Перегляд за Автор "Пересічний, Михайло Іванович"
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз харчової цінності кексів сирних з дієтичними добавками(2014) Собко, Анна Борисівна; Пересічний, Михайло ІвановичЗ метою створення борошняних кондитерських виробів функціонального призначення для дітей дошкільного віку були проведені дослідження з використанням гарбузового порошку, шроту розторопші, шроту зародків пшениці, олії насіння вівса у виробництві кексів сирних. In order to create flour confectionery functional purpose for preschoolers studies were carried out using pumpkin powder, milk thistle seed meal, wheat germ meal, oat seed oil in the manufacture of cheese cakes.Документ Вплив харчових продуктів на засвоюваність кальцію(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пушка, Ольга СергіївнаЗдоров'я нації є головною задачею для харчовиків та лікарів. Адже від того, як і чим ми харчуємось залежить якість життя. В зв'язку з цим, необхідно правильно планувати харчовий раціон, враховувати поєднуваність продуктів харчування, періодичність вживання. Health of the Nation is a major challenge for food industry and doctors. After all, as What we eat affects the quality of life. In this regard, it is necessary to properly diet plan, consider poyednuvanist food, frequency of use.Документ Методичні рекомендації до розроблення оздоровчих харчових раціонів для військовослужбовців(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, Ірина; Довга (Козачишена), Олена ОлександрівнаЗгідно наказу Міністерства оборони України № 402 «Про затвердження положення по продовольчому забезпеченню збройних сил України на мирний час», постанови Кабінету Міністрів України № 426 «Про норми забезпечення продовольчими пайками військовослужбовців» у всіх військовослужбовців передбачено трьохразове харчування, окрім службовців військово-повітряних сил, де прийнято чотирьохразове харчування. Енергетична цінність раціону військовослужбовців розподіляється таким чином: сніданок - 30-35%, обід - 40-45%, вечеря 20-30% . Zgіdno Mіnіsterstva behest of Defense of Ukraine № 402 "On zatverdzhennya provisions for prodovolchomu zabezpechennyu zbroynih forces of Ukraine to the peaceful hour", decided Kabіnetu Mіnіstrіv Ukraine № 426 "On the normalization zabezpechennya prodovolchimi rations vіyskovosluzhbovtsіv "at vsіh vіyskovosluzhbovtsіv peredbacheno trohrazove harchuvannya, okrіm sluzhbovtsіv vіyskovo-povіtryanih forces de priynyato chotirohrazove harchuvannya. Energetichna tsіnnіst ratsіonu vіyskovosluzhbovtsіv rozpodіlyaєtsya such rank: snіdanok - 30-35% obіd - 40-45%, 20-30% of the Last Supper.Документ Мінеральний склад чизкейків з використанням рослинної сировини(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Розумна, Н. В.Визначено вміст мінерального складу чизкейків з використанням рослинної сировини із заданими критеріями харчової цінності. The content of the mineral composition of cheesecakes with raw plant materials with predetermined criteria nutritional value.Документ Принципи проектування кулінарних виробів геродієтичного призначення(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Пушка, Ольга СергіївнаВ Україні, як і в багатьох інших розвинутих країнах, останніми десятиріччями значно зросла частка людей похилого віку. За даними інституту демографії та соціальних досліджень в Україні нараховується 11 млн. людей похилого віку, що в загальній структурі населення складає 20,5%, тому забезпечення активного та здорового довголіття має важливе соціальне значення. Сьогодні вже переконливо доведено, регрес атеросклеротичного процесу можливий не лише під впливом фармакотерапії, а й у разі функціонального харчування . In Ukraine, as in many other developed countries, the past decade has significantly increased proportion of elderly people. According to the Institute of Demography and Social Studies, Ukraine has 11 million. Older age, in the total population is 20.5%, so ensuring active and healthy longevity is of great social importance. Today it is conclusively proven regress atherosclerotic process is possible not only under the influence of therapy, but in the case of functional foods.Документ Проблеми оптимізації харчування військовослужбовців(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, ІринаПовноцінне харчування особового складу є запорукою належного фізичного розвитку і боєздатності військовослужбовців. Впровадження принципів оптимального харчування забезпечить збереження стабільного гомеостазу, метаболізму, резистентності організму. Врахування енергетичних потреб в есенційних нутрієнтах і мінорних речовинах за різних умов праці при розробленні раціонів дасть змогу прискорити відновлення боєздатності, працездатності, скоротити терміни відновлення резервів організму, реабілітації, запобігти розвитку ускладнень і хронічних захворювань.Документ Проблеми розвитку ділового туризму в Україні(2014) Гейко, О. М.; Пересічний, Михайло ІвановичДіловий туризм в Україні лише починає розвиватися. Все більше українських фірм займаються цією справою. Організація ділових поїздок, які відбуваються з обов'язковою розважальною програмою, є доволі складною справою. Business tourism in Ukraine is only beginning to develop. More Ukrainian companies engaged in this business. Organization of business trips that occur with mandatory entertainment is rather difficult.Документ Розроблення харчових раціонів функціонального призначення для студентів(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана МихайлівнаHозроблено науково обгрунтовані скомплектовані обідні тижневі раціони харчування у двох варіантах збалансованими за основними харчовими речовинами та енергетичною цінністю. The scientifically substantiated weekly diets for lunches in two variations, which are balanced in terms of main nutrients and calories.