Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Взаємовплив функціонування вапняно-газової печі і станції вапнокарбонізації на ефективність роботи заводу та екологію навколишнього середовища
    (2017) Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович
    В статті розглянуто режим роботи вапно випалювальної печі, склад пічного газу та вапняного молока. Проаналізовано чинники, які впливають на склад вищеперерахованих реагентів, надані практичні пропозиції промисловості щодо підвищення ефективності роботи відділень. The article deals with the mode of operation of a calcareous kiln, the composition of furnace gas and lime milk. The factors that influence the composition of the above reagents are analyzed, practical suggestions of the industry on increasing the efficiency of the departments' work are given.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив повертань на процес попереднього вапнування
    (2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович
    Визначено оптимальний ступінь карбонізації соку після основного вапнування, що використовується в якості повертання на попереднє вапнування. The optimal degree of carbonation juice after the main liming, which is used as a return to the pre-defecation.
  • Ескіз
    Документ
    Покращення седиментаційно-фільтраційних показників осаду соку та підвищення ступеню видалення нецукрів за умов використання вапнокарбонізації дифузійного соку
    (2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Таран, Вікторія Володимирівна; Чередніченко, В. В.
    Аналізується вплив вапнокарбонізації дифузійного соку на седиментаційно-фільтраційні показники осаду соку та якісні показники очищеного соку. Analyzes the impact of the raw juice defekokarbonizatsii on sedimentation and filtration of sediment juice indicators and qualitative indicators purified juice.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях
    (2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.
    Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.
  • Ескіз
    Документ
    Ведення двоступеневої І сатурації
    (1996) Панкін, Леонід Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович
    Наведено переваги способу проведення І сатурації в два ступені та запропоновані конкретні рекомендації щодо його використання. An advantage of the method and saturation in two stages and offered specific recommendations for its use.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив відкритої пари на дифузійний сік одержаний з буряків, вражених слизовим бактеріозом
    (2001) Точкова, Оксана Василівна; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович
    Результати виконаних досліджень свідчать про перспективність запропонованого способу очищення клеровок жовтих цукрів. Максимальний ефект знебарвлення при цьому становить 53,7%. Визначені оптимальні концентрації перекису водню та моноамонійфосфату, які сприятимуть досягненню максимального ефекту знебарвлення клеровок.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив оптично активних речовин на технологічні показники та облік у бурякоцукровому виробництві
    (2004) Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса Степанівна; Петриченко, Ігор Борисович; Майстрова, Ю. Ю.
    Пропонується при переробленні бурякосировини низької якості вміст цукрози в напівпродуктах кристалізаційного відділення визначати з урахуванням впливу оптично активних речовин, що підвищить точність обліку у бурякоцукровому виробництві.
  • Ескіз
    Документ
    Проведення першої сатурації в апараті із внутрішнім секційним циркуляційним контуром
    (2001) Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Калініченко, Олександр Миколайович
    Наведено результати промислових випробувань розробленого сатуратора з внутрішніми секційними циркуляційними контурами. Конструкція апарата дає можливість модернізувати існуючі безбарботерні сатуратори з метою поліпшення ефекту очищення соку, седиментаційно-фільтраційних властивостей осаду соку першої сатурації та підвищення ступеня використання діоксиду вуглецю.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті
    (2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович
    В статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення ефективності очищення дифузійного соку
    (2005) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій Миколайович
    Аналізуються основні технологічні фактори, які впливають на ефективність проведення вапняно-карбонатного очищення дифузійного соку та наводяться шляхи її підвищення.