Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Енергетична та харчова цінність високодисперсних порошків з рослинної сировини
    (1998) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Єлісєєва, О. П.
    Визначено енергетичну і харчову цінність високодисперсних порошків, отриманих за новою технологією з використанням газоструменевого мли-на. Наведено порівняльну характеристику хімічного складу порошків за-лежно від терміну зберігання. Зроблено висновок про можливість застосування високодисперсних порошків у різних галузях харчової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Фізичні способи активування дріжджів
    (2003) Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кошова, Валентина Миколаївна
    Спиртові дріжджі Sacharomyces cerevisae раси В при опроміненні HBЧ хвилями ММД, ультрафіолетовими променями та їх спільною дією здатні підвищувати бродильну та біосинтетичну здатність у попередньо встановлених параметрах. Alcohol yeast Sacharomyces cerevisae race in irradiated HBCH MMD waves, ultraviolet rays, and their combined effect can improve the fermentation and the biosynthetic ability to preset parameters.
  • Ескіз
    Документ
    Механохімія у виробництві високодисперсних порошків з плодово-ягідної сировини
    (1997) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна Миколаївна
    Диспергування порошку супроводжується поглинанням механічної енргії. Це поглинання може ініціювати розкладання речовин (у тому числі деструкцію полімерів), поліморфні перетворення, гетерогенні реакції твердих тіл з газами і рідинами, твердофазний синтез в сумішах порошків і інші реакції. Активація подрібненням як новий спосіб прискорення фізико-хімічних процесів знаходить все більш широке застосування. Вона вже вийшла з рамок лабораторних досліджень та використовується як засіб прискорення технологічних процесів або як спосіб зміни технологічних параметрів режимів обробки мінеральної сировини. Dispersing the powder accompanied by absorption of mechanical energie. This absorption can initiate decomposition of substances (including degradation of polymers), polymorphic transformations, heterogeneous reactions of solids with gases and liquids, solid phase synthesis in mixtures of powders and other reactions. Enabling fragmentation as a new way to accelerate the physical and chemical processes is becoming more widely used. It is out of scope of laboratory studies and is used as a means of accelerating technological processes or as a means of changing process parameters modes of processing mineral resources.
  • Ескіз
    Документ
    Нова технологія очищення води для лікеро-горілчаного виробництва
    (1998) Бадеха, Василь Павлович; Усатюк, Світлана Іванівна; Дементьєва, С. Д.; Кисла, Любов Василівна; Позняк, Оксана Михайлівна
    У статті представлено метод очищення води на лікеро-горілчаних підприємствах зворотнім осмосом. The paper presents a method of water purifying by reverse osmose in alcoholic beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Пюреподібні консерви
    (1993) Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Голубєва, Г. Л.
    У статті представлено технологію пюреподібних продуктів дитячого харчування з рослинної сировини, які мають радіопротекторні властивості. The paper presents the technology of puree baby food out of plant material that have radioprotective properties.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу приготування спиртової бражки при низькотемпературному розварюванні замісів з жита
    (1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Кисла, Любов Василівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Королюк, Костянтин Євгенійович; Лопато, Т. В.; Артюхов, Володимир Якович
    Для зниження собівартості спирту доцільно переробляти дешевшу за пшеницю сировину – жито. Але при його переробці виникають деякі труднощі, пов,язані з підвищеною в,язкістю зернових замісів. В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) досліджено вплив целюлолітичних ферментів на технологічні та реологічні властивості сусла під час низькотемпературного розварювання жита.