Перегляд за Автор "Марцинкевич, Леся Валентинівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз енергозаощадних способів кипятіння пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивоварна галузь харчової промисловості, як і всі інші галузі, зосереджує свою увагу на скороченні витрат енергії в виробництві або пошуку альтернативних джерел енергії. Безумовно в пивоварінні основна частина енергії витрачається на варильне відділення де найбільш енергоємним є процес кип'ятіння сусла з хмелем. Pivovarna Galouzeau harchovoї promislovostі, yak i vsі INSHI the Branch, its zoseredzhuє uwagi on skorochennі vitrat energії in virobnitstvі abo Poshuk alternative Jerel energії. Bezumovno in pivovarіnnі The basic Chastina energії vitrachaєtsya on new brewing vіddіlennya de naybіlsh energoєmnim Yea processes kip'yatіnnya wort h hops.Документ Апарат для переробки злакових культур на солод (Патент на корисну модель № 94580)(2014) Паламарчук, Антон Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаАпарат для переробки злакових культур на солод включає горизонтально-циліндричний корпус з теплоізольованим кожухом, з ситовою перегородкою, яка ділить апарат на робочий об'єм і підситовий простір, отвори для подачі і відводу кондиціонованого повітря, люк для завантаження і розвантаження, систему зрошування і барботажу, систему подачі і зливу води, відділення сплаву. Внутрішня робоча поверхня солодоростильного апарата, яка розташована над ситовою перегородкою, виконана у вигляді спеціальної або додатково встановленої поверхні трапецієдальної форми. Apparatus for processing cereals on malt includes horizontal cylindrical body with insulated casing, with sieve partition that divides the volume on your device and pidsytovyy space openings for feeding and removal of conditioned air, hatch for loading and unloading system of irrigation and bubbling , supply system and water drainage, separation alloy. The internal working surface solodorostylnoho machine, which is located above the Sith wall, designed as a special or additional set trapetsiyedalnoyi surface shape.Документ Безпечність харчових продуктів в пакувальних машинах(2020) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Голоперов, Ігор ВікторовичСтаття присвячена розгляду видів псування харчових продуктів, в ній наведена класифікація пакувальних машин за рівнем гігієни та вимоги стандартів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів на кінцевих операціях виробництва, а саме пакування готової продукції.The article is devoted to consideration of the types of spoilage of food products, it lists the classification of packaging machines according to the level of hygiene and the requirements of standards for ensuring the safety of food products in the final operations of production, namely the packaging of finished products.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.Документ Використання пакету SCRIBUS для підготовки фахівців видавничо-поліграфічної справи(2023) Десик, Микола Григорович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаОб’єктом дослідження є визначення доцільності використання в навчальному процесі ЗВО вільного пакету Scribus в порівнянні з платними пакетами, наприклад, Adobe inDesign, при підготовці фахівців видавничо-поліграфічної галузі.Документ Вплив конструктивних параметрів гідроциклонного апарату на процес освітлення пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПеред зброджуванням з гарячого охмеленого сусла необхідно видалити значну кількість завислих речовин, що утворилися в процесі кип'ятіння та негативно впливають на подальший процес приготування пива, а саме: знижують швидкість бродіння, ускладнюють фільтрацію пива та погіршують смакові якості готового напою. Before fermentation of hot hopped wort is necessary to remove a significant amount of suspended solids that formed during boiling and negatively affect the subsequent process of brewing, namely reducing speed fermentation, filtration of beer and complicate impair taste of the finished drink.Документ Гідроциклонний апарат (Патент на корисну модель № 37017)(2008) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Січкар, Марина ГригорівнаГідроциклонний апарат, який складається з вертикальної циліндричної ємності з верхнім та нижнім конічними днищами, витяжної труби патпатрубків відведення освітленого сусла, освітлення, миючого пристрою, нижнього люка для технологічного обслуговування апарата, верхнього оглядового люка для спостерігання за процесом тангенціальної подачі сусла та патрубка подачі сусла, дотично розташованого до циліндричної поверхні апарата, який відрізняється тим, що введені додаткові патрубки подачі сусла, які встановлені по висоті апарата, вище за основний, в кількості не менше двох. Hydrocyclone apparatus which consists of a vertical cylindrical tank with upper and lower conical bottom, the exhaust pipe patpatrubkiv removal wart illuminated , lighting, washing device, the lower hatch for technological maintenance of the machine , the top of the review hatch to watch the process of tangential feed mash and wort feed pipe , located tangentially to the cylindrical surface of the device , wherein that introduced additional feeding tubes wort installed height of the machine above the main , of at least two.