Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив демографічної ситуації на формування трудового потенціалу аграрної сфери в умовах входження України до Європейського простору(2017) Безпала, Ольга Василівна; Сологуб, Юрій ІвановичУ монографії розглянуто світоглядні засади, теорію та методологію пізнання сутності та еволюцію стратегії економічного розвитку підприємств аграрної сфери; розвинуті концептуальні підходи до оцінки розвитку суб’єктів господарювання у галузі сільського господарства; оцінено стан та тенденції обліково-аналітичного забезпечення сталого розвитку підприємств окремих галузей сільськогосподарського виробництва; систематизовано напрями поліпшення обліково-інформаційного забезпечення управління природними ресурсами підприємств; обґрунтовано основні соціально-гуманітарні та демографічні аспекти підготовки фахівців аграрного сектору економіки; розглянуто методи і моделі, використовувані при моделюванні системи управління розвитком сільськогосподарських підприємствДокумент Формування обліково-аналітичного забезпечення управління стратегічним потенціалом підприємств харчової промисловості(2015) Рябенко, Володимир Володимирович; Рябенко, Л. М.Визначено сутність та основні складові управління стратегічним потенціалом підприємств. Обґрунтовано основні напрямки формування обліково-аналітичного забезпечення управління стратегічним потенціалом підприємств харчової промисловості. Запропоновано аналітичний інструментарій забезпечення процесів формування, використання і розвитку стратегічного потенціалу підприємств. The essence and main components of management strategic potential of enterprises are determined. The basic directions of formation of accounting-analytical providing of management strategic potential of the food industry are substantiated. Analytical tools of the formation, use and development of strategic potential of enterprises are offered.Документ Застосування мотиваційних важелів для удосконалення управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2016) Труш, Юлія ЛеонідівнаВагому роль при підвищенні якості продукції та ефективності управління нею відіграє застосування мотиваційних важелів для удосконалення управління якістю продукції. Дослідження показали, що недостатню увагу вчені надають питанням застосування системи стимулів працівників для підвищення якості хлібобулочної продукції, механізму мотивації підвищення якості продукції, характеристикам потреб та основним мотивам.Документ Деякі аспекти розвитку та управління кадровим потенціалом підприємства(2014) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаСтаття присвячена поглибленню теоретико-методичних засад і розробці науково-практичних рекомендацій щодо застосування прогресивних методів розвитку та управління кадрового потенціалу підприємства, які забезпечують можливість його ефективного функціонування. В статті ідентифіковано та розширено типологію кадрових стратегій; та обґрунтовано напрями посилення кадрового потенціалу. The article is dedicated to deepening of the theoretical and methodological foundations and working out of the scientific and practical guidelines concerning usage of advanced methods for the formation and development of personnel potential of the enterprise, which provide the possibility of their effective functioning.Документ Словник маркетингових термінів(2014) Скригун, Наталія Петрівна; Семененко, Катерина Юріївна; Розумей, Світлана Борисівна; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Капінус, Лариса Василівна; Бєлова, Тетяна Геннадіївна; Гаврилова, Тетяна ВасилівнаТермінологічний словник містить необхідний мінімум найбільш вживаних професійних термінів та понять з дисципліни «Маркетинг». Ознайомлення з пропонованим понятійним апаратом допоможе студентам зорієнтуватися у різноманітті актуальних маркетингових термінів і понять та сприятиме кращому вивченню курсу «Маркетинг». Glossary contains the least most used professional terms and concepts of the subject "Marketing". Introduction to the proposed conceptual apparatus help students navigate the variety of current marketing terms and concepts and contribute to a better study of the course "Marketing".