Перегляд за Автор "Житнецький, Ігор Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 30
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення гідродинамічного опору динамічної мембрани при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді(2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій МихайловичНаведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної' олії м 'яти перцевої у воді. Визначено питомий масовий гідродинамічний опір динамічної мембрани при зміні тиску та концентрації розчину.Документ Визначення проникності та селективності мебран при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої(2005) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій МихайловичНаведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевоїу воді. Визначено основні характеристики проникність і селективність) мікрофільтраційних мембран і залежність цифхарактеристик від часу при концентруванні розчину ефірної олії м 'яти перцевоїу воді.Документ Дослідження електрофізичних властивостей начинок для продуктів високотемпературної коекструзії з метою контролю їхньої якості(2008) Махинько, Людмила Василівна; Мельничук, Петро Дмитрович; Романовський, Іван Якимович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Махинько, Валерій Миколайович; Житнецький, Ігор ВолодимировичВ статті розглянуто новий електрофізичний експрес-метод оцінки якості жирової складової начинок для продуктів високотемпературної коекструзії (подушечок з начинкою) в процесі зберігання. Досліджено взаємозв'язок діелектричної проникності продукту з кислотним та перекисним числами його жирової складової.Документ Дослідження кута змочування та поверхневого натягу дріжджів пивних(2008) Якобчук, Роман Леонідович; Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир ЛеонідовичДосліджено поверхневий натяг і кут змочування вихідних і подрібнених дріжджів пивних. Встановлено їх вплив при розпиленні в процесі сушіння дріжджів в сушильних установках з віброкиплячим шаром інертного матеріалу.Документ Дослідження процесу мікрофільтрації при освітленні пива(2014) Житнецький, Ігор Володимирович; Удодов, Сергій Олександрович; Шпак, Максим Сергійович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаУ пивоварному виробництві доводиться вирішувати безліч інженерних задач пов'язаних з поділом рідких сумішей - при водопідготовці, освітленні проміжних і кінцевих продуктів, при утилізації рідких відходів виробництва, а також одним із найважливіших технологічних завдань є підвищення стійкості пива. In the brewing industry has to solve many engineering problems associated with the separation of liquid mixtures - in water treatment, light intermediate and end products in the disposal of liquid wastes, as well as one of the most important technological problems is to increase the stability of the beer.Документ Економічна сутність інновації та інноваційної діяльності в ринкових умовах господарювання(2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті досліджено наукові підходи до визначення понять "інновація" та "Інноваційна діяльність". На основі узагальнення думок вітчизняних та зарубіжних вчених було удосконалено та доповнено сутність та зміст цих понять.Документ Застосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості(2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Журавков, Олексій Валерійович; Кравчук, О. І.Ефірні олії отримують в основному з зернової та квітково-травянистої рослинної сировини. Технологічний процес вилучення ефірної олії поділяється на кілька стадій: відгонка парою; конденсація отриманої суміші; декантація. Эфирные масла получают в основном из зерновой и цветочно-травянистые растительного сырья. Технологический процесс извлечения эфирного масла делится на несколько стадий: отгонки паром; конденсация полученной смеси; декантация. Essential oils are mostly of grain and flower travyanystoyi plant material. The technological process of extracting essential oil is divided into several stages: stripping steam; condensation of the mixture; decanting.Документ Застосування методу СО2 -екстракції для отримання біологічно активних речовин із листя базиліку(2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичДокумент Мембранний апарат (Патент на винахід №109618)(2015) Житнецький, Ігор Володимирович; Пономаренко, Віталій Васильович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВинахід належить до мембранних апаратів з трубчастими рулонними мембранними елементами та може бути використаний в хімічній, нафтохімічній, нафтопереробній, харчовій, мікробіологічній та інших галузях промисловості. Мембранний апарат складається з нерухомого корпусу з днищем та кришкою, розміщеного всередині рулонного мембранного елементу та патрубків підводу розчину, відводу перміату та ретентату. Згідно винаходу рулонний мембранний елемент приводиться в обертовий рух за допомогою приводу, причому патрубок підводу розчину проходить через нерухому кришку, розташований всередині патрубка відводу перміату, та закінчується під нижнім торцем мембранного елементу. Технічний результат від використання запропонованого мембранного апарату полягає в можливості збільшення продуктивності апарату за рахунок очищення мембран від забруднень відцентровою силою, що виникає в обертовому мембранному елементі. Крім того, затрати енергії на процес розділення теж менші, оскільки робочий тиск (рушійна сила процесу) створюється безпосередньо в самому мембранному елементі. The invention relates to membrane devices with tubular rolled membrane elements and can be used in chemical, petrochemical, oil refining, food, microbiological and other industries. The membrane device consists of immovable shell with bottom and lid placed inside the roll membrane element and reducing pipes of inlet manifold solution, and removal permiatu retentatu. According to the invention the roll membrane element driven by a rotary motion via the drive pipe and inlet solution passes through the fixed cover, located inside the drain pipe permiatu and ends at the lower end of the membrane element. The technical result from the use of the proposed membrane device is the ability is to increase the productivity of the machine by cleaning membrane from contamination centrifugal force that occurs in a rotating membrane element. In addition, the cost of energy to the separation process is also less, because the operating pressure (the driving force of the process) is created directly in the membrane element.