Документ Дослідження впливу конструкції поверхні нагріву на теплові процеси в заторно-сусловарильному апараті(2014) Більчук, Наталя; Семенова, Катерина; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПроцес нагріву ефективніше відбувається при використанні парової сорочки у формі півкуль. Переваги даної конструкції виражаються в тому, що на відміну від класичних плоских зон нагріву, утворюється краща турбулізація рідини, збільшення коефіцієнта теплопередачі, а отже і теплового потоку в цілому. Heating process is more effective when used in the form of steam-jacket the hemispheres. The advantages of this design are expressed in the fact that unlike the classic flat heating zones formed better turbulence fluid, increasing the heat transfer coefficient, and hence the heat flow as a whole.Документ Дослідження поведінки неглазурованих помадних цукерок з частковою заміною цукру на полідекстрозу під час їх зберігання(2021) Онофрійчук, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена Олександрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаУ статті наведено результати досліджень зміни фізико-хімічних і структурномеханічних властивостей неглазурованих помадних цукерок, виготовлених із 30- відсотковою заміною сахарози на полідекстрозу, під час їх зберігання. Результати досліджень показали, що часткова заміна цукру в рецептурі помадних цукерок на харчове волокно полідекстрозу позитивно впливає на збереження якості помадних цукерок у процесі зберігання. Згідно з отриманими результатами встановлено, що значення активності води, показника усихання та пластичної міцності зразків з полідекстрозою нижчі порівняно з контрольним зразком помадних цукерок. Використання полідекстрози в технології неглазурованих помадних цукерок має позитивний вплив на подовження терміну зберігання неглазурованих помадних цукерок і надає їм статусу харчового продукту з низьким показником глікемічності. The article presents the results of research on changes in physicochemical and structural-mechanical properties of unglazed fondant sweets made with 30% substitution of sucrose for polydextrose during storage. The results of research have shown that the partial replacement of sugar by polydextrose in the formulation of fondant sweets has a positive effect on maintaining the quality of fondant sweets during storage. According to the obtained results, it was found that the values of water activity, drying rate and plastic strength of samples with polydextrose are lower compared to the control sample of fondant sweets. The use of polydextrose in the technology of unglazed fondant sweets has a positive effect on extending their shelf life and gives them the status of a food product with a low glycemic index.Документ Дослідження процесу мікрофільтрації при освітленні пива(2014) Житнецький, Ігор Володимирович; Удодов, Сергій Олександрович; Шпак, Максим Сергійович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаУ пивоварному виробництві доводиться вирішувати безліч інженерних задач пов'язаних з поділом рідких сумішей - при водопідготовці, освітленні проміжних і кінцевих продуктів, при утилізації рідких відходів виробництва, а також одним із найважливіших технологічних завдань є підвищення стійкості пива. In the brewing industry has to solve many engineering problems associated with the separation of liquid mixtures - in water treatment, light intermediate and end products in the disposal of liquid wastes, as well as one of the most important technological problems is to increase the stability of the beer.Документ Заторно-сусловарильно-фільтраційно-гідроциклонний апатат (Патент на корисну модель № 46886)(2010) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Мошківський, Дмитро МихайловичЗаторно-сусловарильно-фільтраційно-гідроциклонний апарат, що складається з вертикальної циліндричної ємності, патрубків подачі і виведення сусла, технологічного люка, пристрою для перемішування, мішалки, фільтруючої корзини з розпушуючим пристроєм та електроприводу, який відрізняється тим, що апарат додатково має парову сорочку, яка забезпечує плавне регулювання нагріву продукту, та патрубок тангенціальної подачі сусла, для відділення білкового осаду шляхом кругової циркуляції сусла.