Документ Логістичний підхід до управління макро- і мікроекономічними системами(2011) Ларіна, Р. Р.; Череп, Олександр Григорович; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ монографії досліджено проблеми логістичного підходу в управлінні мікроекономічними і макроекономічними системами. Розглянуто особливості формування стратегії підприємства, регіональних ринків збуту; прийняття рі-шення щодо показників інтегрованої організації товарного руху на засадах логістики. Особливу увагу в монографії приділено вивченню сучасного стану управління процесами виробництва мікроекономічної системи. В монографії запропоновано подальший зв’язок логістичного управління з макроекономічною та мікроекономічною теорією виробництва. In a monograph the problems of logistic approach are investigational in a management by the microeconomic and macroeconomic systems. The features of forming of strategy of enterprise, regional markets of sale are considered; decision-making in relation to the indexes of the integrated organization of commodity motion on principles of logistic. The special attention in a monograph is spared to the study of the modern state of management by the processes of production of the microeconomic system. In a monograph further connection of logistic management is offered with the macroeconomic and microeconomic theory of production.Документ Бізнес-процес як інструмент забезпечення економічної безпеки на підприємстві(2011) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаДосліджено технологію управління бізнес-процесом підприємства як основного елементу в управлінні економічною безпекою підприємства. Проаналізований процесно-орієнтований підхід до управління економічною безпекою. Розглянуто сучасний стан інформаційної безпеки на підприємстві. Management technology is investigational by the business process of enterprise as a basic element in a management by economic security of enterprise. Analysed process-oriented going near a management by economic security. The modern state of informative safety is considered on an enterprise.Документ Автоматизація бюджетування – як основний елемент бізнес-планування діяльності підприємства(2011) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаДосліджено бюджетування як основний бізнес-процес в управлінні підприємством. Проаналізований сучасний стан програмного забезпечення, що розроблений для автоматизації процесу бюджетування. Визначено необхідність автоматизації бюджетування та шляхи впровадження програмного забезпечення бюджетування з метою оптимізації управління підприємством. Budgeting as basic business process is investigational in a management by an enterprise. Analysed modern state of software that is worked out for automation of process of budgeting. The necessity of automation of budgeting and way of introduction of budgeting software is certain with the purpose of optimization of management by an enterprise.Документ Кадровий потенціал підприємств харчової промисловості України: формування, управління та розвиток(2010) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаУ монографії поглиблюються теоретико-методичні засади та науково-практичні рекомендацій щодо застосування прогресивних методів формування та розвитку кадрового потенціалу підприємств харчової промисловості, що забезпечують можливість їх ефективного функціонування. Особлива увага приділяється оцінці сучасного стану формування та розвитку кадрового потенціалу; розробленню: класифікації показників оцінки кадрового потенціалу, механізму обрання кадрової стратегії, моделі формування кадрового потенціалу. Досліджені типології кадрових стратегій, здійснено їх ідентифікацію та розширення. Розроблені та обґрунтовані напрями посилення кадрового потенціалу. Монографія призначена для наукових працівників, викладачів, аспірантів та студентів вищих та середніх спеціальних навчальних закладів економічного профілю, працівників підприємницьких структур. The book deepen the theoretical and methodological foundations and research and practical guidance on the application of advanced methods of formation and development of human resources of the food industry , enabling them to function effectively. Particular attention is paid to assessing the current state of formation and development of human resources , development : classification of indicators to measure human resources, HR strategy selection mechanism , a model of human resources. Typology of recruitment strategies investigated , by their identification and expansion. Designed and reasonable directions of strengthening human resources. The book is intended for researchers, teachers and students of higher and secondary specialized educational institutions of economics , employees of businesses .Документ Управління конкурентоспроможністю підприємств: теоретичні аспекти(НУХТ, 2006) Драган, Олена ІванівнаНа основі аналізу теоретичних підходів до управління конкуренто¬спроможністю підприємств у монографії обґрунтовано сутність, складові, структура, основні існуючі методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств. Особлива увага приділена розробці конкурентної стратегії роз-витку підприємства та формуванню сучасної корпоративної культури. Монографія розрахована на студентів-магістрів, викладачів вузів, науковців, а також усіх, хто цікавиться актуальними проблемами забезпечення конкурентоспроможності підприємства.