Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Формування та функціонування агрохолдингів(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичThe presented materials can be used in scientific, pedagogical and practical work to analyze the current state of production and its efficiency, to carry out development forecasts at the economic, district, regional and state levels according to the developed methodology, as well as to determine directions for increasing the efficiency of agricultural productionДокумент Розвиток інтегрованих структур у сільському господарстві(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичІз позицій системного підходу досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти розвитку інтеграційних процесів у сільському господарстві через призму організаційних, економічних та соціальних чинників. Висвітлено організаційний, управлінський та ресурсний інструментарій інтегрованих структур як елементи побудови ефективної моделі подальшого розвитку агропромислового комплексу на інноваційній основі. Проведено комплексне дослідження ефективності використання ресурсного потенціалу та соціально-економічних чинників розвитку інтеграційних процесів в економіціДокумент Організація та нормування праці в харчовій промисловості(2024) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Драган, Олена Іванівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Рудова, Анастасія Ярославівна; Тертична, Любов ІванівнаУ навчальному посібнику висвітлені сучасні тренди в організації та нормуванні праці з урахуванням принципів соціально-економічної безпеки, інноваційності праці, тайм менеджменту, стрес менеджменту, зарубіжного досвіду, що представлені на прикладі підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник відрізняється збалансованістю та зрозумілістю викладу матеріалу. Тематична композиція посібника, практичні завдання, тести, розрахункові вправи спрямовані на формування у здобувачів вищої освіти комплексного уявлення про цілі, завдання, напрями і методи, які використовуються в організації та нормуванні праці для забезпечення високого рівня виробництва, безпеки підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник буде корисним здобувачам, які здобувають освіту за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент ЗВО та для менеджерів-нормувальників, яких цікавлять питання організації та нормування праці сучасних підприємств (організацій)Документ Ефективність виробництва у овочівництві(2020) Занозовська, Оксана ГригорівнаОвочівництво як галузь має свої особливості, зокрема характеризується сезонністю, тому виробництво продукції відбувається як у відкритому, так і закритому ґрунті. Ефективність діяльності підприємств овочівництва, як і підприємств інших галузей оцінюється на основі показників чистого прибутку, який на підприємствах овочівництва надходить нерівномірно протягом року, в зв’язку із сезонністю виробництва. Vegetable growing as an industry has its own characteristics, in particular, it is characterized by seasonality, therefore the production of products takes place both in open and closed soil. Efficiency of the vegetable growing enterprises, as well as enterprises of other industries, is evaluated on the basis of indicators of net profit, which is unevenly received by vegetable growing enterprises during the year, due to the seasonality of production.Документ Теоретико-прикладні підходи до формування соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості(2022) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Березянко, Тамара Володимирівна; Драган, Олена Іванівна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Лисак, Володимир Юрійович; Мазник, Ліана Валеріївна; Маршаленко, Маріанна Петрівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Чеснік, Наталія МиколаївнаУ колективній монографії розглянуті теоретичні і прикладні аспекти формування та розвитку соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості з урахуванням останніх наукових досліджень та практичного досвіду. Значну увагу приділено прогресивним підходам до соціальної відповідальності менеджменту підприємств. Призначена для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, керівників, менеджерів та всіх, хто цікавиться проблемами формування, впровадження та розвитку корпоративної соціальної відповідальності на підприємствах. The collective monograph considers theoretical and applied aspects of formation and development of social responsibility of food industry enterprises on the basis of recent scientific research and practical experience. Considerable attention is given to progressive approaches to corporate social responsibility. It is intended for teachers of higher educational institutions, postgraduates, applicants, executives, managers and all those who are interested in the problems of formation, implementation and development of corporate social responsibility in enterprises.Документ Логістика(2018) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ підручнику викладено методологічні основи логістики та розкрито сутність основних її функціональних процесів. Розглянуто базові поняття логістики та охарактеризовано компоненти логістичної системи підприємства. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. The textbook outlines the methodological foundations of logistics and reveals the essence of its main functional processes. The basic concepts of logistics are considered and the components of the logistics system of the enterprise are characterized. The methods of organization of basic logistics operations are revealed and the indicators of evaluation of efficiency of performance of logistic functions are presented.Документ Розвиток ринку хліба(2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ роботі викладені результати досліджень методичних і практичних засад стратегічного розвитку продовольчого ринку хлібу. Досліджено розвиток ринку за показниками попиту і пропозиції. Встановлено, що формування попиту на хліб та хлібобулочні вироби задовольняється не тільки за рахунок збільшення виробництва продукції, а формується в умовах невисокої платоспроможності населення і фактичного споживання продуктів харчування. Розглянуті особливості функціонування ринку хлібу з метою його сталого розвитку та забезпечення продовольчої безпеки. In work results of researches of the methodical and practical principles of strategic development of the food market of bread are stated. Development of the market in indicators of supply and demand is investigated. It is established that formation of demand for bread and bakery products is satisfied not only at the expense of increase in production. It is revealed that demand is formed in the conditions of low solvency of the population and the actual consumption of food. Features of functioning of the market of bread for the purpose of its sustainable development and ensuring food security are considered.Документ Реальна економіка(2004) Ковальчук, Інна ВолодимирівнаКнига може бути використана студентами з метою надбання теоретичних знань і практичних навичок з актуальних питань економіки підприємства, а також підприємцями та менеджерами в практичній діяльності як керівництво з організації та ведення бізнесу і здійснення аналітичних оцінок. The book can be requireb by students with for achievements theoretically knowledge and practices on current issues of the economy of the enterprise, as well as entrepreneurs and managers,Документ Реальна економіка(2002) Ковальчук, Інна ВолодимирівнаКнига може бути використана студентами з метою надбання теоретичних знань і практичних навичок з актуальних питань економіки підприємства, а також підприємцями та менеджерами в практичній діяльності як керівництво з організації та ведення бізнесу і здійснення аналітичних оцінок. The book can be requireb by students with for achievements theoretically knowledge and practices on current issues of the economy of the enterprise, as well as entrepreneurs and managers,