Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіроолійної сировини в харчові ароматизатори
    (2017) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Ксенія Андріївна; Чепель, Наталія Василівна
    В основу наукового дослідження покладено необхідність і доцільність розроблення високоефективних комплексних технологій переробки рослинної сировини з отриманням якісних кінцевих продуктів з мінімальними втратами, оскільки харчова промисловість потребує розширення асортименту продукції з використанням натуральних ароматизаторів на заміну їх синтетичних аналогів. Одним із основних джерел ароматоформуючих компонентів для ароматизації харчових продуктів є пряно-ароматична сировина. Виділені концентрати ароматичних речовин — ефірні олії надають продуктам специфічного аромату натуральної сировини, підвищують їх харчову цінність, збагачують біологічно-активними речовинами. Для раціонального використання сировини та забезпечення різних технологій харчових продуктів натуральними ароматичними речовинами на основі ефірних олій доцільно використовувати інноваційні способи їх переробки з отриманням натуральних ароматизаторів із заданими ароматичними властивостями. Ключові слова: натуральні ароматизатори, ефіроолійна сировина, ефірна олія, імітована дистиляція, фракції, фракційна перегонка. The scientific work is based on necessity and feasibility of developing highly complex technology of herbal raw material for obtaining quality finished products with minimal losses of raw materials. Food industry needs to expand the range of products using natural flavors to replace their synthetic analogues. One of the main sources of aroma-forming components for the flavoring of food products is spicyaromatic raw materials, which are in sufficient quantities on the territory of Ukraine. Allocated concentrates of aromatic substances — essential oils — give products a specific aroma of natural raw materials, increase their nutritional value, enrich the biologically active substances. For rational use of raw materials and provision of various technologies of food products with natural aromatic substances on the basis of essential oils it is expedient to use innovative methods of their processing to obtain natural flavors with given aromatic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез летких органічних домішок спирту при переробці зернової сировини
    (2015) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Боярчук, Ярослав Андрійович
    В роботі проведенні дослідження впливу виду сировини, концентрації сусла, температури зброджування, кількості та кратності використання фільтрату барди на стадії приготування замісу на синтез летких органічних домішок спирту. Встановлено, що всі зазначені технологічні параметри по різному впливають на їх синтез. In this work, studies were carried out on the influence of the type of raw material, the concentration of wort, the temperature of digestion, the number and multiplicity of the use of filtrate bards on the stage of preparation of dough on the synthesis of volatile organic impurities of alcohol. It has been established that all of these technological parameters influence their synthesis in different ways.
  • Ескіз
    Документ
    Стан та перспективи розвитку молочної промисловості в Україні
    (2015) Скоморохова, Світлана Юріївна; Редзюк, Тетяна Юріївна; Пономаренко, Руслана Анатоліївна
    В статті розглянута структура харчової промисловості. Проаналізовано стан молочної промисловості та фактори, які впливають на діяльність виробників молочної продукції. Проаналізовано умови торгівлі молочною продукцією з Європейським Союзом згідно з Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Подано структуру реалізованої молочної продукції. Досліджено основні показники зовнішньої торгівлі молоком та молочними продуктами. Запропоновано шляхи розвитку молочної галузі в Україні. In this paper the structure of the food industry. The state of the dairy industry and the factors that affect the activity of dairy products. Conditions of dairy products trade with the European Union under the Association Agreement between Ukraine, on the one hand and the European Union, the European Atomic Energy Community and their Member States, of the other part. Posted structure of sales of dairy products. The main figures of external trade in milk and milk products. The ways of the dairy industry in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу рецептурного комбінування сухої молочної сироватки і зародків пшениці на біологічну цінність і гістологічні характеристики м'ясних систем
    (2012) Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Мороз, Олена Олексіївна
    У статті йдеться про вплив рецептурного комбінування сухої молочної сироватки і зародків пшениці на біологічну цінність і гістологічні характеристики м’ясних систем. The article It is about the influence prescription combination of dry whey and wheat germ on the biological value and histological characteristics of meat.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясні паштети. Якість визначає технологія
    (2006) Пасічний, Василь Миколайович
    Стаття присвячена дослідженню технології виробництва м’ясних паштетів. Описано основну і допоміжну сировину для їх виробництва. Встановлено, що за своєю біологічної цінністю м’ясні паштети з багатокомпонентним рецептурним складом по основній сировині відносяться до повноцінних продуктів з високим рівнем засвоєння, який складає 70÷95% від вмісту білків. The article is devoted research of technology of production of meat pates. Described the main and auxiliary raw materials for their production. It is set that it biological value meat pates with multicomponent compounding composition on basic raw material behave to the valuable products with the high level of mastering, which is 70÷95% from content of albumens.
  • Ескіз
    Документ
    Производство и применение желатина в пищевой промышленности ( часть 2)
    (2005) Пасечный, Василий Николаевич
    В статье описаны основные технологические операции подготовки твердого сырья для производства желатина. Также приведен технологический процесс получения желатина путем выпаривания его из бульона. In the article are described the basic technological operations of preparation of hard raw material for the production of gelatin. And also the technological process of receipt of gelatin is resulted by evaporation of him from clear soup.
  • Ескіз
    Документ
    Производство и применение желатина в пищевой промышленности ( часть 1)
    (2005) Пасечный, Василий Николаевич
    Статья посвящена исследованию основного сырья для производства желатина. Приведена общая технологическая схема его производства. Установлены основные физико-химические и микробиологические показатели пищевого желатина. The article is dedicated by research of basic raw material for the production of gelatin. Is described the general flowsheet of his production. The basic physical and chemical and microbiological indexes of food gelatin are set.
  • Ескіз
    Документ
    Условия и факторы стабилизации функциональных характеристик фаршевых систем ( часть 2)
    (2004) Пасечный, Василий Николаевич
    В статье рассмотрено сырье, которое используется в производстве фаршевих систем, исходя из ее функціонально-технологических свойств и необходимых начальных характеристик, а также условия стабилизации качественных технологических характеристик, для получения стабильных фаршевих систем. In the article is considered the raw material, which is used in the production of the farshevikh systems, coming from its functionally technological properties and necessary initial descriptions. Аnd also considered stabilizing terms high-quality technological descriptions, for the receipt of the stable farshevikh systems.
  • Ескіз
    Документ
    Условия и факторы стабилизации функциональных характеристик фаршевых систем (Часть 1)
    (2004) Пасечный, Василий Николаевич
    Статья посвящена стабилизации функциональных характеристик фаршевих систем. Проведен детальный анализ качественных показателей входного сырья, которые определяют технологические показатели качества фарша, исходя из выбранных направлений его использования. The article is devoted stabilizing of functional descriptions of the farshevikh systems. It was conducted by detailed analysis of high-quality indexes of entrance raw material, which determine the technological indexes of quality of stuffing, coming from the chosen directions of his use.
  • Ескіз
    Документ
    Корма для животных. Новое в производстве консервов для домашних животных
    (2004) Пасечный, Василий Николаевич; Клименко, Михаил Николаевич; Буша, Алексей Алексеевич
    Статья посвящена исследованию рациона домашних животных и разработке целевых продуктов разных типов, которые имеют сбалансированное содержимое белков, жиров, углеводов, минеральных веществ и витаминов. The article sacred to research of ration of home zoons and development of products of different types, which have the balanced content of albumens, fats, carbonhydratess, mineral matters and vitamins.