Перегляд за Автор "Рябоконь, Наталія Валеріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 39
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адгезивні властивості згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2012) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Савченко, Олександр АркадійовичЗроблено висновок про доцільність використання згущеного молока з цукром та згущеного молока з цукром і наповнювачем шипшини у кондитерській промисловості, зразки яких мають найкращі показники міцності адгезії. Для раціонального підбору пакувальних матеріалів та технологічного обладнання найкраще впроваджувати у виробництво продукти з низьким показником міцності адгезії, а саме згущені молочні консерви з цукром і наповнювачем смородини. Was concluded about the feasibility of using sweetened condensed milk and evaporated milk with sugar and filled hips in the confectionery industry, examples of which are the best indicators of the strength of adhesion. For a rational selection of packaging materials and process equipment to implement the best products in the production of low adhesion strength, namely condensed canned milk with sugar and currant filling.Документ Адгезивні властивості згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами в аспекті ресурсозбереження(2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Татьяна ГригорьевнаНа основі розрахунку показників міцності адгезії доведена доцільність використання згущеного молока з цукром та згущеного молока з цукром і наповнювачем шипшини у кондитерській промисловості. За показником міцності адгезії проведений раціональний підбір пакувальних матеріалів та технологічного обладнання для виробництва згущених молочних продуктів. Based on calculation of strength of adhesion demonstrated the feasibility of using sweetened condensed milk and evaporated milk with sugar and filler hips in the confectionery industry. In terms of the strength of adhesion promoted rational selection of packaging materials and process equipment for the production of condensed milk products.Документ Адгезивні властивості згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами в аспекті ресурсозбереження(2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаАдгезія - це складний комплекс фізико-хімічних явищ. Цей термін використовується для визначення процесу прилипання різних за структурою речовин при їх поверхневому контакті, в результаті якої утворюється так званий «адгезійний зв'язок».Показники адгезії є дуже важливими і значущими у виробництві згущених молочних консервів з цукром і наповнювачами. Адже від їх значення залежить кількісний вихід готового продукту з вакуум-випарних установок, кристалізаторів-охолоджувачів та об'єм продукту після його вилучення з таро-пакувльних матеріалів. Adhesion - is a complex physical and chemical phenomena. This term is used to define the process of adhesion of various substances in the structure of surface contact, resulting in a so-called "adhesive bond."Indicators of adhesion is very important and significant in the production of condensed canned milk with sugar and fillers. Because of their values depend quantitative yield of the finished product of the vacuum evaporation systems, cooling crystallizer and volume of the product after its removal from taro-pakuvlnyh materials.Документ Актуальність наукової розробки технології згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами(2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаНераціональне харчування, високі психоемоційні навантаження, стреси, недосипання, шкідливі звички та багато інших чинників на фоні гострого дефіциту біологічно повноцінних харчових нутрієнтів згубно впливають на стан здоров'я людського організму і нації в цілому. Тому усі галузі харчової промисловості, в тому числі молочноконсервна, спрямовані на розробку та удосконалення технологій продуктів нового покоління зі збалансованим хімічним складом. Poor nutrition, high psycho-emotional stress, stress, lack of sleep, bad habits and many other factors against the backdrop of acute shortage biologically valuable food nutrients adversely affect health human health and the nation as a whole. Therefore, all branches of the food industry, including dairy, aimed at the development and improvement of technologies products of new generation with a balanced chemical composition.Документ Біологічна цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами(2013) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаУ статті доведено перспективність використання плодово-ягідних сиропів у технології згущених молочних консервів з цукром. Встановлені параметри внесення сиропів до молочно-цукрової суміші. Досліджено амінокислотний склад розроблених молочних консервів. Розраховано біологічну цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами за критеріями відповідності амінокислотного складу білків продукту потребам людського організму в амінокислотах, а також за вмістом мінорних компонентів. It is proved the perspective of using fruits syrups in the technology of condensed canned milk and sugar in the article. The parameters of adding syrups into milk sugar mixture are installed. The amino acid composition of developed canned milk is investigated. It is calculated the biological value of condensed canned milk with sugar and fruit-berry syrups according the criteria amino acid to the human body needs in the amino acids, rhe contents of minor components.