural materials, the necessary roughness of surfaces that are in contact with the product are considered. The recommendations for the manufacturing of some elements of the design and their joints are guided to prevent dead zones formation. The problems associated with the design of technological pipelines are described in detail. The basic information necessary for the design of equipment cleaning systems is given. This manual is for students of higher educational institutions studying in the specialty "Equipment for processing and food production". May be useful for engineering and technical workers in the food industry and related industries.
  • Ескіз
    Документ
    Промышленная кристаллизация сахаристых веществ
    (2012) Кулинченко, Виталий Романович; Мирончук, Валерий Григорьевич
    Basic properties of crystals of saccharose are described, solubility this in different of sugar solutions, formation foretus and growth of crystals of sugar, speeds of crystallization are certain in different saccharine solutions. Considered method of receipt of утфелей in a saccharine production. Описаны основные свойства кристаллов сахарозы, растворимость в различных сахаросодержащнх растворах, зародышеобразованне и рост кристаллов сахара, определены скорости кристаллизации в различных сахарных растворах. Рассмотрены метода получения утфелей в сахарном производстве
  • Ескіз
    Документ
    Класифікація методів формування харчових продуктів і обладнання для проведення процесів формування
    (2007) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Пушанко, Микола Миколайович; Орлов, Леонід Олексійович; Українець, Анатолій Іванович; Лісовенко, Олексій Тимофійович; Таран, Віталій Михайлович; Гуцалюк, Валерій Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Литовченко, Ігор Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович
    Розглянуто теоретичні основи технологічних процесів в переробній і харчовій галузі. Приводиться призначення, будова, принцип дії та та основні розрахункові залежності типового технологічного обладнання, згрупованого за технологічними ознаками.
  • Ескіз
    Документ
    Гравітаційні опускні пристрої
    (2004) Бут, Сергій Анатолійович; Юхно, Михайло Іванович; Яровий, Володимир Леонідович
    Відносна простота конструктивного виконання гравітаційних опускних пристроїв пояснює їх широке розповсюдження. За сталих по довжині пристроїв параметрів досягається постійне зростання швидкості руху вантажів, а регулювання кінематичних параметрів їх руху здійснюється відповідним вибором геометрії спуску. The relative simplicity of design gravity surge device explains their wide dissemination. At constant along the length of the device parameters is achieved constant growth of speed of movement of goods, and the regulation of kinematic parameters of their movement is an appropriate choice of the geometry of the descent.
  • Ескіз
    Документ
    Гідравлічні розрахунки
    (2012) Малежик, Іван Федорович; Марценюк, Олександр Степанович; Мельник, Людмила Миколаївна; Мирончук, Валерій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Немирович, Петро Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Копиленко, Анатолій Васильович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Теличкун, Володимир Іванович; Точкова, Оксана Василівна
    Викладено основи проектних розрахунків апаратів і установок для проведення типових процесів харчових виробництв. Розглянуто загальні види та вузли типової апаратури. Наведено приклади розрахунків апаратів і установок. У додатках подано необхідні довідкові таблиці.