Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей
    (2016) Дідик, Володимир Петрович; Ковальов, Олександр Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    Проведені досліджування роботи печей з рециркуляцією продуктів згоряння. Установлена залежність температури відпрацьованих газів від продуктивності печі. Величина витрати палива на холостий хід і коефіцієнт холостого ходу печі можуть бути використані в економічних розрахунках, пов'язаних із плануванням роботи печей і підтримки їх у гарячому резерві. Conducted investigation of the oven with recirculation of combustion products. The dependence of temperature exhaust gas from the furnace productivity. The value of fuel at idle and idle factor ovens can be used in economic calculations related to the planning of furnaces and support them in hot standby.
  • Ескіз
    Документ
    Про доцільність використання акумуляторів холоду на підприємствах
    (2015) Грищенко, Роман Володимирович; Форсюк, Андрій Васильович; Засядько, Ярослав Іванович; Пилипенко, Олексій Юрійович
    В роботі наведено аналіз доцільності використання акумуляторів теплової енергії (холоду) на підприємствах харчової промисловості. Проаналізовано графіки енергоспоживання декількох заводів, а також графіки сплати електроенергії за одно- та трьохзональною сіткою тарифів на прикладі молокозаводу «Danone» у м. Херсон. Отримані результати дають зрозуміти, що ефективність застосування льодоакумуляторів визначається не лише часовим проміжком для накопичення льоду, але і можливою швидкістю танення льоду, що в кінцевому підсумку, визначає кількість льоду в період «заряджання» акумулятора. Пропоновані міркування будуть використанні у розробці методик розрахунку льодоакумуляторів. The advisability of thermal energy accumulators’ utilization in food industry is presented and substantiated in the article. The time graphs of energy consumption for some plants along with the plots of electrical energy payments within a single- triple-zones tariffs as characteristic for the “Danone” diary plant in the city of Kherson have been analyzed. The results obtained have proved that the effectiveness of cold accumulators application is greatly determined not only by the available time of ice accumulation, but also by the achievable speed of the ice melting, which, eventually, determines the amount of ice which is necessary to generate during the accumulator “charge” period. The proposed considerations will be used at the developing of an ice accumulator design calculations methodology.
  • Ескіз
    Документ
    Returning heat flow during thermal treatment of food
    (2014) Fedorov, Vladimir; Kepko, Oleg; Skarboviychuk, Alexander
    Adaptation of newest thermophysical measuring devices permit to receive a new information concerning to technological processes, so permit to use sparingly of energy and raw materials. Застосування новітніх засобів теплофізичних вимірювань дозволяє отримати нову інформацію, що надає можливість економити енергію і продукти.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние режимных параметров на эффективность замораживания мяса в блоках
    (1983) Мазуренко, Александр Григорьевич; Федоров, Владимир Гаврилович; Духненко, Николай Павлович; Скибин, Сергей Валентинович
    Основным показателем эффективности морозильных аппаратов является тепловая нагрузка (плотность теплового потока), определяющая производительность аппарата и энергозатраты. Целью исследования было определение влияния на тепловую нагрузку и продолжительность процесса при замораживании жилованной говядины в модели скороморозильного аппарата. The primary efficacy freezers is the thermal load (heat flux), which determines the performance of the device and the power consumption. Aim of this study was to determine the effect on the heat load and the duration of the process by freezing trimmed beef in freezers model.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование тепловых потоков при выработке вареных колбас
    (1985) Федоров, Владимир Гаврилович; Мазуренко, Александр Григорьевич
    Исследовались тепловые потоки, температуры и коэффициент теплоотдачи в различных точках универсальной камеры конструкции УкрНИИ- мясомолпром при выработке в ней вареных колбас типа Докторской и Любительской. The heat flow, temperature and heat transfer coefficient at different points in universal camera design UkrNII-Myasomolprom in formulating it cooked sausage type doctorate and Amateur.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок теплових потоків через стінку теплової комори на основі електротеплової аналогії
    (2003) Буляндра, Олексій Федорович; Лєнік, К. С.; Пашечко, Михайло Іванович; Янчарек, Мариан Марек
    Фізико-математична модель переносу теплоти через стінку на основі використання електричної аналогії є придатна для відшукання функціоналу, який дозволяє оптимізувати конструкцію стінки складського приміщення харчових продуктів, виходячи із необхідності енергозбереження, під час експлуатації сховища. Physical and mathematical model of heat transfer through the wall from the use of such analogies are useful for search functionality that allows you to optimize the design of the walls of the warehouse of food, based on the need for energy saving during operation of the repository.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование кинетики поглощаемого продуктами теплового потока в процессе терморадиационной сушки
    (1978) Тарапон, Валентина Антоновна; Вербицкий, Борис Ильич; Дущенко, Виктор Павлович; Буляндра, Алексей Федорович
    Расчет терморадиационных сушилок требует знания кинетики поглощаемого продуктами теплового потока в процессе сушки. Аналитический расчет связан с большими трудностями. Одним из эффективных способов расчета поглощаемого теплового потока является методика, предложена А. В. Лыковым. Calculation thermoradiation dryers requires knowledge of the kinetics of heat flow absorbed by the product during drying. Analytical calculation involves great difficulties. One of the effective ways to calculate the absorbed heat flux is a technique applications A. Lykov.
  • Ескіз
    Документ
    К определению тепловых потоков в процессе выпечки хлеба
    (1973) Тарапон, Валентина Антоновна; Дущенко, Виктор Павлович; Буляндра, Алексей Федорович
    Для расчета тепловых потоков, воспринимаемых поверхностью теста-хлеба при его выпечке нами был использован метод электроаналогий. To calculate the heat flow-receiving surface of bread dough when baking, we used the method of electro analogies.
  • Ескіз
    Документ
    Об использовании метода электротепловой аналогии для расчета результирующих тепловых потоков, поглащаемых коллоидными капиллярнопористыми телами в процессе сушки
    (1975) Буляндра, Алексей Федорович; Луцик, Юрий Павлович; Дущенко, Виктор Павлович; Тарапон, Валентина Антоновна
    Приведены результаты экспериментального исследования кинетики эффективных коэффициентов теплопроводности и результирующих тепловых потоков при сушке картофельного крахмала. The results of experimental studies of the kinetics of effective thermal conductivity and heat flow resulting in drying of potato starch.
  • Ескіз
    Документ
    Метрологічна атестація термоелектрічніх перетворювачів теплового потоку
    (2012) Лухтан, Тетяна Олександрівна; Коломієць, Дмитро Петрович; Ковтун, Світлана Іванівна; Воробйов, Леонід Йосипович
    Дослідження термоелектричних перетворювачів теплового потоку (TEHFT) типу вторинних стіни. Були проаналізовані причини та наслідки просторової неоднорідності і описані методи і параметри для метрологічного TEHFT сертифікації. Є принципова схема та методика абсолютного методу визначення окремих статичних TEHFT функції перетворення.