Документ Визначення реологічних характеристик згущених молочник консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2012) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Скорченко, Тетяна АнатоліївнаВизначено реологічні характеристики згущених молочних консервів з цукром та різними плодово-ягідними наповнювачами. Застосування сиропів і джемів у технології виробництва згущених молочних консервів з цукром сприяє зменшенню в’язкості готових продуктів та збільшенню тривалості руйнування структури у продуктах з плодово-ягідними джемами.Документ Вплив вуглеводного складу на вміст вільної та капілярної вологи у згущених молочних консервах(Продовольча індустрія АПК, 2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаТермогравіметричним методом визначено кількісний вміст вільної та капілярної (зв’язаної) вологи, хроматографічним методом - вуглеводний склад у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами. Доведено залежність масової частки зв’язаної вологи від вуглеводного складу згущених молочних консервів. Were defined the quantitative content of free and bound moisture in condensed milk with sugar and fruit syrups by thermogravimetric method, the carbohydrate composition - by chromatographic method. Dependents of the mass fraction of bound moisture from carbohydrate composition of condensed canned milk was provedДокумент Дослідження потенціалу рослинної біомаси для паливного балансу країни(2014) Серьогін, Олександр Олександрович; Блаженко, Сергій Іванович; Осьмак, Олексій Олексійович; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаПроаналізовано потенціал біомаси, доступної для виробництва енергії. Досліджені основні фізико-технічні характеристики різних видів біомаси з метою її використання як компонента газифікації твердого палива. Analysis of potential biomass available for energy production. The basic physical and technical characteristics of different types of biomass to its use as an ingredient gasification of solid fuels.Документ Заходи щодо запобігання аварійній ситуації на молокопереробному підприємстві(2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаУ статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. На прикладі молочноконсервного заводу розроблено графік безаварійної зупинки цеху з виробництва згущених молочних консервів.Документ Збалансованість згущених молочних консервів(продовольча індустрія АПК, 2012) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Савченко, Олександр АркадійовичМетодом рідинної хроматографії визначено вуглеводний склад згущених молочних консервів з цуром і плодово-ягідними сиропами. Враховуючи глікемічність розроблених продуктів, доведена доцільність часткової замінн молочної сировини на рослинну.Документ Комплексна оцінка якості згущених молочних консервів з плодово-ягідними сиропами(2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаОрганолептична оцінка досліджуваних проб, серед яких було молоко згущене з цукром (контроль) та молоко згущене з цукром і плодово-ягідними сиропами, за п’ятибальною шкалою становить для молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом вишні – 4,9 балів; молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом смородини – 4,9 балів; молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом шипшини – 4,8 балів а комплексний показник якості відповідно: 0,995; 0,987; 0,998. Для порівняння зазначимо, що комплексний показник якості молока незбираного згущеного з цукром становить 0,986. Це дає можливість стверджувати, що якість згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами є стабільно високою, а розроблені продукти відповідають вимогам споживачів. Organoleptic evaluation of the studied samples, among which were condensed milk (control) and condensed milk with fruit and berry syrup, a five-point scale is for condensed milk with sugar and fruit syrup cherries - 4.9 points; condensed milk with sugar and fruit currant syrup - 4.9 points; condensed milk with sugar and fruit syrup hips - 4.8 points a comprehensive quality respectively: 0.995, 0.987, 0.998. For comparison, a composite index of the quality of condensed milk with sugar is 0.986. This makes it possible to say that the quality of canned condensed milk with sugar and fruit and berry syrup is consistently high, and developed products meet the requirements of consumers.Документ Концепція використання рослинної біомаси як джерела енергії(2014) Серьогін, Олександр Олександрович; Блаженко, Сергій Іванович; Осьмак, Олексій Олексійович; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаДосліджено проблему енергетичного використання біопалив з рослинної біомаси з метою втілення нового покоління опалювальних пристроїв з коефіцієнтом корисної дії у межах від 80 до 90 %. The problem of energy production of biofuels from plant biomass in order to implement a new generation of heating devices with efficiency ranging from 80 to 90%.Документ Морозиво щербет з фруктозою з підвищеним вітамінним і мінеральним складом(продовольча індустрія АПК, 2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаРоботу присвячено розробленню технології морозива щербет з цукрозамінником (фруктозою) з додаванням рослинних інгредієнтів – пюре барбарису та груші. Обґрунтовано технологічні параметри виробництва морозива-щербет. Досліджено мінеральний і вітамінний склад розробленого продукту. The work is devoted to development of technology sherbet ice cream with sweetener (fructose) with added herbal ingredients - mashed pears and barberry. Grounded technological parameters of ice cream, sherbet. Studied mineral and vitamin content developed product.Документ Обґрунтування вибору плодово-ягідних сиропів у технології згущених молочних консервів з цукром і наповнювачами(Інститут продовольчих ресурсів, 2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаОбґрунтовано підбір плодово-ягідних сиропів для застосування у технології згущених молочних консервів за основними критеріями: доступність сировини, хімічний склад, фізико-хімічні характеристики. Grounded selection of fruit syrups for use of technology condensed canned milk for main criteria: availability of raw materials, chemical composition, physical and chemical characteristics.Документ Організаційно-технологічна модель ресурсозбереження у технології сухого незбираного молока(2014) Рябоконь, Наталія ВалеріївнаРозглянуто основні положення комплексу заходів по впровадженню ресурсозбереження на молокопереробних підприємствах України. З поетапним зазначенням технологічних процесів, представлено концептуальну модель ресурсозбереження у виробництві сухого незбираного молока. The substantive provisions of a set of measures for implementation of the resource in the dairy processing enterprises in Ukraine. Indicating a gradual process technology, presents a conceptual model of the resource in the production of dried whole milk.Документ Осмотичний тиск та активність води у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами(Національний університет харчових технологій, 2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаОписано вплив активності води та осмотичного тиску на якість згущених молочних консервів з цукром. Наведено методику визначення осмотичного тиску через температури замерзання зразків молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами. Встановлено, що осмотичний тиск та активність води у розроблених продуктах рівні відповідним значенням у продуктах, що виготовлені за класичною технологією. Was describing the effect of water activity and osmotic pressure on the quality of canned condensed milk and sugar. The method of determining the osmotic pressure due to freezing of samples of canned milk with sugar and fruit and berry syrup. Established that the osmotic pressure and water activity in developed product level corresponding value in the products produced by classical technology.Документ Особливості технології згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаНаведено сучасний асортимент згущених молочних консервів з цукром. Обґрунтовано вибір плодово-ягідних наповнювачів. Описано технологічні операції виробництва згущених консервів з незбираного та сухого молока. Обґрунтований спосіб внесення плодово-ягідних сиропів у згущені молочні продукти.Документ Перспективи виробництва згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами(2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаНаведено сучасний асортимент згущених молочних консервів з цукром на українському ринку. Обгрунтовано вибір плодово-ягідних сиропів у якості наповнювачів та спосіб їх внесення в згущений молочний продукт. Встановлено, що доза внесення плодово-ягідних сиропів має становити 13-18%.Документ Пивна дробина – альтернативне паливо(Національний університет харчових технологій, 2014) Серьогін, Олександр Олександрович; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаНаведено способи використання дробини. Описано технологічну схеми виробництва біогазу із пивної дробини. Доведено актуальність переробки відходів пивоварної галузі у напрямку розвитку альтернативної енергетики. Shows how to use pellets. We describe the technological scheme of production of biogas sparging. The urgency of recycling brewing industry towards the development of alternative energy.Документ Плодово-ягідні сиропи - перспективні наповнювачі згущених молочних консервів(2012) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія ВалеріївнаПредставлені основні напрямки розвитку молочноконсервної галузі України. Обгрунтовано технологічні режими внесення плодово-ягідних сиропів в згущені молочні продукти. The main directions of development of Dairy Industry of Ukraine. Sound technological modes of making fruit syrups, concentrated milk products.