Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Концептуальні засади розроблення нових харчових продуктів для військовослужбовців(2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМета цієї роботи полягає в тому, щоб, розглядаючи харчовий статус людини як ефективний профілактичний і лікувальний захід, з’ясувати основні завдання перед розробниками спеціальних харчових продуктів, які разом із медико-психологічними та еколого-гігієнічними засобами сприяли б підвищенню стійкості організму військових до негативних чинників, поліпшенню адаптаційних можливостей і загальної витривалості.Документ Роль харчування у життєзабезпеченні організму людини(2022) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна; Науменко, Іван ЮрійовичУ сучасних екстремальних умовах саме здоровому харчуванню, збагаченому необхідними для організму людини біокомпонентами, належить пріоритетна роль у відновленні, підтриманні на належному рівні здоров'я населення України та збереженні генофонду української нації. In today's extremal conditions, it is the healthy nutrition, enriched with all the substances necessary for the body, that possesses the priority role in restoration and maintenance of Ukrainians' health and retention of the nation's genetical fund.Документ Індустрія оздоровчих продуктів в Україні: стан та перспективи(2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаДля того щоб оздоровчі харчові продукти стали доступними й потрібними для масового споживача, вони мають увійти до структури виробництва у широких масштабах і органічно доповнити склад традиційної української кухні. For making the healthy foods more available and necessary for the mass consumer, they should be implemented into the production structure in lagreg scales and organically complement the composition of Ukrainian cuisine.Документ Використання ягід чорної смородини для виробництва порошкоподібних дієтичних добавок(2022) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ статті на основі численних експериментальних даних вивчено біохімічний склад різних сортів ягід чорної смородини як сировини для виробництва дієтичних добавок, які доцільно застосовувати як поліфункціональні збагачувачі різних харчових середовищ; показано, що дієтичні добавки з ягід чорної смородини здатні справляти комплексний (у тому числі адаптогенний) вплив на окремі органи і системи, корегувати імунологічні механізми, психологічний та фізіологічний статус усього організму. Зроблено висновок, що людина сучасного урбанізованого суспільства при традиційному харчуванні позбавлена багатьох цінних біокомпонентів, що призводить до виникнення і розвитку різноманітних аліментарних захворювань. Пошук альтернативних шляхів вирішення цієї важливої проблеми показує необхідність розроблення широкого спектру дієтичних добавок із природної сировини. The authors of the article, having based on numerous experimental data, studied the biochemical compound of various black currant sorts as the raw materials for production of dietetic supplement to use as polyfunctional fortifiers for different food bases. There was also shown that black-currant dietetic supplements are capable of making the complex (adaptogenous as well) influence on separate organs and systems, correction of immunological mechanisms and the psychological and physiological statuses of the body as a whole. All the noticed forced the authors to conclude that the human of today’s urbanized society, upon keeping up to traditional diets, appears to be deprived of many precious biocomponents, which, in turn, leads to emergence and development of alimentary based ailments. The search for alternative ways to solve this problem explains the necessity to elaborate the wide range of dietetic supplements from natural raw materials.Документ Функціональне харчування у системі відновлення здоров’я та екологічного захисту населення(2000) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Наталія ВалентинівнаПоказано, що сучасні світові тенденції в галузі харчування пов’язані зі створенням функціональних продуктів широкого асортименту, які при щоденному використанні у складі раціону сприяють відновленню здоров’я та підтриманню його на належному рівні. З’ясовано проблеми їх створення, механізм дії на живий організм та проаналізовано ряд груп продуктів функціонального харчування, що користуются попитом на світовому та вітчизняному ринках. It is shown that the current global trends in nutrition related to the creation of a wide range of functional products that are in daily use in the diet help to restore health and maintain it at an adequate level. Found out the problem of their creation, the mechanism of action of a living organism and analyzed a number of groups of functional food that korystuyutsya demand in global and domestic markets.