Перегляд за Автор "Романченко, Наталія Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз желюючого компонента. Низькокалорійні десерти на основі желюючого компонента.(2017) Шевченко, Ольга Володимирівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Польовик, Володимир ВікторовичПектинові речовини - велика група природних вуглеводів, які містяться у всіх рослинах. Полісахарид рослинного походження, молекули якого складаються з залишків а-В-галактуронової кислоти, карбоксильні групи котрих в більшості випадків етерифіковані метанолом, а положення С-2 та С-3 ацетильовані. Pectic substances - a large group of natural carbohydrates that are found in all plants. A plantaceous polysaccharide whose molecules consist of residues of a-B-galacturonic acid, carboxyl groups of which in most cases are esterified with methanol, and the positions of С-2 and С-3 are acetylated.Документ Аналіз мікробіологічних процесів під час перероблення тростинного цукру–сирцю(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Романченко, Наталія МиколаївнаДосліджено вплив мікробіологічних процесів на якість цукру-сирцю при зберіганні. Проведено дослідження мікробіологічної забрудненості продуктів виробництва цукру при переробленні тростинного цукру-сирцю. Визначено ефективність застосування дезінфікуючого препарату „Жавель-Клейд” на основі натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти для пригнічення мікробіологічних процесів у виробництві цукру з тростинного цукру-сирцю. Influence of microbiological processes on quality of reed sugar is investigated at storage. It is carried out researches microbiological contamination products of manufacture of sugar from reed sugar. Efficiency of application of disinfectant "Javel-Clade" (working which substance the acid is dihlorizotsianourovy) is determined with the purpose of suppression microbiological processes by manufacture of sugar from reed sugar.Документ Арт-готель – мінігалерея сучасного мистецтва(2017) Мамон, Богдан Валентинович; Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія МиколаївнаДоведено доцільність проектування арт-готелів. The feasibility of designing art-hotels is proved.Документ Вплив технології водопідготовки на утворення стабільних комплексів в системі спирт-вода(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Грушевська, Ірина Олегівна; Рудий, Владислав ВіталійовичПроведено узагальнення інформації щодо існуючих технології підготовленої води та наукових уявлень про формування її якісних характеристик, які спрямовані на розроблення алкогольних напоїв стабільної якості. Встановлено, що завдяки новітнім методам дослідження – 1H ЯМР спектроскопії, лікеро-горілчані та винно-коньячні підприємства потребують інформації, щодо аналізу технологічних умов і технічних засобів для отримання рівноважних станів в системі спирт-вода. The generalization of information on the existing technologies of prepared water and scientific ideas about the formation of its quality characteristics, which are aimed at developing alcoholic beverages of stable quality. It is established that due to the latest research methods - 1H NMR spectroscopy, distilleries and wine and brandy companies need information on the analysis of technological conditions and technical means to obtain equilibrium states in the alcohol-water system.Документ Встановлення рівня якості страв у закладах ресторанного господарства(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Грушевська, Ірина Олегівна; Рудий, Владислав ВіталійовичОцінено якість раціонів харчування у закладах готельно-ресторанного господарства, що дозволяє виявити збалансованість харчування згідно норм фізіологічної потреби для добового раціону харчування. The quality of food rations in the establishments of the hotel and restaurant industry was assessed, which makes it possible to identify the balance of nutrition in accordance with the norms of physiological needs for the daily diet.Документ Дослідження тепловіддачі і розробка випарних апаратів із застосуванням в них струменевої генерації рідини(2012) Ткачук, Ростислав Арсентійович; Осауленко, Юрій Володимирович; Романченко, Наталія МиколаївнаВ статті розглянуто досліди процесів теплообміну при струменевій генерації плівки, які показали, що даний спосіб відрізняється конструктивною простотою здійснення, дає можливість отримати стійку тонкоплівочну течію, запобігає можливість оголення поверхні нагрівання, завдяки великій швидкості розтікання, забезпечує високе значення коефіцієнтів тепловіддачі. Об'єктом дослідів є струменевий спосіб генерації плівки, який виявився одним із найбільш ефективних в теплообмінниках у випарних апаратів. Він заключається в отримані на теплообмінній поверхні тонкої плівки рідини за рахунок удару об неї струї, яка виходить із сопла та отвору. Локальні швидкості в районі удару ( критичної точки) досягають 10...15 м/с, а товщина плівки 0,1 мм і менше, що визначає високий коефіцієнт тепловіддачі до плівки при тонкому способу генерації. Інтенсивність тепловіддачі тут практично не змінюється по довжині труби. На основі отриманого експериментального та теоретичного матеріалу представлена нова конструкція струменевого плівочного випарного апарата. Найбільш ефективним можна вважати застосування струменевих випарних апаратів для випаровування термолабільних розчинів, які дають інтенсивне відкладання на поверхні нагріву.