Перегляд за Автор "Воробйова, Анастасія Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вивчення впливу пюре фізалісу на структуру холодних десертів(2019) Воробйова, Анастасія Михайлівна; Березова, Ганна Олександрівна; Петришин, Наталія ЗеновіївнаДослідження шляхів поліпшення структури холодних десертів за рахунок використання пектиновмісної рослинної речовини – фізалісу. Studying ways to improve the structure of cold desserts due to the use of pectin-containing material of phisalis.Документ Використання лохини в технології збивних десертів(2020) Воробйова, Анастасія Михайлівна; Березова, Ганна Олександрівна; Польовик, Володимир ВікторовичДосліджено хімічний склад та харчову цінність самбуку яблучного з додаванням пюре з лохини. Обоснована доцільність додавання лохини до рецептурного складу.Документ Склад низькокалорійного білкового десерту (Деклараційний патент на корисну модель № 136704)(2019) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Воробйова, Анастасія Михайлівна; Кравчук, Надія Миколаївна; Березова, Ганна Олександрівна; Павлюченко, Олена СтаніславівнаНизькокалорійний білковий десерт, що містить яблучне пюре, сухий яєчний білок, підсолоджувач, який відрізняється тим, що до його вмісту як підсолоджувач входить глюкозно-фруктозний сироп та додатково входить пюре фізалісу. A low-calorie protein dessert containing applesauce, egg white powder, a sweetener, which differs in that its content as a sweetener includes glucose-fructose syrup and additionally includes physalis puree,Документ Склад низькокалорійного білкового десерту (Деклараційний патент на корисну модель № 143985)(2020) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Слободян, Наталія Ярославівна; Воробйова, Анастасія Михайлівна; Березова, Ганна ОлександрівнаСклад низькокалорійного білкового десерту, що містить яблучне пюре, сухий яєчний білок, підсолоджувач, який відрізняється тим, що як підсолоджувач введено глюкозно-фруктозний сироп та додатково введено пюре з банана. The composition of a low-calorie protein dessert containing applesauce, egg white powder, a sweetener, which differs in that glucose-fructose syrup is introduced as a sweetener and banana puree is additionally introducedДокумент Спіраль Архімеда – історія і сучасність(2018) Воробйова, Анастасія Михайлівна; Циганкова, Ганна АнатоліївнаУ статті розглянуто питання з історії розвитку плоских кривих ліній, спіралеподібних форм, що дуже поширені в природі. Спіралі як математичні об'єкти досліджували видатні математики минулого, такі як, Архімед, Бернуллі, Ферма та інші. Форма спіралі поєднує в собі симетрію і золотий перетин, викликає відчуття гармонії і краси. Великий і цікавий клас складають плоскі та просторові криві лінії, до яких належать узагальнені спіралі Архімеда, ланцюгова лінія, літуус, циклоїда, та інші. Основна властивість спіралі Архімеда полягає в наступному: яку б точку цієї спіралі ми не взяли, відношення її радіус-вектора до полярного кута, який відраховується від будь-якого фіксованого напрямку, буде одним і тим же. Зустрічаються спіралі і в різних галузях діяльності людини: в механіці, техніці, харчовій промисловості. В статті проаналізовано утворення спіралі Архімеда і спосіб побудови її без формули, а саме поділом кола великою кількістю радіальних ліній з рівними кутами між ними, а також великою кількістю концентричних кіл. Систематизовано знання про властивості і графіки узагальнених спіралей Архімеда. За допомогою диференціального та інтегрального числення знайдено довжину першого витка спіралі Архімеда і площу, обмежену спіраллю Архімеда r = aφ і двома радіус-векторами, які відповідають полярними кутам і . In this article are taken questions about the history of development flat curved lines, spiral shapes, which have wide distribution in the nature. Spirals as mathematical objects were studied by outstanding mathematicians of the past, such as Archimedes, Bernoulli, Fermat and others. Spiral form includes symmetry and golden ratio, produces the feelings of harmony and beauty. Flat and spatial curve lines, which include generalized Archimedes' spirals, chain lines, lituums, cycloids, and others account for a great and interesting class. The main property of the Archimedes' spirals is as follows: whatever the point of this spiral, the ratio of its radius vector to the polar angle, which is deducted from any fixed direction, will be one and the same. There