Перегляд за Автор "Маноха, Людмила Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Види та форми представлення алгоритмів: Конспект лекції з дисциплін «Алгоритмізація і програмування» та «Основи програмування та алгоритмічні мови»(2006) Маноха, Людмила Юріївна; Загоровська, Лариса Григорівна; Бровченко, Наталія НестерівнаПрийняття рішень на будь-якому рівні автоматизації керування об’єктами чи процесами завжди складається з таких етапів: формування мети; визначення основних властивостей очікуваних результатів; опис вихідної інформації; побудова алгоритму перетворення вихідної інформації у результуючу інформацію із заданими властивостями. Decision-making at any level of automation of objects or processes always consists of the following stages: formation of goals, the definition of the basic properties of the expected results, a description of the initial information, the construction of the conversion algorithm of the initial information in the resulting information with the desired properties.Документ Використання електронних підручників в процесі творчого саморозвитку особистості студента(2004) Маноха, Людмила Юріївна; Нерозпак, Олександр Володимирович; Попелюх, Д. В.; Трокоз, Д. ГПриорітетним напрямком розвитку освіти визначено впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, що забепечують подальше удосконалення навчально – виховного процесу. Цього можна досягнути шляхом поступової інформатизації системи освіти, запровадження дистанційного навчання. Нагальною потребою є суттєве поліпшення якості та ефективності самостійної роботи студентів, забезпечення її електронними підручника, а в подальшому і створення централізованої електронної бібліотеки у ВНЗ. Це дасть змогу студентам краще засвоювати навчальний матеріал, завдяки наочності та візуалізації навчальної та доступності наукової літератури. The priority direction of development of education defined by the introduction of modern information and communication technologies, providing further improve teaching - upbringing process. This can be achieved by gradual informatization of the education system, the introduction of distance learning. The urgent need is to dramatically improve the quality and efficiency of the independent work of students, provision of electronic textbooks, and subsequently a centralized digital library at the university. This will allow students to better master the learning material due to evidentness and visualization training and access to scientific literature.Документ Впровадження інформаційно – управлінських систем, підсистем і модулів дає змогу оперативно та оцінювати стан хлібопекарського виробництва(2002) Сіренко, Сергій Іванович; Маноха, Людмила ЮріївнаСучасні ринкові відносини істотно змінюють діяльність харчових підприємств, ускладнюють їх структуру, потребують орієнтації на освоєння нових інформаційних технологій та впровадження спеціалізованих виробничо-орієнтованих автоматизованих систем управління. Останнім часом їх називають корпоративними системами управління виробничими підприємствами, які не тільки зберігають та постачають інформацію, а й переробляють та виробляють управлінські рішення насамперед для планування та управління виробничими процесами и підприємствами, обліку, збуту, кадрів, бухгалтерії, постачання. Функціональна повнота системи, її прозорість та гнучкість інструментів настроювання дають змогу швидко проаналізувати й оцінити стан виробництва, одержати індивідуальне ефективне рішення для кожного рівня управління хлібокомбінатом та максимально врахувати особливості структури й діяльності кожного ланцюга управління. Modern market economy significantly alter the activities of food businesses complicate their structure, need guidance on the development of new information technologies and the introduction of specialized production-oriented automated control systems. Recently referred to as enterprise systems management manufacturing enterprises, which not only preserve and deliver information, but also processing and produce management solutions primarily for the planning and control of production processes and enterprises, accounting, marketing, human resources, accounting, supply. Functional completeness of the system, its transparency and flexibility of tuning tools allow you to quickly analyze and assess the condition of, get personalized efficient solution for each level of government Bakeries to take into account the peculiarities of the structure and activity of each chain management.