Перегляд за Автор "Матиящук, Олена Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 31
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Актуальність створення моно-закладів ресторанного господарства в Україні(2020) Михайленко, Владлена Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Безаварійна зупинка підприємств харчової промисловості в разі виникнення надзвичайних ситуацій(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються надзвичайні ситуації, їх характер та наслідки. Розроблений порядок дій виробничого персоналу в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розглянуто порядок екстреної безаварійної зупинки підприємства. The paper deals with emergencies, their nature and consequences. Developed procedures production staff in case of emergencies situation. The order of the emergency stop trouble-free enterprise.Документ Біоризики сучасності(2020) Хоньків, Мирослав Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті розглянута проблема використання біотехнологічних та генетичних досягнень в створенні та попередженні масових спалахів епідемій. Наводиться класифікація джерел біоризиків, патогенних біологічних агентів в залежності від їх потенціалу до масштабності викликаних захворювань. In the article the problem of use of biotechnological and genetic advances in the creation and prevention of mass outbreaks of epidemics is considered. Provides a classification of sources of biorisks, pathogenic biological agents depending on their potential to scale caused by diseases.Документ Використання кавітаційних апаратів для інтенсифікації процесу біологічного очищення стічних вод(2016) Матиящук, Олена Володимирівна; Коваль, Ольга ВолодимирівнаВ експериментальних дослідженнях запропоновано впливати на біоценоз активного мулу ультразвуковими коливаннями. Апарати для ультразвукового оброблення рідких середовищ відрізняються компактністю, широким діапазоном застосування, забезпечують підвищення продуктивності аеротенків без суттєвого технічного переоснащення технологічної схеми. In experimental research the influence of activated sludge biocenosis ultrasonic vibrations. Ultrasound treatment of liquid media differ compact, wide-range have zonom application aerotanks provide improved performance without significant technical upgrading technological scheme.Документ Використання принципів НАССР при виробництві сиру кисломолочного(2019) Солошенко, Катерина Іванівна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ роботі розглядаються ризики хімічного, фізичного,біологічного походження та точки критичного контролю при виробництві сиру кисломолочного. The work considers the risks of chemical, physical, biological origin and critical control point in the production of sour milk cheese.Документ Використання рослинної білкововмісної сировини для покращення якості щербету(2016) Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Божко, Олександр СергійовичУ статті запропонована технологія приготування щербету з використанням амарантового і кокосового борошна з метою отримання виробів з підвищеною харчовою цінністю, зі зниженою масовою часткою цукру, збільшеним вмістом білку, подовженим терміном зберігання. In the article the technology of preparation sherbet using amaranth and coconut flour to obtain products with high nutritional value, with low mass fraction of sugar and protein content increased, long shelf life.Документ Динаміка утворення масивів диспергованої газової фази середовищ бродильних виробництв(2016) Коваль, Ольга Володимирівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДинаміка утворення масивів диспергованої газової фази пов'язана зі швидкістю зброджування цукристих речовин дріжджами, що вказує на можливість досягнення імпульсних енергетичних впливів на середовища. Dynamics of dispersed gas phase arrays associated with speed fermentation of sugars by yeast, indicating the possibility of an energy pulse impacts on the environment.Документ Забруднювачі продовольчої сировини та харчових продуктів(2015) Матиящук, Олена Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.Документ Запобігання виникненню вибухів на підприємствах цукрової галузі(2011) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПідвищення безпеки підприємств цукрової галузі передбачає: прогнозування сценаріїв виникнення аварій; постадійний аналіз умов розвитку аварій; оцінку заходів, що перешкоджають виникненню аварій; способи і засоби локалізації аварій.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах громадського харчування(2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаЩороку в Україні від надзвичайних ситуацій (НС) гине біля 70 тис. осіб. Тому виникає необхідність розробки заходів безаварійної зупинки об’єкту громадського харчування, що включає ряд заходів. Суспільство змушене приділяти більше уваги їх вивченню і виділяти для захисту від них щоразу більші кошти.