Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Організаційна модель розвитку агропромислових формувань
    (2011) Данкевич, Андрій Євгенович
    У монографії викладені результати досліджень проблем розвитку сучасної аграрної економіки.Значну увагу приділено аналізу особливостей економічної та фінансово-облікової діяльності сільськогосподарських підприємств в умовах після кризового відновлення
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток інтегрованих структур у сільському господарстві
    (2011) Данкевич, Андрій Євгенович
    Із позицій системного підходу досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти розвитку інтеграційних процесів у сільському господарстві через призму організаційних, економічних та соціальних чинників. Висвітлено організаційний, управлінський та ресурсний інструментарій інтегрованих структур як елементи побудови ефективної моделі подальшого розвитку агропромислового комплексу на інноваційній основі. Проведено комплексне дослідження ефективності використання ресурсного потенціалу та соціально-економічних чинників розвитку інтеграційних процесів в економіці
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність виробництва у овочівництві
    (2020) Занозовська, Оксана Григорівна
    Овочівництво як галузь має свої особливості, зокрема характеризується сезонністю, тому виробництво продукції відбувається як у відкритому, так і закритому ґрунті. Ефективність діяльності підприємств овочівництва, як і підприємств інших галузей оцінюється на основі показників чистого прибутку, який на підприємствах овочівництва надходить нерівномірно протягом року, в зв’язку із сезонністю виробництва. Vegetable growing as an industry has its own characteristics, in particular, it is characterized by seasonality, therefore the production of products takes place both in open and closed soil. Efficiency of the vegetable growing enterprises, as well as enterprises of other industries, is evaluated on the basis of indicators of net profit, which is unevenly received by vegetable growing enterprises during the year, due to the seasonality of production.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток сировинної бази молокопереробної галузі
    (2015) Якимчук, Тетяна Володимирівна
    У розділі монографії розглянуто розвиток молочного тваринництва, світові тенденції виробництва молока, прогноз розвитку виробництва молока, ємність ринку молока, баланс галузі, головні проблеми галузі для забезпечення ємності ринку, стратегічні напрями збалансованого розвитку молочного ринку. The section of the monograph consists of the following parts: the development of dairy farming, world trends in milk production, the forecast for the development of milk production, the capacity of the milk market, the balance of the industry, the main problems of the industry to ensure the market capacity, strategic directions for the balanced development of the dairy market.
  • Ескіз
    Документ
    Витрати: науково-методичні підходи щодо сутності даної категорії
    (2019) Кравченко, Ірина Йосипівна
    В статті для визначення сутності витрат розглянуто два підходи: трактування з точки зору загальної економічної теорії та бухгалтерського обліку. Проаналізовано класифікацію витрат, яка дає можливість формувати собівартість та управляти витратами. Розглянуто витрати з точки зору затрат втрачених можливостей. Визначена незаперечна роль витрат у господарський діяльності підприємств. Підкреслено відповідальне ставлення до вибору класифікації витрат, від якого залежить правильність організації системою управління витратами Two approaches are considered in the article to determine the nature of costs: interpretation in terms of general economic theory and accounting. Cost classification is analyzed, which enables cost formation and cost management. Costs in terms of cost lost opportunities are considered. The indisputable role of costs in the economic activity of enterprises has been determined. The emphasis is placed on the responsible attitude to the choice of cost classification, on which the correctness of the organization depends on the cost management system
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні комплекси харчових виробництв : навчальний посібник
    (2018) Теличкун, Володимир Іванович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій Олександрович; Десик, Микола Григорович; Чепелюк, Олександр Миколайович
    В навчальному посібнику представлено сучасні форми організації технологічних комплексів харчових виробництв для переробки рослинної та тваринної сировини в харчові продукти. Розглядаються технологічні комплекси переробки зерна, виробництва хліба і макаронних виробів, кондитерських виробів, молока, м’яса, цукру, крохмалю і патоки, олійних, жирових, бродильних і харчоконцентрантних виробництв. Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, які готують фахівців зі спеціальності 133 «Галузеве машиннобудування» спеціалізації «Обладнання переробних і харчових виробництв». Навчальний посібник може буде цікавим для студентів та магістрантів інших спеціальностей, зокрема технологічних, а також інженерно-технічним працівникам підприємств харчової та переробної промисловості. The textbook presents modern forms of organization of technological complexes of food production for the processing of plant and animal raw materials into food products. The technological complexes of grain processing, production of bread and pasta, confectionery, milk, meat, sugar, starch and molasses, butter, fatty, fermentable and food concentrates are considered. The textbook is intended for students of higher educational institutions, which trains specialists in specialty 133 "Sectoral Machine Building" specialization "Equipment for processing and food industries." The manual may be of interest to students and graduates of other specialties, in particular technological, as well as engineering and technical staff of the food and processing industry.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток ринку хліба
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    В роботі викладені результати досліджень методичних і практичних засад стратегічного розвитку продовольчого ринку хлібу. Досліджено розвиток ринку за показниками попиту і пропозиції. Встановлено, що формування попиту на хліб та хлібобулочні вироби задовольняється не тільки за рахунок збільшення виробництва продукції, а формується в умовах невисокої платоспроможності населення і фактичного споживання продуктів харчування. Розглянуті особливості функціонування ринку хлібу з метою його сталого розвитку та забезпечення продовольчої безпеки. In work results of researches of the methodical and practical principles of strategic development of the food market of bread are stated. Development of the market in indicators of supply and demand is investigated. It is established that formation of demand for bread and bakery products is satisfied not only at the expense of increase in production. It is revealed that demand is formed in the conditions of low solvency of the population and the actual consumption of food. Features of functioning of the market of bread for the purpose of its sustainable development and ensuring food security are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення конкурентоспроможності виробничих підприємств: теорія, методи оцінки, практика
    (2011) Говорушко, Тамара Андріївна; Фурман, В. М.; Гнатенко, Олена Андріївна
    Розглянуто шляхи підвищення конкурентоспроможності виробничих підприємств. The ways of improving the competitiveness of manufacturing companies.
  • Ескіз
    Документ
    Маркетинговые основы формирования сбалансированного товарного портфеля
    (2014) Капинус, Лариса Васильевна; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Федосеевна; Скригун, Наталья Петровна
    У монографії викладено важливі маркетингові аспекти аналізу, вдосконалення та формування оптимально збалансованого товарного асортименту та номенклатури продукції підприємств, що передбачають розробку теоретичних і методичних основ дослідження та створення товарного портфеля, включаючи використання цінових факторів. Запропоновано методичний підхід до аналізу та інтерпретації результатів оцінки структури асортименту продукції, отриманих на основі застосування найбільш розповсюджених методів дослідження продуктового портфеля. Розроблено критерії для оцінки ступеня збалансованості товарного асортименту за його структурою. А також розглянуті питання визначення впливу та обліку цінових факторів, що використовуються при формуванні збалансованого та оптимального товарного портфеля промислового підприємства. This monograph presents the important marketing aspects of the analysis, development and formation optimally balanced product mix and product mix of enterprises, providing the development of theoretical and methodological bases of research and the creation of product portfolio, including the use of pricing factors. The methodical approach to the analysis and interpretation of the results of the evaluation product mix derived from the application of the most common methods of research product portfolio. Developed criteria for assessing the balance of the product range on its structure. As well as the issues and determine the effect of excluding cost factors used in making balanced and optimal product portfolio of industrial enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Підприємництво
    (Підприємництво : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / В. Г. Федоренко, М. П. Денисенко, М. М. Руженський, Ю. М. Маршавін, Т. В. Гаврилова — К. : МАУП, 2005. — 280 с., 2005) Федоренко, Валентин Григорович; Денисенко, Микола Павлович; Руженський, Микола Михайлович; Маршавін, Юрій Миколайович; Гаврилова, Тетяна Василівна
    У пропонованому посібнику розглядається сутність підприємництва, його основні організаційно-правові форми, організація підприємницької діяльності. Особлива увага приділяється питанням управління різними сторонами підприємницької діяльності. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів, а також для фахівців усіх профілів, яких цікавлять питання підприємництва.The proposed manual is considered the essence of entrepreneurship, its main organizational and legal forms of business organization. Particular attention is paid to the management of various aspects of business. For students and academics, as well as for professionals of all profiles that interested in the business.