Документ Мінімізація енергетичних витрат процесу зневоднення капілярно-пористих матеріалів(2005) Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор ВолодимировичПроаналізовано енергетичні витрати зневоднення капілярно-пористих матеріалів. Для зменшення енергетичних витрат запропоновано на першому етапі відпресовувати вологу, а потім висушувати цей матеріал. Analyzed the energy costs of dehydration capillary-porous materials. To reduce the energy consumption in the first stage proposed pressing off moisture and then dry the material.Документ Основи розрахунків конструктивних елементів обладнання(2007) Бабко, Євген Миколайович; Даценко, Микола Мефодійович; Житнецький, Ігор ВолодимировичКурс „Основи розрахунків конструктивних елементів обладнання” відноситься до спеціальних дисциплін і є завершуючим з числа курсів при підготовці бакалаврів по спеціальності 6.090200. Курс знайомить майбутніх бакалаврів (спеціалістів) з технічно найбільш точними, науково-обґрунтованими методами розрахунку і конструювання апаратів і машин, сприймає вдосконаленню цих методів в практику роботи заводів і конструкторських бюро. The course "Fundamentals of calculations of structural elements equipment" refers to specific disciplines and is conclusive of the number of courses in preparing bachelors in specialty 6.090200. The course introduces prospective bachelors (individuals) most technically accurate, scientifically based methods of calculation and design of vehicles and machinery, sees the improvement of these methods into the practice of factories and design bureaus.Документ Процес концентрування екстракту кореня валеріани(2000) Заушицина, В. В.; Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор ВолодимировичЗапропоновано модернізувати апарат, що дозволяє стікати концентрату у вигляді рівномірної тонкої плівки. Suggested upgrade the device, allowing the concentrate to flow in a uniform thin filmДокумент Процес миття внутрішньої поверхні ампул(2000) Мельник, Ірина; Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор ВолодимировичРозроблено вакуумний спосіб миття ампул. Разработан вакуумный способ мытья ампул. Developed by method of vacuum cleaning vials.Документ Реологічні моделі харчових суспензій(2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Житнецький, Ігор ВолодимировичНаведені найпопулярніші моделі що описують поведінку харчових суспензій, а саме зв'язок між в’язкістю та об’ємної частки дисперсних частинок. Results popular models describing the behavior of food suspensions, namely, the relation between viscosity and volume fraction of particulate matter.Документ Розрахунок процесу вилуговування пивної дробини(2005) Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор ВолодимировичНаведено результати вимивання цукрів із пивної дробини. Встановлено та описано зв'язок між рівноважною концентрацією цукрів у твердій і рідкій фазах пивних заторів. Запроповано методику розрахунку процесу вимивання цукрів із дробини. The results of the leaching of sugars from the beer pellet. Installed and describes the relationship between the equilibrium concentration of sugars in the solid and liquid phases beer congestion. The design procedure of leaching process sugars from grains.Документ Розробка технології харчової добавки на основі кмину чорного(2018) Бойко, Марина; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичДокумент Різання матеріалів з оболонкою та вкрапленнями(2011) Сенін, Олександр М.; Житнецький, Ігор Володимирович; Доломакін, Юрій ЮрійовичВ харчовій промисловості більшість продуктів, а також деякі пакувальні матеріали, є багатошаровими, або мають вкраплення, які відрізняються структурно-механічними властивостями від основного об’єму продукту. Різання таких продуктів відрізняється у порівнянні з різанням одношарового матеріал, а цей факт майже не враховується виробниками різального обладнання при розробці способів та режимів різання. In the food industry, most products and some packaging materials are layered, or have inclusions that are different structural and mechanical properties of the bulk product. Cutting these products is different than cutting a single layer material, and this fact is not taken into account almost cutting equipment manufacturers in the development of methods and cutting.Документ Способи вилучення пектинів з рослинної сировини(2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Владислав ЮрійовичПектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.Документ Сучасний спосіб вилучення цінних парфумерно-косметичних компонентів(2014) Житнецький, Ігор ВолодимировичЗастосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості дозволить розробити нові енерго- та ресурсоощадні технологічні схеми та установки.Застосування процесів ультрафільтрації та мікрофільтрації дозволяє додатково вилучати компоненти, що входять до складу вторинної ефірної олії м'яти перцевої, підвищувати рентабельність та ефективність технології переробки рослинної сировини, а також отримувати цінну сировину для парфумерно-косметичної промисловості. The use of membrane technology in the volatile oil industry will develop new energy and resource flow diagrams and ustanovky.Zastosuvannya ultrafiltration and microfiltration process allows further remove components that make up the secondary essential oil of peppermint, increase the efficiency and effectiveness of technology of processing plant material, and also receive valuable raw materials for perfumes and cosmetics industry.Документ Сучасний спосіб очищення дистилятів ефірної олії лаванди(2014) Красногорський, Євгеній Ігорович; Житнецький, Ігор ВолодимировичПри застосуванні процесу ультрафільтрації для вилучення ефірної олії лаванди вирішуються проблеми вилучення цінних компонентів, нерентабельності та недостатньої ефективності технології переробки рослинної сировини, охорони навколишнього середовища. When using ultrafiltration process to extract essential oil of lavender solve problems extracting valuable components nerentabelnosti and inefficiency technology processing of vegetable raw materials, environmental protection.