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Котлети курячи з топі соняшником (Деклараційний патент на корисну модель № 141339)(2020) Польовик, Володимир Вікторович; Гавриш, Андрій Володимирович; Яценко, Ганна Юріівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаКотлети курячі, що складаються з філе курки, солі, цибулі ріпчастої, які відрізняються тим, що додатково містять топісоняшник. Chicken cutlets, consisting of chicken fillet, salt, onions, which differ in that they additionally contain topisonyashnik.Документ Огляд основних трендів у сфері розвитку закладів ресторанного господарства(2020) Матиящук, Олена Володимирівна; Михайленко, Владлена МиколаївнаДокумент Охорона праці. Методичні рекомендації до виконання розділу дипломного проекту (роботи) для студентів усіх напрямів галузей знань 0305 «Економіка та підприємництво», 0306 «Менеджмент і адміністрування» денної та заочної форм навчання(2012) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Полумбрик, Максим Олегович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПодано вимоги до розділу «Охорона праці» в дипломному проекті (роботі), наведено рекомендації до оформлення розділу, а також перелік питань, які повинні бути висвітлені в розділі дипломного проекту (роботи) «Охорона праці». Наведені приклади інженерних розрахунків, що мають бути включені до складу розділу.Документ Оцінка факторів небезпечності для здоров'я людини(2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаСучасна концепція допустимого ризику стверджує, що середовище перебування людини завжди є потенційно небезпечним, тому знання правил та їх неухильне дотримання не може гарантувати безпеку особі. Здоров’я – найбільша цінність суспільства та зокрема кожної людини. Безпека людини на сьогоднішній день – це поняття, що відображає саму суть людського життя, ї ментальні, соціальні і духовні надбання. Виникає необхідність систематизувати знання з безпеки людини та навчити основам безпеки. The modern concept of acceptable risk claims that the habitat of the human is always potentially dangerous, because knowledge of the rules and their strict observance can not guarantee the security of person. Health - the highest value of society and especially of everyone. Human security is a concept that reflects the very essence of human life, her mental, social and spiritual achievements. There is a need to systematize the knowledge of the human security and to teach the basics of security.Документ Перспективи екобудівництва готелів(2015) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПри проектуванні екологічного дизайну якихось певних правил не існує, за винятком використання природних екологічних матеріалів.У новому світі готелів екологічного типу здатність до сталого розвитку й природні інновації є актуальними факторами. Застосування в архітектурі нових технологій й матеріалів забезпечить в майбутньому здорову екологію. When designing environmental design some specific rules exist, with the exception of natural ecological materialiv.U new world ecological type of accommodation capacity for sustainable development and innovation are important natural factors. The use of new technologies in architecture and materials provide a healthy environment in the future.Документ Перспективні тенденції розвитку ресторанних послуг(2020) Михайленко, Владлена Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПроаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.Документ Приготування курячого філе шприцьованого імбірним соком(2016) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Макаров, Максим Андрійович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПредставлені теоретичні та експериментальні дослідження приготування курячого філе, шприцьованого імбирним соком за технологією «Sous Vide». Визначені оптимальні технологічні параметри процесу та обґрунтована доцільність використання імбирного соку. Встановлено що використання імбирного соку при приготуванні курячого філе за технологією «Sous Vide» допоможе одержати продукт з високими харчовими органолептичними показниками та зменшити втрати напівфабрикату. Theoretical and experimental researches of preparation of chicken fillet gluten-filled with ginger juice using "Sous Vide" technology are presented. The optimal technological parameters of the process are determined and the feasibility of use of ginger juice is substantiated. It has been established that the use of ginger juice in the preparation of chicken fillet using the technology "Sous Vide" will help to obtain a product with high nutritional organoleptic parameters and reduce the loss of semifinished products.Документ Прогнозування виникнення й розвитку аварії на ВАТ"Чернігівський молокозавод"(2008) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ роботі наведено розрахунки глибини, площі зони хімічного зараження, тривалість вражаючої дії аміаку, час підходу хмар забрудненого повітря до об'єктів, що знаходяться поза межами заводу. The paper estimates the depth zone area of chemical contamination, the length of the harmful effect of ammonia, time of approaching clouds of polluted air to the objects that are outside the plant.