Документ Динамічне моделювання процесу кристалізації води у морозиві(2014) Бреус, Наталія Миколаївна; Маноха, Людмила Юріївна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаВ процесі виробництва загартованого морозива для контролю його якості варто враховувати вміст вимороженої води та чинники, що впливають на цей показник. З цією метою досліджено динаміку виморожування води залежно від ряду чинників, а саме - технологічних етапів та хімічного складу продукту. During tempering the ice for quality control should be considered frozen water content and the factors that influence this indicator. For this purpose Dynamics freezing water depending on several factors - namely, process stages and chemical composition of the product.Документ Дослідження та моделювання роботи рекламного відділу підприємства(2004) Маноха, Людмила ЮріївнаУ сучасних ринкових умовах професійний керівник має обґрунтовувати загальну стратегію підприємства на основі ретельно підтвердженого інформаційного аналізу, проведеного інструментарієм, що належить до методів і модулів, що використовуються у виробничому та операційному менеджменті. Оптимізаційна задача розв'язується методом динамічного програмування, за яким визначається оптимальний розподіл вкладення коштів у кожну рекламну акцію різних рекламних компаній таким чином, щоб отримати за рахунок реклами максимум можливих покупців.Документ Дослідження і використання промислових методів інтеграції даних в АТ «Ощадбанк»(2014) Кронг, Олександр Степанович; Маноха, Людмила ЮріївнаІнтеграція даних охоплює практики, архітектурні підходи й програмні інструменти для забезпечення погодженого доступу й доставки даних. Як свідчать дослідження, витрати на програмні засоби інтеграції даних сьогодні неухильно ростуть у різних індустріях і географічних регіонах. Це відбувається через невідповідність існуючих підходів до керування даними й ситуації з автоматизованою підтримкою операцій бізнесу з боку прикладних систем. Data Integration covers practices and architectural approaches and tools for providing coordinated access and data delivery. According to the study, the cost of data integration software today is steadily growing in different industries and geographic regions. This discrepancy is due to existing approaches to data management and situations with automated support business operations by application systems.Документ Дослідження і обґрунтування доцільності створення центрів обробки даних в організаціях з розгалуженою інфраструктурою(2008) Гаркуша, Інна Дмитрівна; Маноха, Людмила ЮріївнаДано визначення центру обробки даних та виділено основні його складові. Проаналізовано функції, які забезпечуватимуться з впровадженням центру. Досліджено і обґрунтовано доцільності створення ЦОД в організаціях з розгалуженою інфраструктурою, приведено приклад архітектури такого центру. Determination of center of the data processing is given and selected basic his constituents. Functions which will be provided with introduction of center are analysed. It is explored and grounded to expedience of the Data Centers creation in organizations with the ramified infrastructure, resulted the example of architecture of such center.Документ Значення дисциплін "Математичні методи оптимізації та дослідження операцій" і "Сучасна теорія управління" у професійному становленні та вихованні бакалаврів спеціальності "Інформаційні управляючі системи і виробництва"(2002) Маноха, Людмила Юріївна; Вовкодав (Обізюк), Наталія ІванівнаОсновне завдання підготовки фахівця спеціальності 6.080400 "Інформаційні управляючі системи і виробництва" — навчити всебічно використовувати набуті знання для вирішення виробничих завдань. Дисципліна "Сучасна теорія управління" не тільки дає студентам основні поняття проблем, пов'язаних з інформаційними ресурсами та технологіями на підприємствах, а й розглядає сучасні підходи до проектування та впровадження інформаційних систем (ІС) на підприємствах, сучасні технологічні засоби побудови цих систем. Підготовка з дисциплін "Чисельні методи", "Математичні методи оптимізації та дослідження операцій", "Сучасна теорія управління" проводиться комплексно. Дисципліни "Математичні методи оптимізації та дослідження операцій" та "Сучасна теорія управління '' вдало поєднують питання фундаменталізації і профілізації, привчають студентів до творчого мислення, дають змогу аналізувати процес управління підприєм¬ством, відшукувати шляхи його удосконалення.Документ Комп’ютерні технології та програмування (частина 1). Методи і засоби комп’ютерних інформаційних технологій(2011) Бровченко, Наталія Нестерівна; Маноха, Людмила Юріївна; Загоровська, Лариса ГригорівнаУ навчальному посібнику розглянуто основні поняття комп’ютерної техніки, описано головні частини інформаційного забезпечення персонального комп’ютера. Наведено принципи роботи в середовищах операційних систем Windows, MS DOS, а також програм Norton Commander, Word, Excel, PowerPoint, Mathcad. До кожної теми додаються практичні завдання для поглибленого опанування теоретичним матеріалом та контрольні питання для самоперевірки. Призначений для студентів напрямів 6.050101 ”Комп’ютерні науки” і 6.050202 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології” денної і заочної форм навчання, а також може бути корисний для студентів усіх інших напрямів.Документ Комп'ютерні технології та програмування. - Ч. 1(2011) Бровченко, Наталія Нестерівна; Маноха, Людмила Юріївна; Загоровська, Лариса ГригорівнаРозглянуто основні поняття комп'ютерної техніки, описано основні частини інформаційного забезпечення персонального комп'ютера. Наведено принципи роботи в середовищах операційних систем Windows, MS DOS, а також програм Norton Commander, Word, Excel, PowerPoint, Mathcad. Для поглибленого опанування теоретичного матеріалу до кожної теми додаються практичні завдання та контрольні питання для самоперевірки. Для студентів напрямів підготовки 6.050101 «Комп'ютерні науки» і 6.050202 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» денної і заочної форм навчання, а також може бути корисний для студентів усіх інших напрямів. The basic concepts of computer technology, describes the main parts of information of a personal computer. Shows the principles of working in environments operating systems Windows, MS DOS, and program Norton Commander, Word, Excel, PowerPoint, Mathcad. For in-depth mastery of theoretical material for each topic included practical exercises and test questions for self.For students in the areas of training 6.050101 "Computer Science" and 6.050202 "Automation and Computer Integrated Technologies' full-time and part-time courses and can also be useful for students in all other areas.Документ Матрична структура інтегрованої системи керування хлібокомбінатом(2001) Маноха, Людмила ЮріївнаАктуальною сьогодні для всіх виробництв є задача формування структури єдиної ієрархічної системи керування, що ґрунтується на єдиній базі даних та поєднує мережу ПК. Для підвищення ефективності управління хлібозаводом пропонується матрична схема інтегрованої системи керування міським хлібопекарським заводом, у якій реальний процес підготовки планових завдань та керування ходом виробничої діяльності на хлібокомбінаті задається програмно-цільовою схемою. Запропонований підхід дозволяє не тільки вчасно оцінити ефективність функціонування виробничої системи технологічних ліній хлібокомбінату, але й дозволити керівнику (особі, яка приймає рішення) оперативно реагувати на непередбачувані збурення. Actual nowadays for all industries is the task of forming a single hierarchical structure of the control system based on a single database and a dedicated network PC. To improve the efficiency of bakery plants proposed matrix scheme integrated system control urban baking plant, where the actual process of training targets and control the course of industrial activity on bakery plant program-target schemе. The proposed approach not only allows in time to evaluate the efficiency of the production system of technological lines bakery plant , but also allow the manager (the person who decides) to respond to unpredictable perturbations.Документ Методичні особливості вивчення і застосування сучасних систем символьної математики MATHCAD(2001) Маноха, Людмила Юріївна; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Яковенко, Віктор Юхимович; Городенська, Вікторія ЯківнаОдним із засобів автоматизації виробничої та наукової робіт сьогодні є програма MATHCAD, яка має універсальні можливості для розв'язування порівняно простих задач, а також здатна замінити цілі комп'ютерні програми, що виконують складніші обчислення, наприклад визначення коренів нелінійних алгебраїчних рівнянь, обчислення визначених інтегралів, розв'язування диференціальних рівнянь і багато іншого. Програма МАТНСАD - це дуже потужний інструмент. Для коректного використання системи МАТНСАD потрібні ґрунтовні знання математики, оскільки ні в якому разі не можна відмовлятися від критичного підходу при використанні математичних інструментів і завжди потрібно замислюватися над тим, чи має отриманий розв'язок зміст, чи вкладається він у загальну теорію і що це означає у даному конкретному випадку. One of the means of production automation and scientific work today there is a program MATHCAD, which is versatile for solving relatively simple problems, and can replace entire computer programs that perform complex calculations, such as determining roots of nonlinear algebraic equations Definite Integration , solution of differential equations and more. It МАТНСАD - a very powerful tool. For correct use of МАТНСАD needs in-depth knowledge of mathematics, as in any case can not abandon critical approach to the use of mathematical tools, and you should always think about whether the content of the resulting solution if it fits into the general theory and what it means in this particular case.Документ Обґрунтування доцільності створення гібридної експертної системи контролю якості заморожених продуктів десертного призначення(2015) Бреус, Наталія Миколаївна; Маноха, Людмила Юріївна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаУ статті розглянуто та запропоновано методологію створення гібридної експертної системи (ЕС) контролю й оптимізації рецептур морозива і заморожених десертів. Визначено основні завдання та розроблено структуру експертної системи, що складається з чотирьох основних блоків. Запропоновано загальну блок-схему моделювання в системі оптимальних рецептур на основі комплексного показника якості готового продукту. Вивчено й проаналізовано основні математичні методи розробки математичного апарату ЕС за допомогою симплекс-методу, де цільовою функцією є оптимізація комплексного показника якості готового продукту. Проведено аналіз сучасних інформаційних технологій розробки експертних систем.Документ Обґрунтування розробки експертної системи прогнозування стану водної фази у багатокомпонентних харчових сумішах(2014) Бреус, Наталія Миколаївна; Маноха, Людмила Юріївна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаРозробка експертної системи прогнозування стану водної фази дає змогу керувати якістю наступних груп харчових продуктів як: морозиво, заморожені напівфабрикати, заморожені плоди та ягоди, заморожений сир кисломолочний і вироби з нього та ін. Expert system development forecasting of the aqueous phase enables you to control the quality of these food groups as ice cream, frozen convenience foods, frozen fruits and berries, frozen cottage cheese and articles thereof, and others.Документ Оптимізація річного графіка планово-попереджувальних ремонтних робіт хлібопекарського підприємства в умовах автоматизованого управління ремонтом та технічним обслуговуванням устаткування(2012) Маноха, Людмила Юріївна; Ліманська, Наталія ВолодимирівнаПідвищення ефективності функціонування устаткування хлібокомбінату на підставі автоматизованого розрахунку оптимального графіку планово - профілактbчннх ремонтів. Improving the efficiency of bakery equipment based on automated calculation of the optimal schedule planning - profilaktbchnnh repairs.Документ Оптимізація складу морозива на молочній основі з цукристими речовинами(2016) Бреус, Наталія Миколаївна; Басс, Оксана Олександрівна; Маноха, Людмила Юріївна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаМетою дослідження є визначення допустимих діапазонів вмісту паток з різними декстрозними еквівалентами в сумішах для забезпечення tкр, не вищої за таку для контрольних зразків класичних видів морозива з цукром. Для вирішення поставленого завдання досліджували кріоскопічну температуру сумішей морозива молочного (масова частка жиру 3,5 %), вершкового (10 %) та пломбіру (15 %) з вмістом паток у діапазоні 0...14,0÷15,5 %, декстрозний еквівалент яких знаходиться в межах від 34 до 98. Кріоскопічну температуру сумішей морозива визначали за допомогою кріостата і термометра Бекмана (ТЛ-1) [8], шкала якого розрахована на 5 ºС та поділена з точністю до 0,01 ºС без постійної нульової точки. Для математичного опрацювання результатів дослідження застосовували математичний пакет MathCAD 15. Результати розрахунків дають змогу управляти значеннями кріоскопічної температури сумішей морозива на молочній основі введенням до їх складу крохмальних паток з різними ступенями оцукрювання. Дотримання вказаного вмісту крохмальних паток з певним декстрозним еквівалентом забезпечуватиме не тільки істотне зниження кріоскопічної температури сумішей, але й сприятиме формуванню пластичної консистенції продукту та запобіганню утворення грубокристалічної структури навіть у морозиві з підвищеним вмістом води (молочному). The purpose of the study is to determine the tolerable ranges of the contents of the packets with different dextrose equivalents in the mixtures to provide TCP, not higher than for control samples of classical types of ice cream with sugar. To solve the problem, the cryoscopic temperature of mixtures of ice cream of milk (3.5% by weight), cream (10%) and pencil (15%) with the contents of patches in the range 0 ... 