Документ Доцільність використання солоду житнього ферментованого в технології кексів(2019) Романченко, Наталія Миколаївна; Риндін, Андрій Володимирович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаПроведені дослідження щодо доцільності використання житнього солоду в технології кексів. Studies have been conducted on the feasibility of using rye malt in cupcake technology.Документ Застосування дезінфікуючого засобу «жавель-клейд» у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Романченко, Наталія Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру- сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу «Жавель-Клейд», 0,0001...0,0003 % до маси тростинного цукру- сирцю.Документ Застосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцю(2016) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю.Документ Застосування планетарних механізмів для перемішування речовин під дією сил інерції(2015) Костін, Володимир Борисович; Романченко, Наталія Миколаївна; Ковальов, Олександр ІвановичУ промисловості для перемішування речовин широко використовують мішалки різних типів. У більшості випадків процес змішування відбувається безпосереднім контактом робочих органів мішалки з речовинами. Проведений у статті аналіз роботи пристрою, який реалізує рух різних частин матеріалу за складними траєкторіями показує, що перемішування компонентів речовин за рахунок дії сил інерції, величина і напрям яких в різних точках траєкторії руху різна, дає можливість якісно і рівномірно перемішувати між собою компоненти речовин без контакту з робочими органами мішалок.Документ Математичне моделювання процесу розкладання редукувальних речовин при очищенні клеровки тростинного цукру-сирцю(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія МиколаївнаПід час перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукрових заводах важливим завданням є максимальне розкладання редукувальних речовин за умови найменшого розкладання сахарози, що вимагає уточнення оптимальних параметрів процесу гарячого вапнування залежно від початкового вмісту редуку-вальних речовин у вихідній клеровці. З цією метою, а також для прогнозування ефективності процесу розроблена математична модель з урахуванням температури, тривалості та рН2о процесу вапнування. Проведено експериментальні дослідження шляхом моделювання процесу розкладання редукувальних речовин в умовах оброблення гідроксидом кальцію клеровки тростинного цукру-сирцю. Одержано рівняння регресії вмісту редукувальних речовин у клеровці та ступеня їх розкладання від температури, тривалості та рН2о процесу вапнування. During the processing of cane raw sugar to sugar beet plants an important objective is to maximize the decomposition of degenerated substances providing the slightest decomposition of sucrose, which requires specification of optimal process parameters of hot lime, depending on the initial content of degenerated substances in source melt liquor. To this end, and in order to predict the process effectiveness, a mathematical model has been developed considering temperature, duration and pH20 of the liming process. Experimental research which consisted in modeling the process of degenerated substances decomposition in terms of handling cane raw sugar melt liq-uor with calcium hydroxide has been conducted. The equation of regression of degenerated substances content in melt liquor and degree of decomposition temperature, duration and pH20 of the liming process have been obtained.Документ Методика визначення комплексного показника якості дріжджів(2018) Кузьмін, Олег Володимирович; Шулак, Мар’яна Ярославівна; Романченко, Наталія МиколаївнаРозроблено методику визначення комплексної оцінки якості та ієрархічну структуру показників якості дріжджів. We developed a methodology for determining the integrated quality assessment and a hierarchical structure of the yeast quality indicators.Документ Оптимізація процесу розкладання редукувальних речовин при очищенні клеровки тростинного цукру-сирцю(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія МиколаївнаПід час перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукрових заводах важливим завданням є максимальне розкладання редукувальних речовин за умови найменшого розкладання сахарози, що вимагає уточнення оптимальних параметрів процесу гарячого вапнування залежно від початкового вмісту редукувальних речовин у вихідній клеровці. During the processing of raw cane sugar to sugar beet plants important objective is to maximize the decomposition redukuvalnyh substances subject to the slightest decomposition of sucrose, which requires specification of optimal process parameters of hot lime, depending on the initial content in the starting materials redukuvalnyh klerovtsi.Документ Розробка інноваційної технології страв із збалансованим амінокислотним скором(2018) Міщенко, Ксенія Ігорівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Мурзін, Андрій ВадимовичРозроблено інноваційну технологію ресторанної продукції при визначенні збалансованості амінокислотного скору. Innovative technology of restaurant production has been developed in determining the balance of amino acid.Документ Спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю (Патент на корисну модель № 51733)(2010) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Косенко, Катерина Ігорівна; Бондар, Лариса МиколаївнаСпосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, що включає розчинення тростинного цукру-сирцю промивною водою і введення дезінфектанту, який відрізняється тим, що як дезінфектант використовують водний розчин натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти у кількості 0,0001-0,0007 % до маси цукру-сирцю, який безперервно вводиться у промивну воду.