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Атлантіс» (Деклараційний патент на корисну модель № 67390)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеної гречки, шпинату, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated buckwheat, spinach, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Дімаре» (Деклараційний патент на корисну модель № 67388)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеного жита, шпинату, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated rye, spinach, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Маріно» (Деклараційний патент на корисну модель № 67391)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеної гречки, гарбуза, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated buckwheat, pumpkin, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Рулет рибний функціонального призначення «Роял» (Деклараційний патент на корисну модель № 67389)(2012) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Магалецька, Ірина Анатоліївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРулет рибний функціонального призначення, що містить котлетну масу з філе риби, молоко, сіль, який відрізняється тим, що використовують композиційну суміш, що складається із крупки з пророщеного жита, гарбуза, квіткового пилку, водоростей норі, пшеничних висівок та крохмалю HiMaize. A functional fish roll containing a cutlet mass of fish fillet, milk, salt, which differs in the use of a composition mixture consisting of grits of germinated rye, pumpkin, pollen, seaweed nori, wheat bran and HiMaize starch.Документ Спосіб виробництва млинчикового напівфабрикату (Деклараційний патент на корисну модель № 96313)(2015) Дейниченко, Людмила Григорівна; Пересічний, Михайло Іванович; Крамаренко, Дмитро Павлович; Дейниченко, Григорій ВікторовичСпосіб виробництва млинчикового напівфабрикату передбачає первинну обробку рецептурних компонентів, поєднання яєць і цукру білого, їх перемішування, додавання пшеничного борошна, молока, збивання тіста, його проціджування та теплову обробку. The method of production of pancake semi-finished product reckons for the primary processing of prescription components, combination of eggs and white sugar, their mixing, adding wheat flour, milk, dough whipping, its percolation and heat treatment.Документ Спосіб виробництва млинчикового напівфабрикату (Патент на винахід № 110078)(2015) Дейниченко, Людмила Григорівна; Пересічний, Михайло Іванович; Крамаренко, Дмитро Павлович; Дейниченко, Григорій ВікторовичВинахід належить способу виробництва млинчикового напівфабрикату, який передбачає первинну обробку рецептурних компонентів, поєднання яєць і цукру білого, їх перемішування, додавання пшеничного борошна, молока, збивання тіста, його проціджування та теплову обробку. The invention relates to the method for producing a pancake semi-finished product, which reckons for the primary processing of prescription components, combination of eggs and white sugar, their mixing, adding wheat flour, milk, dough whipping, its percolation and heat treatment.Документ Технологія крокетів картопляних функціонального призначення(2015) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана МихайлівнаКартопля, як рослинна сировина, за обсягами виробництва поступається тільки пшениці, рису і кукурудзі і характеризується високими смаковими якостями, джерелом калію (568 мг/100 г), що відповідає 20% рекомендованої норми споживання (РНС), а також фосфору (58 мг/100 г - 7% РНС) та вітаміну С (20 мг/100 г), а вміст вітамінів групи В (В1, В3, В6) незначне (3-5% РНС в 100 г картоплі), жиророзчинні вітаміни практично відсутні. Вуглеводи представлені, головним чином, картопляним крохмалем (10% вуглеводів від РНС). Картопля містить харчові антиоксиданти, які відіграють важливу роль у профілактиці захворювань, пов’язаних із старінням, а також харчову клітковину, благотворно впливаючи на здоров’я. За калорійністю картопля в 3—5 рази перевищує інші овочі . Potatoes as herbs, in terms of production is second only to wheat, rice and corn and is characterized by high taste, source of potassium (568 mg / 100 g), which corresponds to 20% of the recommended consumption rates (MFN) and phosphorus (58 mg / 100 g - 7% of MFN) and vitamin C (20 mg / 100 g), and the content of B vitamins (B1, B3, B6) small (3-5% of MFN 100g potatoes), fat-soluble vitamins are virtually absent. Carbohydrates are mainly potato starch (carbohydrates 10% of MFN). Apples contain dietary antioxidants, which play an important role in the prevention of diseases associated with aging, and dietary fiber, beneficial effect on health. For calorie potato is 3-5 times higher than other vegetables.Документ Технологія млинчиків зі збалансованим амінокислотним складом(2014) Дейниченко, Людмила Григорівна; Пересічний, Михайло ІвановичУ статті систематизовано і наведено загальні відомості щодо харчування людей із білковою недостатністю. Обґрунтовано і розроблено технологію млинчиків функціонального призначення, наведено основні показники їх якості. The article systematized and provides general information about nutrition for people with protein deficiency. Proved and developed technology of pancakes with functional purpose and the main indicators of their quality are presented.Документ Харчові раціони для дітей у дошкільних навчальних закладах з використанням біологічно активних компонентів(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Магалецька, ІринаВ роботі розглянуто основні проблеми харчування дітей в дошкільних навчальних закладах. Визначено необхідність збагачення харчових раціонів біологічно активними речовинами, природні джерела мінорних речовин. Запропоновано включення меню розробленої кулінарної продукції оздоровчого спрямування. The main nutritional problems of children in preschool institutions are reviewed. The necessity of diet enrichment with bioactive substances, natural sources of minor compounds. A menu is proposed with including of designed culinary healthy products.