14.0 ÷ 15.5%, dextrose the equivalent of which is in the range of 34 to 98. The cryoscopic temperature of ice cream mixtures was determined using a cryostat and a Beckmann thermometer (TL-1) [8], whose scale was calculated at 5 ° C and divided to an accuracy of 0.01 ° C without a constant zero point. The mathematical package MathCAD 15 was used for mathematical processing of the research results. The results of the calculations allow to control the values of the cryoscopic temperature of the mixtures of ice-cream on the milk basis by introducing them into their composition starchy patches with different degrees of saccharification. Compliance with the specified the content of starch potatoes with a certain dextrose equivalent will provide not only a significant reduction in the cryoscopic temperature of the mixtures, but will also contribute the formation of the plastic consistency of the product and the prevention of the formation of a coarse-crystalline structure, even in ice cream with a high content of water (milk).Документ Оптимізація складу морозива на молочній основі з цукристими речовинами(2015) Бреус, Наталія Миколаївна; Маноха, Людмила Юріївна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаОптимізація складу сумішей морозива дозволить цілеспрямовано керувати формуванням належних показників якості готового продукту. Optimization of ice cream mixes will specifically manage the formation of appropriate quality indicators of the finished product.Документ Перехід на централізовану архітектуру ІТ - інфраструктуру та дослідження методів управління такою системою(2007) Гаркуша, Інна Дмитрівна; Маноха, Людмила ЮріївнаЗначна частина коштів витрачається на підтримку ІТ - інфраструктури — серверів, операційних систем та мережу, модернізацію і управління персональними комп'ютерами. Проте недостатньо оптимізувати ІТ - інфраструктуру лише за рахунок консолідації центрів обробки даних, стандартизації персональних комп'ютерів, впровадження передового досвіду експлуатації інформаційних технологій. Much of the money spent on IT support - infrastructure - servers, operating systems and network modernization and management of personal computers. But not enough to optimize IT - infrastructure just by consolidating data centers, standardization of personal computers, the introduction of advanced information technology service experience. More effective is a fully featured solution that helps to create a dynamic organization.Документ Планування чисельності ремонтно-обслуговуючого персоналу хлібопекарського підприємства(2014) Маноха, Людмила Юріївна; Ліманська, Наталія ВолодимирівнаДокумент Прогнозування відмов технічного устаткування хлібокомбінату(2014) Маноха, Людмила Юріївна; Ліманська, Наталія ВолодимирівнаЗростання масштабів виробництва, динамічність виробничих процесів та зв'язків потребують постійного удосконалення методів управління хлібопекарським виробництвом, що характеризується безперервною роботою. Прогнозування відмов технічного устаткування хлібокомбінату як складної технічної системи (СТС), що має ієрархічний та ймовірнісний характер, є важливою задачею для планування технічного обслуговування (ТО) ремонтного відділу підприємства. Під час ТО проводиться контроль стану ресурсу та забезпечується продовження робочого стану його компонентів. Контроль стану ресурсу технічного устаткування хлібокомбінату передбачає контроль готовності, діагностичний контроль та профілактичні ремонтні роботи. Economies of scale, dynamics of production processes and relationships need constant improvement of management techniques baking manufacturing, which is characterized by continuous operation. Predicting failures technical equipment bakery as a complex technical system (STS) that a hierarchical probabilistic nature, is an important task for planning maintenance (maintenance) maintenance division of the company. During maintenance is controlled condition of resource and provided continuing working condition of its components. Monitor the status of the resource of technical equipment bakery provides control readiness, diagnostic testing and preventive maintenance work.