Документ Удосконалення способу очищення клеровок тростинного цукру-сирцю(2012) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Романченко, Наталія МиколаївнаРозроблено спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю, що передбачає повернення суспензії вапнокарбонізаційного осаду на стадію розчинення тростинного цукру — сирцю та обробку клеровки коагулянтом. A method of cleaning klerovky cane sugar, which provides for the return of sediment suspension vapnokarbonizatsiynoho the stage of dissolution cane sugar - raw and processing klerovky coagulant.Документ Удосконалення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням засобів на основі активного хлору(2016) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю. This article describes the research of disinfectant action aqueous solution dichloroisocyanuric acid sodium on the main contaminants in the production of white sugar from raw cane sugar. The efficiency application of disinfection means «Javel-Kleyd» for suppression of slime-forming bacteria is installed. The method of disinfection sugar-raw solution raw cane sugar was designed, its implementation allows for effective disinfection sugar-raw solution at low cost disinfectant «Javel-Kleyd», namely from 0,0001 to 0,0003% by weight of raw cane sugar. It will improve the technological parameters of finished products as well as achieving compliance current standard indicators on the allowable content of different groups of microorganisms in white sugar.Документ Удосконалення технології очищення клеровки тростинного цукру-сирцю(2012) Романченко, Наталія МиколаївнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій МОНмолодьспорту України, Київ, 2012. Робота присвячена дослідженню способів удосконалення технології очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням повернення вапнокарбонізаційного осаду та додаткових реагентів. Проведено експериментальні дослідження технологічних і мікробіологічних показників тростинного цукру-сирцю різних термінів зберігання, на основі яких встановлено залежність якості цукру-сирцю від інтенсивності перебігу мікробіологічних процесів. Розроблено спосіб дезінфекції із застосуванням дезінфекційного засобу на основі натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти («Жавель-Клейд»), що забезпечує високий ефект знезараження щодо всіх груп мікроорганізмів, присутніх у клеровці тростинного цукру-сирцю. Спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю апробовано на Володимир-Волинському (Україна) та Уваровському (Росія) цукрових заводах. Розроблено рівняння залежності ефекту розкладання редукувальних речовин від початкового вмісту їх у клеровці тростинного цукру-сирцю, рН20, температури і тривалості процесу вапнування. Визначено раціональні параметри температури, рН20 та тривалості процесу вапнування для забезпечення розкладання редукувальних речовин залежно від їх вихідного вмісту в тростинному цукрі-сирцю. Методами комп’ютерної хімії обґрунтовано вплив електростатичного поля на зміну просторової конфігурації та реакційну здатність молекули сахарози в присутності молекул води. Розроблено спосіб та апаратурно-технологічну схему очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням вапнокарбонізаційного осаду та основного сульфату алюмінію (ОСА). Встановлено раціональні витрати реагентів для очищення клеровки тростинного цукру-сирцю: вапнокарбонізаційного осаду – 4…6 %, ОСА – 0,01…0,02 %, СаО – 2…2,5 %. Виробничі випробування способу очищення клеровки із застосуванням вапно- карбонізаційного осаду та ОСА проведені на Уваровському цукровому заводі. Thesis for Candidate of Technical Sciences Degree, Speciality 05.18.05 – Technology of Sugary Substances and Fermentation Products. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2012. The work is devoted to improvement of cleaning technology of raw cane sugar remelt using retun of calcareous and carbonization sediments and additional reagents. Experimental research of technological and microbiological data of raw cane sugar of various periods of storage, based on which the dependence of the quality of raw sugar on the intensity of microbiological processes was established. A disinfection method based on usage of disinfectant “Zhavel-Kleyd” that provides excellent disinfection effect for all groups of microorganisms presented in raw cane sugar remelt. The method of raw sugar remelt disinfection was tested at Volodymyr-Volynsky (Ukraine) and Uvarov (Russia) sugar factories. A formula of dependence of decomposition effect of reducing substances on their initial quantity in raw cane sugar remelts, pH20, temperature and time of liming. The rational parameters of temperature, pH20, and time of liming were set for decomposition of reducing substances depending on their initial quantity in raw cane sugar remelts. Influence of electrostatic field on the change of tree-dimensional configuration and reactivity of a saccharose molecule with the involvement of water molecules was tested with the help of computer chemistry. A method and apparatus and technological scheme of cleaning of raw cane sugar remelt using sediment of carbonization and hydroksosulphate of aluminum (HSA). Rational consumption of reagents for the purification of cane sugar remelt was established: lime-carbonating sediment – 4…6 %, HSA – 0,01 … 0,02 %, CaO – 2…2,5 %. The production test of the cleaning of raw cane sugar remelt using limecarbonating sediment and HSA was held at Uvarov sugar factory.