Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Білково-гречаний хліб
    (2015) Семенова, Анастасія Борисівна; Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    Обґрунтовано доцільність застосування суцільнозмеленого пшеничного борошна у технології дієтичних хлібних виробів зі зниженим вмістом вуглеводів. Визначено вплив гречаних пластівців на перебіг технологічних процесів та якість білково-пшеничного хліба. За результатами досліджень встановлено ефективність заміни в рецептурі хліба 20 % суцільнозмеленого пшеничного борошна гречаними пластівцями. The expediency of whole-wheat flour application in dietary bread technology with low carbohydrates content was justified. The buckwheat flakes effect on the manufacturing processes and protein-wheat bread quality was defined. As a result the effectiveness of substitution 20 % whole-wheat flour by buckwheat flakes in the bread recipe composition was established.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування застосування вівсяних та гречаних пластівців у хлібопеченні
    (2014) Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна Миколаївна
    Досліджено хімічний склад, фізико-хімічні та технологічні властивості суцільнозмеленого пшеничного борошна, вівсяних, гречаних пластівців та їх сумішей. Визначено вплив пластівців на структурно-механічні властивості тіста, технологічний процес та якість хліба. Проаналізовано зміни в білково-протеїназному та вуглеводно-амілазному комплексах суцільнозмеленого пшеничного борошна з додаванням вівсяних та гречаних пластівців. The chemical composition, physico-chemical and technological properties whole-wheat flour, oat and buckwheat flakes, and mixtures thereof are investigated. The cereal effects on the structural and mechanical dough properties and bread quality were established. The changes in protein-proteinase and carbohydrate-amylase complexes of whole-wheat flour with added oat and buckwheat flakes were analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Effect of buckwheat processing products on dough and bread quality made from whole-wheat flour
    (2014) Drobot, Vira; Semenova, Anastasia; Smirnova, Elizabeth; Mykhonik, Larysa
    The article gives a brief overview of the current nutritional situation of the Ukrainian population and describes useful buckwheat properties. The objective of the paper is to study the effect of buckwheat processing products (flour and flakes) on the technological process and quality of bread made from whole-wheat flour. This article describes and analyzes research data on the rheological properties of dough samples which were determined by farinograph and amylograph.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна оцінка способів приготування тіста з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці
    (2012) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень впливу способів приготування тіста на показники якості хліба з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці. Встановлено, що хліб з цього борошна доцільно готувати прискореним способом з використанням заквасок-підкислювачів. The paper presents the study of the influence of methods of preparing dough for bread made whole-wheat flour. Bread from this flour advisable to prepare an accelerated manner using sour-acidulant.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив тривалості замішування тіста з борошна із суцільнозмеленого зерна пшениці на технологічний процес та якість хліба
    (2009) Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень впливу тривалості замішування тіста з борошна із суцільнозмеленого зерна пшениці на технологічний процес та якість хліба.
  • Ескіз
    Документ
    Про якість хліба з борошна, одержаного із суцільнозмеленого зерна
    (2006) Дробот, Віра Іванівна; Федорова, Тетяна Олексіївна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень впливу способів приготування тіста на якість хліба з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці «Здоров’я».
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ферментативно-активного соєвого борошна на технологічний процес і якість хліба з борошна „Здоров’я”
    (2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна Миколаївна
    Досліджено вплив ферментативно-активного соєвого борошна на технологічний процес і якість хліба з борошна з суцільно змеленого зерна пшениці «Здоров’я».
  • Ескіз
    Документ
    Хліб з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці
    (2008) Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра Іванівна
    Досліджено хімічний склад та хлібопекарські властивості борошна «Здоров'я». Вивчено вплив сухої пшеничної клейковини, ферментативно-активного соєвого борошна та їх сумісного внесення на технологічний процес і якість хліба з борошна «Здоров'я». Розроблені рецептури нових видів виробів оздоровлювальної дії, розраховано їх хімічний склад.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад і хлібопекарські властивості борошна „Здоров’я”
    (2006) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень хімічного складу та хлібопекарських властивостей борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці «Здоров'я»