Документ Комбінований варильний агрегат для приготування пивного сусла (Патент на винахід №107041)(2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаКомбінований варильний агрегат для приготування пивного сусла, що складається з циліндричного корпусу із слабоконічними днищами, два з яких розділяють агрегат на заторно-фільтраційний апарат в верхній частині, сусловарильний вірпул-апарат в нижній частині та створюють проміжний технічний простір між ними, приводу мішалки, приводу розпушувача, розпушувача, патрубка для подачі затору та відведення дробини, патрубка для відведення конденсату гріючого пару, труби для відведення парів сусла та затору та системи трубопроводів для перекачування сусла та подання гріючої пари, який відрізняється тим, що має слабоконічний фільтрувальний каркас із дугоподібними, ввігнутими на 22 мм до робочого простору прорізами, на якому закріплюються сегментні фільтруючі пластини, слабоконічний диск з закріпленою на ньому дугоподібною лопатевою мішалкою, який може вертикально переміщатись на висоту мішалки, внутрішній контурний кип'ятильник, два тангенціально встановлені з різних сторін патрубки та циркуляційний насос для перекачування сусла по замкненому контуру. Combined cooking machine for making beer wort, consisting of a cylindrical body with slabokonichnymy bottoms, two of which share in aggregate mash-filtration unit at the top, Whirlpool-brewing machine at the bottom and create an interim technical space between them over mixers, about baking powder, baking powder, pipe for feeding mash and pellet removal, pipe condensate for the heating steam pipes to drain and mash mash vapors and systems pipelines to pump the wort and submitting the heating steam, characterized in that it has slabokonichnyy filter frame with arcuate, concave 22 mm working space openings, which are fixed segment filter plate slabokonichnyy drive with fixed on it curved blade stirrer that can navigate vertically to a height stirrer, internal outline heater, two tangentially mounted on different sides of pipes and the circulation pump pumping the wort in a closed circuit.Документ Моделювання процесу відведення сусла в фільтраційному апараті(2014) Чернуха, Олена; Сивак, Андрій; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаАналіз отриманих результатів моделювання процесу відведення сусла з підситового простору з застосуванням програмного комплексу FlowVision дозволив зробити висновки, що найбільш вдала конструкція патрубка для відведення сусла - це конструкція з конусним примиканням довжиною 27 мм, кути якого знаходяться в межах 20°-30°. Analysis of the results of modeling the process of removal wart pidsytovoho space with the use of software system FlowVision led to the conclusion that the most successful design pipe to drain wort - a design with conical be adjacent length of 27 mm, the angles of which are within 20 ° -30 °.Документ Моделювання процесу кип'ятіння пивного сусла в апараті з двоконусним днищем(2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивне сусло, що є основою пива, на початкових стадіях приготування піддається термічній обробці, а точніше кип'ятиться та охмелюється. Процес кип'ятіння сусла з хмелем веде за собою ряд хімічних та фізичних змін без яких не можливе приготування якісного продукту. Beer wort, which is the foundation of beer in the early stages of preparation subjected to heat treatment, or rather boiled and ohmelyuyetsya. The process of boiling the wort with hops leads to a series of chemical and physical changes without which one can prepare a quality product.Документ Модулі дозування та фасування рідкої продукції пакувальних машин(2018) Гавва, Олександр Миколайович; Михайлик, Борис Вадимович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаОднією з тенденцій розвитку пакувальних машин є зростання ступеня їх модульності [1]. Так функціональні модулі можуть бути виготовлені та вдосконалені поза пакувальною машиною, при цьому їх робота повністю узгоджується з іншими модулями. Під функціональним модулем розуміють конструктивно закінчену сукупність складальних одиниць та деталей, які об’єднані загальним функціональним призначенням і відповідають вимогам спряження з іншими модулями пакувальної машини, включно до габаритних і встановлювальних розмірів. У машинах пакування рідини в споживчу тару основним функціональним модулем є модуль формування дози та фасування її в тару. Це підтверджується актуальністю сьогодення в забезпеченні високої продуктивності та точності дозування продукції.Документ Морфологічний аналіз машин для пакування в’язко-пластичних харчових продуктів та дослідження вагових дозувальних пристроїв(2021) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Михайлик, Борис Вадимович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаМорфологічний аналіз із застосуванням морфологічного ящика широко застосовується під час дослідження різних технічних систем, у т.ч. і пакувального обладнання. Метою проведених досліджень є аналіз типових функціональних мехатронних модулів пакувальних машин для визначення усіх їх потенційно можливих конструктивних виконань. З усіх дій, що потенційно може виконувати досліджувана технічна система розглядаються лише ті, які призводять до бажаного результату – якісна реалізація процесу пакування з отриманням паковань відповідної форми, кількості та якості.Morphological analysis using a morphological box is widely used during the study of various technical systems, including and packaging equipment. The purpose of the research is to analyze the typical functional mechatronic modules of packaging machines to determine all their potential constructive performances. Of all the actions that can potentially perform the studied technical the system is considered only those that lead to the desired result - quality implementation the packaging process to obtain packaging of the appropriate shape, quantity and quality.