Перегляд за Автор "Мелетьєв, Анатолій Євгенович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 43
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біотехнологія пива(2002) Фесенко, Андрій; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичОбґрунтовано необхідність експериментальних досліджень на стадіях затирання й бродіння при виробництві пива. The necessity of experimental researches on the stages of mashing and fermentation in beer production has been proved.Документ Визначення вмісту альфа-кислот в хмелі методом інфрачервоної спектроскопії(2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир Єрофійович; Галак, Григорій МихайловичНаведені результати експериментальних досліджень по розробці швидкісного і безреагентного оптичного методу визначення альфа-кислот в хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектру. Новий метод сприяє оптимізації нормування і економії хмелю в пивоварінні. The results of experimental researches on the development of high-speed optical and chemical-free method of determination alpha acids in hops by measuring the infrared spectrum was presented. The new method helps to optimize the valuation and cost of hops in brewing.Документ Використання суміші сухого хмелю та екстракту хмелю для приготування пива(2008) Строй, Олег; Романова, Зоряна Миколаївна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичОдним із шляхів оптимального використання гірких речовин є використання суміші сухого пресованого (чи порошку) та ізомеризованого екстракту при приготуванні пива. Дослідження проводили саме у цьому руслі раціонального використання хмелесировини. Це передбачає зміну класичної технології пивоваріння, що стосується лише способу та місця внесення хмелю для надання пиву оптимальної величини гіркоти, піноутворення та стійкості. One way to optimal use of bitter substances is to use a mixture of pressed powder (or powder) and izomeryzovanoho extract in the preparation of beer. Research is conducted in this vein rational use hmelesyrovyny. This involves changing the classic brewing technology that applies only to the method and place of making beer hops to provide optimal value bitterness and foam stability.Документ Вплив поліфенолів гірких та ароматичних сортів хмелю на якість пива(2006) Кравчук, Наталія Романівна; Проценко, Лідія Василівна; Бармакова, Віра Іванівна; Черненко, Оксана Володимирівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичНауково доведено, що як гіркі речовини (ГР), так і поліфеноли (ПФ) пива є біологічно активними сполуками, які позитивно впливають на здоров’я людини. ГР належать до унікальних сполук, які містяться тільки в шишках хмелю. Найбільш важливі альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-альфа-кислоти (ІАК), основні чинники гіркоти пива. Scientifically proven that a bitter substance (ВS) and polyphenols (PC) beer is biologically active compounds that have a positive impact on human health. BS belonging to the unique compounds found only in hops cones. The most important of alpha acid, which in the process ohmelinnya wort are converted into iso- alpha acids (Aviation Engineering), the main factors bitterness of beer.Документ Дослідження методів аналізу і процесів зброджування цукрів пивного сусл(2012) Дерій, Олена Іванівна; Кійко, Олександра Олександрівна; Гусєва, Оксана Андріївна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Носенко, Іван ЄвгеновичЦукри пивного сусла — найважливіша частина вуглеводів загального екстракту, яка піддається перетворенням в процесі зброджування формуючи основні органолептичні властивості пива. Sugars beer wort - an essential part of the total carbohydrate extract, which is subjected to conversion during digestion to form the basic organoleptic properties of beer.Документ Дослідження пивних дріжджів з метою інтенсифікації процесу бродіння сусла(2002) Вахрушева, Тетяна Іванівна; Варава, Віктор Констянтинович; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичПідбір і застосування рас пивних дріжджів, які забезпечують скорочення тривалості процесів бродіння та отримання пива високої якості, є одним із способів інтенсифікації пивоварного виробництва. Selection and use of brewer's yeast races, providing reduction in the duration of fermentation processes and obtaining high-quality beer is one of the ways to intensify the brewing industry.Документ Дослідження способів водопідготовки в технології пивного сусла(2014) Осадча, Ольга Олександрівна; Дерій, Олена Іванівна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичПідкислення молочною кислотою до оптимальних значень рН для процесів приготування і фільтрування заторів сприяє їхній інтенсифікації: скорочується тривалість оцукрення і фільтрування. Також застосування харчової молочної кислоти дозволяє уникнути витрат на молочнокислу закваску або спеціальні типи солоду. Найбільший ефект по виходу екстракту досягається зі збільшенням відсотку несолодженої сировини. Acidification of lactic acid to the optimal pH for the process of preparing and filtering congestion contributes to their intensification: reduced duration otsukrennya and filtration. Also, the use of lactic acid food avoids costs of lactic starter or special types of malt. The greatest effect on the output of the extract is achieved with an increase in the percentage nesolodzhenoyi materials.