are spirals on different types of human activity: in mechanics, engineering and food industry. The formation of the Archimedes' spiral and the way of constructing it without a formula, namely by dividing the circle by a large number of radial lines with the same angles between them, as well as by a large number of concentric circles are analyzed in this article. Knowledge about the properties and graphs of generalized Archimedes' spirals systematized. Using the differential and integral calculus, we find the length of the first coil of the Archimedes' spiral and the area bounded by the Archimedes spiral r = aφ and two radius vectors corresponding to the polar angles and .Документ Спіраль Архімеда в природі та житті людини(2017) Воробйова, Анастасія Михайлівна; Циганкова, Ганна АнатоліївнаРозглянуто питання з історії розвитку плоских кривих ліній, спіралеподібних форм, що дуже поширені в природі. Зустрічаються спіралі і в різних галузях діяльності людини: в механіці, техніці, харчовій промисловості. Проаналізовано утворення спіралі Архімеда і спосіб побудови її без формули. За допомогою диференціального та інтегрального числення знайдено довжину першого витка спіралі Архімеда і площу, обмежену спіраллю Архімеда і двома радіус-векторами, які відповідають різним полярними кутам. Проведено аналіз використання спіралеподібних структур в природі, техніці, рослинному та тваринному світі, житті людини. In this article are taken questions about the history of development flat curved lines, spiral shapes, which have wide distribution in the nature. There are spirals on different types of human activity: in mechanics, engineering and food industry. The formation of the Archimedes' spiral and the way of constructing it without a formula are analyzed. Using the differential and integral calculus, we find the length of the first coil of the Archimedes' spiral and the area bounded by the Archimedes spiral and two radius vectors corresponding to the different polar angles. An analysis of the usage of spiral structures in nature, technology, plant and animal world, human life has been analyzed.Документ Сучасні інформаційні технології на ринку ресторанного господарства України(2020) Тригуб, Аліна Василівна; Воробйова, Анастасія Михайлівна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Фурманова, Юлія ПетрівнаДокумент Удосконалення технології холодних десертів з використанням плодів фізалісу(2022) Воробйова, Анастасія МихайлівнаДокумент Український інноваційний кейтеринг(2019) Воробйова, Анастасія Михайлівна; Тригуб, Аліна Василівна; Коваль, Ольга АндріївнаВ роботі представлено аналіз розвитку кейтерингу в світі і в Україні, розглядається інноваційне устаткування для кейтерингу, зокрема «ТМ "Запорізький самовар" створив самовар на 1200 порцій чаю на годину, є володарем унікального ПАТЕНТУ №57483 в області виробництва великих самоварів. Особливістю будови такого самовару є застосування принципу «самовару-термосу», що дозволяє при малій потребі в дровах довгий період зберігати температуру води. Зокрема на морозі -10°С Запорізький самовар остигає до температуры 50°С за 20 годин. Також цією організацією створено монгольсткий самовар для перших страв на 1200 літрів, велетенські гриль-бари, мангали тощо. The paper presents an analysis of the development of catering in the world and in Ukraine, considers innovative equipment for catering, in particular, TM Zaporozhsky Samovar has created a samovar for 1200 tea servings per hour, is the owner of a unique patent No. 57483 in the field of production of large samovars. The peculiarity of the structure of such a samovar is the application of the principle of a “samovar-thermos”, which makes it possible to keep the water temperature for a long period when there is little need for firewood. In particular, in the cold of -10 ° C, the Zaporizhia samovar cools to a temperature of 50 ° C in 20 hours. This organization also created a Mongolian samovar for first courses of 1200 liters, giant grill bars, barbecues and the like.Документ Фізаліс – інноваційний рослинний компонент для кулінарних виробів(2018) Воробйова, Анастасія Михайлівна; Березова, Ганна Олександрівна; Петришин, Наталія ЗеновіївнаДослідження можливостей використання фізалісу як нетрадиційної сировини у виробництві кулінарних виробів. The study of the use of Physalis as an unconventional raw material in the production of culinary products.