Документ Новітній підхід до підготовки фахівців для харчового машинобудування за умови застосування мехатронно-модульного принципу побудови машин(2019) Гавва, Олександр Миколайович; Блаженко, Сергій Іванович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаДосягнення в галузі мехатроніки є визначальним у формуванні нового технологічного базису, який обумовлює та визначає рівень технічного переоснащення і технічний прогрес у найважливіших сферах економіки. Упровадження у навчальний процес новітніх підходів до створення технічних систем дасть можливість продукувати конкурентоспроможну техніку, технологію та продукцію. Achievements in the field of mechatronics are decisive in the formation of a new technological basis, which determines and determines the level of technical re-equipment and technological progress in the most important areas of the economy. Introducing into the educational process the latest approaches to the creation of technical systems will enable the production of competitive technology, technology and products.Документ Пляшкомийна машина (Патент на корисну модель № 45506)(2008) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Коваль, Юлія ВасилівнаПляшкомийна машина, що складається з механізму завантаження пляшок, механізму вивантаження залишків, ванн попереднього замочування, лужних ванн, насоса обприскування водою, насоса обприскування відпрацьованим лугом, насос для підвищення тиску лугу, насоса для перекачування етикеток основним лугом, теплообмінника, віддільника етикеток, ряду шприців, механізму вивантаження пляшок, транспортера, яка відрізняється тим, що додатково встановлено регенераційну систему, яка має проміжні ємності, відстійник, карбонізатор, іонообмінник, ультрафіолетові лампи. The washing machine is composed of bottle loading mechanism , the mechanism of discharge residues prior soaking tubs , alkaline baths, spray pump water pump spraying the spent lye , pump pressure boosting alkali pump for pumping the major labels alkali, heat exchanger, separator labels and number of syringes mechanism unloading bottles, conveyor, wherein additionally installed regenerative system that has intermediate tanks, tank, carbon saturation machine, ion exchangers , ultraviolet lamps.Документ Пневматичний мехатронний модуль дозування рідкої продукції (Патент на корисну модель № 131290)(2019) Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Горчакова, Ольга Миколаївна; Токарчук, Сергій Володимирович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Чепелюк, Олександр МиколайовичПневматичний мехатронний модуль дозування рідкої продукції містить дозатор дозованого продукту, впускний та випускний клапани та привод. Корпус дозатора виконано конусної форми з кришкою зверху та з'єднано з конусним соплом клапана, до якого на виході приєднано датчик витрат рідини. В центрі кришки корпуса дозатора встановлена кришка з випускними клапанами для подачі рідини. До кришки приєднано корпус керування, виконаний з гнучкого шлангу, зверху якого встановлена верхня кришка з патрубком для подачі стисненого повітря, з'єднана зі штоком, на кінці якого прикріплено випускний клапан конусної форми. Всередині корпусу керування розташована пружина. Датчик витрат рідини сопла з'єднано з електричною системою розподільника з пропорційним керуванням, пов'язаним з патрубком для подачі стисненого повітря. The pneumatic mekhatronnykh the module of dispensing of liquid products contains the batcher of the dosed product, inlet and final valves and the drive. The case of the batcher is executed a conical form with a cover from above and connected to a conical nozzle of the valve to which at the exit the liquid flow sensor is attached. In the center of a cover of the case of the batcher the cover with final valves for fluid supply is established . The building of management executed from a flexible hose, from above which the top cover with a branch pipe for supply of compressed air connected to a rod on which end the final valve of a conical form is attached is established is attached to a cover. In the building of management the spring is located. The flow sensor of liquid of a nozzle are connected to the electric system of the distributor with the proportional management connected with a branch pipe for supply of compressed air.Документ Пристрій для видалення вологи з пивної дробини та її транспортування (Патент на корисну модель № 23474)(2008) Савлук, Анна Сергіївна; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Тектель, Сергій ГригоровичПристрій для видалення вологи з пивної дробини та її транспортування, що містить шнеково-гвинтовий насос, який відрізняється тим, що після шнеково-гвинтового насоса встановлено пневматичний прес із засувкою, що виконаний з можливістю подальшого пневматичного транспортування дробини, при цьому прес виконаний у вигляді двох коаксіально розташованих циліндрів, один з яких внутрішній - перфорований, причому до зовнішнього циліндра підведене стиснуте повітря.