Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствование производства колбасных изделий с применением электрофизических методов обработки
    (2015) Бабанов, Игорь Геннадиевич; Бабанова, Елена Игоревна; Михайлов, Валерий Михайлович; Шевченко, Андрей Александрович
    С целью улучшения производства, уменьшения энерго- и ресурсозатрат нами проведены исследования по разработке прогрессивных электро-физических методов теплового воздействия на пищевое сырье. В рамках данной работы выполнен анализ электрофизических методов, в частности, обработки в электростатическом поле, сверхвысокочастотной (СВЧ) обработки, инфракрасного нагрева, электро-контактного нагрева (ЕКН), электростимуляции и др. На основании этого анализа было выдвинуто предположение об эффективности применения СВЧ-обработки и ЕКН в процессах сушки (концентрирование) и жарения пищевого сырья. При этом применялось комбинирование: СВЧ с вакуумированием и перемешиванием во время сушки (концентрирование) и ЕКН с поверхностным нагревом при жарения пищевого сырья. Intensification of heat treatment processes sausages on the basis of electrical methods and create a line of low productivity for manufacturing sausages without casing. The use of highly concentrated energy sources, namely, electric heating at the generation of heat directly to the product, allows to obtain the finished product by improved quality in catering. We have proposed small-sized plant for the production of sausages without the shell, for thermal treatment of sausage products to produce ready-to-eat roasting sausages.
  • Ескіз
    Документ
    Modeling work furnace recirculating heating gases for tunnel baking ovens
    (2016) Litovchenko, Igor
    Computer simulation of complex processes of heat exchange gives a unique scientific information on the baking ovens. Studied the mixing of gases coming from the burner and gas recirculation.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика нагрівання вологого шару зерна газами підвищеного вологовмісту
    (2014) Гапонюк, Ігор Іванович; Гапонюк, Олег Іванович
    Теоретично обґрунтовано режими та експериментально доведено можливість прискореного нагрівання малорухомого шару зерна робочими газами підвищеного вологовмісту, математично опрацьовано кінетику змін параметрів шару зерна та встановлено раціональні параметри течії робочих газів,отримано математичне описання управління окремими факторами впливу на міжфазовий тепло масообмін за встановленими способами. In theory grounded modes and possibility of the pri-skorenogo heating of not mobile layer of grain is experimentally well-proven by workings gases of enhanceable vologovmistu, matemati-chno kinetics of changes of parameters of layer of grain is worked out and the rational parameters of flow of workings gases are set, mathematical description of management of influence separate factors is got on line-to-line warmly mass-transfer after the set methods
  • Ескіз
    Документ
    Променеві способи швидкісного зневоднення
    (2014) Гапонюк, Ігор Іванович
    Досліджено фізичну сутність та особливості променевих способів нагрівання сипких капілярно-пористих тіл в технологіях зневоднення. Розглянуто особливості застосування променевих способів підведення енергії капілярно-пористому та капілярно-пористому колоїдному тілу. Доведено можливість застосування променевих способів лише для швидкісного нагрівання зневоджуваних матеріалів та доцільність їх використання в поєднанні із поверхневими (конвективними) способами зневоднення. Investigational physical essence and features of radial methods of heating of friable capillary of porous bodies in technology of dehydration. The features of application of radial methods of tricking into of energy a capillary of porous and capillary porous bodies colloid body are considered. Possibility of application of radial methods only for the speed heating of dryings materials and expedience of their use is well-proven in combination with superficial methods of drying (the convection of methods).
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок зміни об'єму хліба при випіканні
    (2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Горцепаєв, В. Ю.
    Створена математична модель розрахунку об'єму тістової заготовки при випіканні. The mathematical model of calculation of dough purveyance at baking is created. The calculation of growth of concrete purveyance is executed.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні потоки в харчових технологіях і їх складові
    (2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович
    Викладено результати аналізу загальних характеристик енергетичних потоків харчових виробництв, показано перспективи їх використання і розвитку.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність роботи хлібопекарських печей та шляхи їх удосконалення
    (2007) Ковальов, Олександр Володимирович; Бурлака, О. М.; Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович
    Проведений пошук шляхів зменшення енерговитрат при випіканні..Conducted search for ways to reduce energy consumption during baking.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив прогрівання житнього борошна на показники якості житньо-пшеничного хліба
    (2011) Махинько, Валерій Миколайович; Козир, Олександр
    Досліджується вплив основних складників житнього борошна (білків та вуглеводів) на процес утворення пшеничної клейковини та якість тіста і готових житньо-пшеничних виробів. Вивчено ефективність прогрівання житнього борошна як засобу поліпшення реологічних властивостей тіста.