Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Холодне охмелення пива(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Бондаренко, Артем Дмитрович; Василів, Володимир ПавловичМетою роботи є аналіз сучасних способів охмелення пивного сусла.Документ Нетрадиційні сорти винограду в Україні(2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаМетою дослідження було дослідити якісні показники малопоширених сортів червоного винограду і їх придатність для виробництва червоних винДокумент Удосконалення технології зброджування сусла високої концентрації із крохмалевмісної сировини при використанні цитратів металів(2018) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Кириленко, Роман Григорович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Пакуляк, Христина Ігорівна; Василів, Володимир ПавловичРозробка комплексної безвідходної технології переробки зернової сировини в етиловий спирт з метою зменшення собівартості цільового продукту є актуальною проблемою сьогодення. При зброджуванні сусла високих концентрацій велике значення має фізіолого-біохімічна активність дріжджів. Фізіологічний стан дріжджів визначається складом сусла, яке повинно містити достатню кількість зброджуваних цукрів, азотних та мінеральних речовин. Метою роботи було дослідження впливу цитратів металів на культивування дріжджів та їх використання при біоконверсії вуглеводів сусла високої концентрації із крохмалевмісної сировини з подальшим визначенням якісного та кількісного складу леткої частини зрілої бражки. Досліджено, що використання мінерального живлення для культивування дріжджів дозволило накопичувати необхідну кількість клітин, скоротити тривалість дріжджогенерування до 18–20 год та одержувати дріжджові клітини з високою фізіолого- біохімічною активністю. В зразках, отриманих з використанням дріжджів культивованих з цитратами металів, хіміко-технологічні показники зрілих бражок були кращими порівняно з контролем. Вміст спирту в бражках зростав на 1–3 % відповідно до внесеного цитрату металу. При досліджені синтезу летких домішок в бражних дистилятах також спостерігався позитивний вплив цитратів металів при їх використанні на стадії культивування дріжджів. Дослідження проводили в лабораторних умовах та на спиртових заводах при виробництві спирту з крохмалевмісної сировини. Today, the issue of developing a comprehensive non- waste technology for the processing of grain raw materials into ethyl alcohol in order to reduce the cost of the target product — is relevant. In the fermentation of the wort of high concentrations, the physiological and biochemical activity of yeast is of great importance. The physiological state of yeast is determined by the composition of the wort, which must contain a sufficient amount of digestible sugars, nitrogen and mineral substances. The aim of the work was to study the influence of metal citrates on the process of cultivating yeasts and their use in the bioconversion of high concentration carbohydrate carbohydrates from starchy raw materials, with subsequent determination of the qualitative and quantitative composition of the volatile part of the mature shoots. It was investigated that the use of mineral nutrition for the cultivation of yeast allowed to accumulate the required number of cells, reduce the duration of yeast production to 18–20 h, and obtain yeast cells with high physiological and biochemical activity. In samples using yeast, cultivated with citrates of metals, the chemical and technological parameters of the brains were better than control. The content of alcohol in mussels grew by 1–3 % in accordance with the metal citrate added. In the study of the synthesis of volatile impurities in distillates, there was also a positive effect of metal citrates on their use at the stage of yeast cultivation. The investigations were carried out in the laboratory conditions of and alcohol plants in the production of alcohol from starch-containing raw materials.Документ Нетрадиційні сорти винограду в Україні(2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаМетою дослідження було дослідити якісні показники малопоширених сортів червоного винограду і їх придатність для виробництва червоних вин. The purpose of the study was to investigate the qualitative indices of the low-yielding varieties of red grapes and their suitability for the production of red wines.Документ Нетрадиційні сорти винограду в Україні(2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичМетою дослідження було дослідити якісні показники малопоширених сортів червоного винограду і їх придатність для виробництва червоних вин. The purpose of the study was to investigate the qualitative indices of the low-yielding varieties of red grapes and their suitability for the production of red wines.Документ Сучасні способи оброблення води для пророщування ячменю(2018) Ковбич, Владислав Олегович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичУ даній статті проаналізовано сучасні методи підготовки води, яка використовується для пророщування ячменю та вплив показників води на проростання зерна. In this article the modern methods of water preparation used for barley germination and the influence of water indicators on germination of grain are analyzed.Документ Виготовлення квасу з нетрадиційної сировини(2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Іванов, Євгеній Ігорович; Василів, Володимир ПавловичМетою дослідження було виготовлення квасу з використанням екстракту шипшини, плодово-ягідних сиропів журавлини, брусниці, калини, глоду та свіжого імбиру.Документ Глютен. Чому його можна не всім?(2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичСтаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The article is devoted to the study of problems with the fight against genetic disease - celiac disease. It is suggested to use products made from germinated gluten-free cereals for prophylactic and medical nutrition.Документ Плівчатий та голозерний овес(2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі висвітлені результати експериментальних досліджень властивостей зразків різних сортів вівса. The paper highlights the results of experimental studies of the properties of samples of different varieties of oats.Документ Вплив температури пророщування рису на показники його солоду(2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПроведено дослідження процесу солодорощення зерна рису та визначено зміни хімічного складу. Встановлено залежність тривалості, вологості і температури пророщування зерна на якісні показники солоду. The study of the process of maturation of rice grain has been carried out and changes in the chemical composition have been determined. Dependence of duration, humidity and temperature of grain sprouting on qualitative parameters of malt was established.