Документ Дослідження та удосконалення технології підготовки води в пивоварінні(2007) Пливанюк, Ярослав; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДокумент Дослідження технології підготовки води для виробництва безалкогольних напоїв типу "Coca-Cola"(2014) Дорошенко, Тетяна Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович"Coca-Cola" - найбільш упізнавана торгова марка світу, яка продається більше, ніж у 200 країнах світу. Напій має неповторний унікальний смак. Всі достеменно знають про секретну рецептуру цього фірмового напою. Точна формула натуральних спецій є комерційною таємницею. Завдяки традиційному смаку, Coca-Cola є найпопулярнішим брендом у світі. "Coca-Cola" - the most recognized brand name in the world, which sells more than 200 countries worldwide. The drink has a unique flavor unique. All they know for sure about the secret recipe of branded beverage. The exact formula of natural spice trade secret. With its traditional flavor, Coca-Cola is the most popular brand in the world.Документ Дослідження ізомеризації хмелю при підготовці пивного сусла до бродіння(2003) Галак, Дмитро Георгієвич; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДокумент Економія хмелю у пивоварінні при заміні частки солоду цукровмісною сировиною(2010) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Проценко, Лідія Василівна; Дерій, Олена ІванівнаНаведені результати впливу використання цукровмісних замінників солоду на якість сусла і готового пива, а також на біологічну і колоїдну стійкість пива.Документ Експрес-аналіз вологості хмелю швидко й об’єктивно робить автоматичний інфрачервоний аналізатор(2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир ЄрофійовичЗапропонований експрес-метод аналізу вологості хмелю за допомогою інфрачервоного аналізатора. Це дозволить спростити і прискорити процес нормування хмелю за вологістю безпосередньо на виробництві. При цьому визначення вологості хмелю відбувається без погіршення його фізико-хімічних характеристик і показників якості.Документ Експрес-метод визначення вмісту альфа-кислот в хмелі (Деклараційний патент на винахід № 62608)(2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло ОлександровичЕкспрес-метод визначення вмісту альфа-кислот в хмелі передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Визначення здійснюють в інтервалі довжин хвиль 2,22-2,29 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.Документ Експрес-метод визначення вмісту бета-кислот в хмелі (Патент на корисну модель № 68257)(2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир ЄрофійовичЕкспрес-метод визначення вмісту бета-кислот в хмелі передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Згідно з винаходом, визначення здійснюється в інтервалі довжин хвиль 2,01-2,21 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.Документ Експрес-метод визначення вологості хмелю (Делараційний патент на винахід № 62607)(2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло ОлександровичЕкспрес-метод визначення вологості хмелю передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Визначення здійснюють в інтервалі довжин хвиль 1,85-2,01 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.Документ Застосування продуктів переробки зерна для вдосконалення технології високогустинного пивоваріння(2011) Дерій, Олена Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Бондар, Микола Васильович; Захарченко, Світлана АнатоліївнаДосліджено вплив заміни частки солоду патокою мальтозною на технологію високогустинного пивоваріння, а саме на процеси зброджування, накопичення побічних продуктів та якісні показники кондиційованого пива.Документ Застосування цукровмісної сировини в пивоварінні(2006) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Кислюк, Андрій Вікторович; Воробйова, Оксана Володимирівна; Таволжан, Алла Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Проценко, Лідія ВасилівнаЗастосування замінників традиційного солоду у виробництві пива обумовлено необхідністю розширення асортименту, а також дає можливість зниження витрат на сировину. Але перероблення несолоджених зернопродуктів має ряд обмежень: потребує додаткових витрат на ферментні препарати,ускладнює технологічні процеси.Документ Збагачення пива біологічно активними сполуками хмелю(2014) Проценко, Лідія Василівна; Гринюк, Тетяна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДодавання екстракту ксантогумолу на стадії доброджування не змінює фізико-хімічних показників пива та його смакових якостей і водночас збагачує пиво біологічно активними сполуками хмелю, підвищуючи цим його функціональні властивості.Документ Культивування дріжджів і бродіння в умовах високогустинного пивоваріння(2014) Корнейко, Наталія Сергіївна; Дерій, Олена Іванівна; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичВисокогустинне пивоваріння базується на технологіях приготування сусла підвищеної концентрації, зброджування його, дозрівання пива і доведення до кондицій сорту пива згідно вимогам стандарту. Highlybrewing a density based on the technology of preparation of wort of high concentration, digestion it maturation of beer and bring to the condition beers as required by the standard.Документ Оптимізація технології гранульованого хмелю(2003) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Михайлов, Микола Георгійович; Ляшенко, Микола Іванович
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »