Перегляд за Автор "Скорик, Костянтин Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення чистоти нормальної меляси при оптимізації переробки цукрових буряків різної якості(2008) Скорик, Костянтин ДмитровичПоказана необхідність визначення чистоти нормальної меляси для оптимізації переробки цукрових буряків різної якості. Робота кристалізаційного відділення заводу вважається задовільною, якщо різниця між чистотою заводської і нормальної меляси не перевищує 1,1%. Наведені методи аналізів для визначення чистоти нормальної меляси. It was shown necessity of standard molasses purity determination for optimization of processing of sugar beet of different quality. Operation of sugar house of a sugar factory is satisfactory if difference between purity of standard and factory molasses is less than 1.1%. Methods of analysis are presented for determination of standard molasses purity.Документ Визначення швидкості процесу I карбонізації в наближеному до повного витиснення режимі(2019) Скорик, Костянтин Дмитрович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичУ статті представлено результати експериментальних досліджень зміни концентрації гідроксиду кальцію в часі в процесі I карбонізації соку основного вапнування цукрового виробництва. Запропоновано два методи визначення швидкості I карбонізації: прямого диференціювання та графічного диференціювання функції зміни концентрації СаО в часі. Наведено результати розрахунку та вибору проточного дозатора соку основного вапнування, який дав змогу стабілізувати витрату соку на апарат I карбонізації. Розроблено конструкцію експериментальної установки, яка забезпечує режим поступового зниження лужності соку від початкового до кінцевого значення. В комірках між масообмінними насадками гідродинамічний режим близький до повного перемішування. Отримано величину середнього часу перебування соку в колоні.Results of determination and mathematical description of the dynamic profile of non-filtered juice alkalinity in the apparatus were also used. Convergence of results is quite satisfactory if one compares function values obtained by two methods: approximation using least-squares procedure with derivation after that and graphic differentiation. It gives possibilities to select one of these methods to determine process velocity during study of stepwise carbonation. It is seen from the function diagram that three carbonation periods with stepped alkalinity decrease could be characterized with three linear parts for carbonation velocity. It was fulfilled straight-line approximation for graphic dependence of carbonation velocity. It was shown that the process of velocity decrease during three periods of carbonation in this mode could be characterized by proportion 6:3:1. The obtained results were used for development of carbonation method as well as for versions of apparatus implementation of the 1st carbonation process.Документ Вимоги до якості цукру в країнах Європейського Союзу(2004) Скорик, Костянтин ДмитровичУ статті наведені якісні показники кристалічних сортів та рідкого цукру в країнах Європейського Союзу. Розглянуті деякі заходи щодо підвищення якості білого цукру. Qualitative characteristics of crystal sugar and liquid sugar are presented for countries of European Union. Some measures are discussed concerning raising white sugar quality.Документ Висока кваліфікація кадрів – запорука конкурентоспроможності цукрової галузі(2015) Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Хоменко, Микола Дмитрович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сорокін, Анатолій Іванович; Чупахіна, В. П.Розглянуто важливість та необхідність безперервної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників і спеціалістів цукрових заводів. Показано, що кращих показників постійно досягають ті підприємства, на яких системно підвищують кваліфікацію персонала. It was discussed importance and necessity of continuous education and professional skills improvement of engineering manpower and specialists of sugar factories. It was shown that the best results permanently achieve enterprises where training of personal takes place systematically.Документ Вплив конструкційних елементів сатуратора на кратність циркуляції(2011) Калініченко, Олександр Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Мірошник, Володимир Олександрович; Скорик, Костянтин ДмитровичДосліджено вплив конструкційних елементів сатуратора з внутрі-шнім циркуляційним контуром на кратність циркуляції соку. Встановлено оптимальний рівень соку над циркуляційною трубою та співвідношення між площами поперечного перерізу барботажної та циркуляційної зон при яких забезпечується активна рециркуляція в апараті.Документ Вплив пульпи на якість дифузійного соку(2001) Скорик, Костянтин Дмитрович; Хоменко, Микола Дмитрович; Козіцька, Марія Євгенівна; Чупахіна, В. П.У статті розглянуто вплив пульпи на якість дифузійного соку. Дано три варіанти розрахунків переходу нецукрів в дифузійний сік на цукровому заводі. Показана доцільність виведення пульпи в жом. In this article pulp influence on raw juice quality is discussed. One gives three variants of calculations of nonsugars transition into raw juice at sugar factory. It was shown appropriateness of pulp transfer into beet pulp.Документ Вплив розбавлення і рН на адсорбцію барвних речовин карбонатом кальцію(2004) Скорик, Костянтин ДмитровичНаведено результати досліджень в лабораторних умовах впливу розбавлення і рН на адсорбцию барвних речовин карбонатом кальцію. Знайдено кислотний барвник з незначним індикаторним ефектом у лужних розчинах. Розбавлення системи до 300 % зменшує адсорбцію приблизно на порядок. Встановлено, що при підвищенні рН від 7,5 до 11,7 питома адсорбція барвника карбонатом кальцію зростає у 1,5-1,6 рази. Results are presented of researches in lab conditions of dilution and pH influence on colored matters adsorption by calcium carbonate. Acid coloring agent was found with negligible indicated effect in alkaline solutions. Dilution of system up to 300 % diminishes adsorption nearly by one order. It was determined that pH increase 7.5 to 11.7 elevates specific adsorption of colored agent on carbonate calcium in 1.5-1.6 times.Документ Деякі аспекти роботи кристалізаційних відділень(2006) Скорик, Костянтин ДмитровичРозглянуто методи підвищення ефективності роботи кристалізаційних відділень, вимоги до якості сиропу, клеровки та відтоків, проаналізовані причини утворення конгломератів кристалів при уварюванні утфелів. Надані рекомендації щодо покращання гранулометричних показників цукру. Methods of raising efficiency of crystallization houses operation are discussed. Requirements to thick juice, melt and run-offs quality are highlighted. Reasons of crystals conglomerates formation during massecuit boiling are analyzed. Recommendations were given for improvement of sugar granulometric characteristics.Документ Деякі особливості переробки цукросировини врожаю 2010 року(2010) Чупахіна, В. П.; Скорик, Костянтин Дмитрович; Галацан, Л. А.Розглянуто умови вегетаційного періоду цукрових буряків урожаю 2010 року. Дано рекомендації по технологічним режимам переробки цукрових буряків різної якості. Запропоновано заходи для поліпшення фільтрування соків і сиропу, оптимізації роботи відділень сокодобиванія, сокоочищення і кристалізації. Conditions are discussed of sugar beet vegetation period of crop 2010. Recommendations are presented as for technological regimes of different quality sugar beet processing. Measures are proposed for improvement of juices and thick juice filtration, optimization of operation of extraction, juice purification and sugar house.Документ Дисперсні характеристики білого цукру(2014) Штангеєв, Костянтин Остапович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Валерій Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичУ статті показана необхідність аналізу дисперсного складу білого цукру. Розглянуто існуючі методи проведення аналізів гранулометричного складу. Результати проведених досліджень свідчать про можливість та доцільність використання логарифмічно-нормального розподілення як універсального закону розподілення кристалів білого цукру за розмірами. It was shown in this article necessity of the disperse composition analysis of white sugar. The existing methods are discussed of granulometric analysis fulfillment. Results of carried oat researches illustrate possibility and expediency of logarithmic-normal distribution as an universal law of white sugar crystals size distribution.Документ Контроль гранулометричного складу та оцінка цукру-піску в балах згідно до міжнародних вимог(2005) Скорик, Костянтин ДмитровичПроаналізовано вплив гранулометричного складу кристалічного цукру на його якість та основні технологічні прийоми для зменшення вмісту конгломератів. Наведено методику визначення гранулометрії готової продукції. Розглянуто метод комплексної оцінки якості білого цукру в балах. It was analyzed influence of crystal sugar granulometry on its quality and main technological measures to decrease conglomerates content. It is presented method of crystal size distribution of final product. Method was discussed of complex evaluation of white sugar quality in points.Документ Контроль та покращення гранулометричного складу білого цукру(2013) Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті розглянуті питання контролю і поліпшення кристалоструктури білого цукру. Описані методи визначення показників та математичної обробки результатів лабораторних аналізів. Розглянуто вплив різних факторів на рівномірність кристалів цукру. Результати виробничих досліджень показали, що навіть при отриманні у вакуум-апаратах досить рівномірного за розміром кристалів цукру, можливе значне подрібнення продукту в процесі сушіння. Questions of control and improvement of white sugar crystals structure are considered in the article. Methods of indices analysis and mathematical processing of results of laboratory analysis are described. Influence of various factors was examined on uniformity of sugar crystals. Results of industrial researches have shown, that even when a fairly uniform sugar crystals were obtained in vacuum pans, it is possible considerable product disintegration during drying process.