Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Заходи щодо запобігання аварійній ситуації на молокопереробному підприємстві(2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаУ статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. На прикладі молочноконсервного заводу розроблено графік безаварійної зупинки цеху з виробництва згущених молочних консервів.Документ Морозиво щербет з фруктозою з підвищеним вітамінним і мінеральним складом(продовольча індустрія АПК, 2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаРоботу присвячено розробленню технології морозива щербет з цукрозамінником (фруктозою) з додаванням рослинних інгредієнтів – пюре барбарису та груші. Обґрунтовано технологічні параметри виробництва морозива-щербет. Досліджено мінеральний і вітамінний склад розробленого продукту. The work is devoted to development of technology sherbet ice cream with sweetener (fructose) with added herbal ingredients - mashed pears and barberry. Grounded technological parameters of ice cream, sherbet. Studied mineral and vitamin content developed product.Документ Вплив вуглеводного складу на вміст вільної та капілярної вологи у згущених молочних консервах(Продовольча індустрія АПК, 2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаТермогравіметричним методом визначено кількісний вміст вільної та капілярної (зв’язаної) вологи, хроматографічним методом - вуглеводний склад у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами. Доведено залежність масової частки зв’язаної вологи від вуглеводного складу згущених молочних консервів. Were defined the quantitative content of free and bound moisture in condensed milk with sugar and fruit syrups by thermogravimetric method, the carbohydrate composition - by chromatographic method. Dependents of the mass fraction of bound moisture from carbohydrate composition of condensed canned milk was provedДокумент Соєвмісний білковий компонент – перспективний інгредієнт замороженого десерту(Продовольча індустрія АПК, 2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаВисвітлено технологію замороженого десерту з фруктозою з додаванням білкової добавки - соєвмісного білкового компонента. Обгрунтовано технологічні параметри його виробництва, та досліджено амінокислотний склад. Встановлено відповідні режими фрезерування замороженого продукту. Deals with the technology of frozen dessert with fructose adding protein supplements - soybean protein component. Grounded technological parameters of production, and investigated the amino acid composition. Determined appropriate modes milling of frozen food.Документ Біологічна цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами(2013) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаУ статті доведено перспективність використання плодово-ягідних сиропів у технології згущених молочних консервів з цукром. Встановлені параметри внесення сиропів до молочно-цукрової суміші. Досліджено амінокислотний склад розроблених молочних консервів. Розраховано біологічну цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами за критеріями відповідності амінокислотного складу білків продукту потребам людського організму в амінокислотах, а також за вмістом мінорних компонентів. It is proved the perspective of using fruits syrups in the technology of condensed canned milk and sugar in the article. The parameters of adding syrups into milk sugar mixture are installed. The amino acid composition of developed canned milk is investigated. It is calculated the biological value of condensed canned milk with sugar and fruit-berry syrups according the criteria amino acid to the human body needs in the amino acids, rhe contents of minor components.Документ Підвищення біологічної цінності згущених молочних консервів з цукром(2012) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Савченко, Олександр АркадійовичОбґрунтована доцільність збагачення згущених молочних консервів з плодово-ягідною сировиною та вітамінно-мінеральними комплексами. Розрахований рівень забезпеченості добового раціону харчування людей різних вікових категорій у вітамінах та мінеральних речовинах за умов споживання згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами. The enrichment of canned condensed milk with fruit and berry raw materials is expediency. As fillers recommended fruit syrups in which vitamins and mineral elements act as biologically active substances causes the increase of food and biological value of finished products condensed. Based on the above integral soon, proved that the concentration of condensed canned milk with vitamins and minerals only at the expense of fruit syrups are insufficient and insignificant. Therefore recommended enrich condensed canned milk with vitamin-mineral complexes. Calculated level of provision of daily diet of people of different age groups for vitamins and minerals under consumption of enriched vitamin-mineral complex condensed canned milk with sugar and fruit syrups.Документ Збалансованість згущених молочних консервів(продовольча індустрія АПК, 2012) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Савченко, Олександр АркадійовичМетодом рідинної хроматографії визначено вуглеводний склад згущених молочних консервів з цуром і плодово-ягідними сиропами. Враховуючи глікемічність розроблених продуктів, доведена доцільність часткової замінн молочної сировини на рослинну.Документ Перспективи виробництва згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаНаведено сучасний асортимент згущених молочних консервів з цукром на українському ринку. Обгрунтовано вибір плодово-ягідних сиропів у якості наповнювачів та спосіб їх внесення в згущений молочний продукт. Встановлено, що доза внесення плодово-ягідних сиропів має становити 13-18%.Документ Особливості технології згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаНаведено сучасний асортимент згущених молочних консервів з цукром. Обґрунтовано вибір плодово-ягідних наповнювачів. Описано технологічні операції виробництва згущених консервів з незбираного та сухого молока. Обґрунтований спосіб внесення плодово-ягідних сиропів у згущені молочні продукти.Документ Способи виробництва згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2012) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Скорченко, Тетяна АнатоліївнаОбґрунтовані способи виробництва згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами, що виготовляються з метою розширення асортименту молочних консервів на ринку Україні та розроблення нових видів згущених продуктів з підвищеною біологічною цінністю. Доведена доцільність використання в якості наповнювачів плодово-ягідних сиропів. Визначені реологічні та органолептичні показники згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами.