Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Солод з тритікале(2001) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичРозробка ресурсозберігаючої технології солоду й пива з використанням нетрадиційних видів сировини - важливий напрямок у розв'язанні актуальних проблем пивоварної галузі. Development of resource-saving technologies and malt beer using unconventional raw materials - important direction in solving the pressing problems of the brewing industry.Документ Оптимізація сушіння тритікалевого солоду(2002) Москальова, Людмила Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Удодов, Сергій ОлександровичЗа даними Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла, для успішної селекції тритікале необхідно постійно розширювати генофонд, синтезувати нові фор ми, збільшувати обсяги вихідного матеріалу. Тому ос таннім часом на основі використання досягнень генети ки в селекції тритікале одержано нові позитивні резуль тати. Найбільш результативний метод створення вихід ного матеріалу тритікале - біологічний, який дає змогу включати в синтез нових алоплоїдів сорти м'якої пшени ці. жита й тритікале та одержати перспективніші гексап- лоїдні форми, а також значно розширити генофонд ви хідного матеріалу. According to the Institute Mironivskyi wheat behalf VM Crafts for successful breeding triticale must continuously expand the gene pool, synthesize new forms we increase the volume of source material . Therefore, the oc- Tanna time through the use of genetic advances ing in the selection of new triticale obtained positive results Tats . The most effective method for creating output ing material triticale - biology, which allows include the synthesis of new varieties of soft wheat aloployidiv these. rye and triticale and obtain promising heksap - loyidni shape and expand the gene pool you material derivativesДокумент Перспективна сировина для виробництва пива(2005) Домарецький, Віталій Афанасійович; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Москальова, Людмила Миколаївна; Бондаренко, Л.Зростання обсягів виробництва пива потребує забезпечення підприємств сировиною високою якості й низької собівартості. Останнім часом у спиртовій та пивоварній галузях деяких країн світу застосовують новий вид сировини – тритікале. Дослідження науковців кафедри бродильних виробництв НУХТ також засвідчують, що використання тритікале у виробництві пива та спирту вигідно та ефективно. Так, наприклад, собівартість пива із солоду тритікале в суміші з ячмінним солодом на 15 - 20% нижче, ніж собівартість пива тільки з ячмінного солоду. The growing of brewing requires providing the plants with high quality and low self-cost raw materials. Lately the new kind of raw materials, triticale, is used for brewing and liquor production. The scientists from Biotechnology of Fermentative Products and Winemaking Department (NUFT) researched this new material. They find out that it is a profitable and efficient new material for brewing and liquor production. For example the cost of beer made of triticale malt in combination with burly malt is 15-20% lower than the beer made of only of barley malt.Документ Прискорена технологія виготовлення хліба з тритікалевого борошна(2003) Федорова, Тетяна Олексіївна; Дробот, Віра ІванівнаВивчено вплив підкислювача на технологічні властивості тіста та якість хліба. Запропонована технологія виготовлення хліба з обойного тритікалевого борошна, яка передбачає внесення 2 % підкислювача «Ефективний» і 2 % пресованих дріжджів. Influence of acidified to technological properties of dough and quality of bread. The technology of making bread triticale wholemeal flour, which involves making 2% acidified "Effective" and 2% compressed yeast.Документ Хліб з тритікалевого борошна випікати можна(2004) Дробот, Віра Іванівна; Федорова, Тетяна ОлексіївнаРозроблена прискорена технологія виготовлення хліба з обойного тритікалевого борошна, яка передбачає внесення 2 % підкислювала «Ефективний» і 2 % пресованих дріжджів, а також внесення у тісто 3 % цукру і 2 % жиру до маси борошна або заварки. Designed accelerated technology of bread triticale wholemeal flour which introduces 2% acidified "Effective" and 2% compressed yeast, as well as making dough in 3% sugar and 2% fat by weight of flour or welding.Документ Хімічний склад і хлібопекарські властивості обойного борошна із зерна тритікале(2001) Дробот, Віра Іванівна; Федорова, Тетяна ОлексіївнаВстановлено, що обойне борошно з тритікале має більш високу харчову цінність, ніж обойне борошно з пшениці і жита, а також за кількістю та якістю клейковини близьке до пшеничного обойного, а за цукроутворюючою здатністю, автолітичною активністю, числом падіння і формостійкістю – до житнього обойного. Found that triticale wholemeal flour has a higher nutritional value than wholemeal flour from wheat and rye, as well as the quantity and quality of wheat gluten close to entire wheat flour, and the saccharifying ability, autolytic activity, falling number and shape stability - to dark rye flour.Документ Буханці з тритікалевого борошна випікати можна(2004) Дробот, Віра Іванівна; Федорова, Тетяна ОлексіївнаЗапропонована технологія виготовлення хліба з обойного тритікалевого борошна, яка передбачає внесення 2 % підкислювала «Ефективний» і 2 % пресованих дріжджів, а також внесення у тісто 3 % цукру і 2 % жиру до маси борошна або заварки. The technology of making bread triticale wholemeal flour, which involves making 2% acidified "Effective" and 2% compressed yeast, as well as making dough in 3% sugar and 2% fat by weight of flour or welding.Документ Приготування хлібного квасу із зернового екстракту тритікале(2011) Бойко, М. І.; Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола ВасильовичМетою даної роботи є удосконалення технології квасу за рахунок вибору найкращої сировини для приготування квасу, розширення асортименту натуральних квасів бродіння, а також визначення можливості використання в технології хлібного квасу нового штаму дріжджів.Документ Розроблення технологічних режимів і визначення оптимальних параметрів приготування зерна із тритікале(2012) Бойко, Марина Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола ВасильовичМетою роботи було отримання екстракту із зерна тритікале, що забезпечить його використання у виробництві пива. Для досягнення поставленої мети визначали оптимальний ступінь подрібнення зерна, гідромодуль, дозу ферментних препаратів. Підготовка (оброблення) зерна тритікале до подрібнення включає такі стадії як очищення від домішок, додаткову обробку поверхні та гідротермічну обробку . Відомо, що підвищення дисперсності зерна (більш тонке подрібнення) дозволяє підвищити швидкість процесу гідролізу крохмалю. У зв’язку з цим у виробництві етанолу використовують методи сухого та мокрого подрібнення зерна з використанням, відповідно механоактивації та кавітації. амінокислотного складу в процесі обсмажування. The aim of the work was to obtain an extract from grain triticale to ensure its use in the production of beer. To achieve this goal determine the optimal degree of grain refinement, duty of water, the dose of enzymes. Preparation of to grind grain triticale includes such stages as the removal of impurities, additional surface treatment and hydrothermal treatment. It is known that increased dispersion of grain (more fine grinding) can increase the speed of the process of hydrolysis of starch. In this regard, the production of ethanol using the methods of dry and wet grinding grain using under mechanical activation and cavitation.Документ Культура невибаглива, але перспективна(2004) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шматкова, Галина Карпівна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаВ статті обґрунтовано доцільність використання нового виду крохмалевмісної сировини – тритікале для виробництва етилового спирту. Обґрунтування перспективних для використання в спиртовій галузі зернових культур, переробка яких дасть змогу зменшити собівартість спирту, зокрема і у виробництві ВКД, й підвищити його конкурентоспроможність, – актуальне завдання сьогодення.