Документ Кристалізаційні відділення працюватимуть краще(2002) Скорик, Костянтин Дмитрович; Хоменко, Микола ДмитровичУ статті наведені рекомендації щодо підвищення ефективності роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів: розрахунок виходу кристалічного цукру, застосування поверхнево-активних речовин, затравних матеріалів, покращення роботи форсунок центрифуг, автоматизація процесів. In this article recommendations are presented concerning raising efficiency of sugar factories crystallization houses operation: calculation of crystal sugar yield, use of surface-active substances, seed materials, improvement of operation of spray nozzles of centrifuges, automation of processes.Документ Методики визначення втрат цукру(2006) Скорик, Костянтин ДмитровичРозглянуто основні причини підвищених втрат цукру в цукровому вирбництві. Наведено перелік сучасних методик визначення втрат у виробництві. Дана інтерпретація результатів аналізів за такими методами: визначення сахарози методом спиртової екстракції, -аміноазоту, молочної кислоти та інших нецукрів дифузійного соку. Main causes of increased losses of sugar are discussed in sugar production. Up-to-date methods list is presented of methods for loses determination in production. Analysis results interpretation is given for the following methods: sucrose determination by the alcohol digestion method, -amino-nitrogen, lactic acid and other nonsugars of raw juice.Документ Окремі заходи щодо покращення фільтрування соків при погіршенні якості цукрових буряків (частина 1)(2010) Скорик, Костянтин Дмитрович; Дмитренко, Олександр УстиновичРозглянуто вплив режиму екстракції на фільтрування соків. Приділено увагу особливостям роботи при підвищеному вмісті полісахаридів у цукрових буряках. Наведені основні показники, які впливають на продуктивність фільтраційного обладнання. It was analyzed influence of extraction conditions on juices filtration. Attention was paid to operation peculiarities at elevated polysaccharides content in sugar beet. Main characteristics are presented that influence filter equipment productivity.Документ Окремі заходи щодо покращення фільтрування соків при погіршенні якості цукрових буряків (частина 2)(2010) Скорик, Костянтин Дмитрович; Дмитренко, Олександр УстиновичПоказана необхідність використання допоміжних фільтрувальних матеріалів та наведені технічні умови на перліт для цукрової промисловості. Проаналізовано основні технологічні прийоми для покращення фільтрування соків при переробленні цукрових буряків погіршеної якості. It was shown necessity of use of filter aids and perlite technical specifications are presented for sugar industry. It was analyzed main technological measures to improve juices filtration during processing of deteriorated sugar beet.Документ Особливості роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів Канади(1997) Скорик, Костянтин ДмитровичРозглянуто схему відділень, способи фільтрування сиропу, конструкцію та роботу вакуум-апаратів кристалізаційних відділень цукрових заводів Канади. Звертається увага на пробілювання цукру, роботу центрифуг і особливості техно-хімічного і мікробіологічного контролю виробництва. Sugar houses scheme, thick juice filtration methods, design and operation of vacuum pans are discussed in crystallization stations of sugar factories in Canada. Attention was paid to sugar curing, centrifugals operation and peculiarities of techno-chemical and microbiological control of sugar production.Документ Підвищення ефективності очищення соку в цукрової промисловості шляхом поліпшення способів автоматичного керування процесами(1989) Скорик, Костянтин Дмитрович; Кравчук, Анатолій Федорович; Куриленко, Онісим Данилович; Петриченко, Ігор БорисовичУдосконалений процес очищення дифузійного соку шляхом автоматичного дозування вапняного молока у співвідношенні до дифузійного соку. Improved process juice purification by automatic dosing of lime in a ratio to the diffusion juice.Документ Сучасний аналітичний контроль якості цукру(2006) Скорик, Костянтин ДмитровичРозглянуто питання гармонізації вимог до якості цукру в Україні з міжнародними вимогами. Звертається увага на необхідність мікробіологічного контролю цукрового виробництва. Наведені деякі особливості проведення вимірюваннь кольоровості і кондуктометричної золи в білому цукрі. Issues are discussed of harmonization of sugar quality requirements in Ukraine with international requirements. Attention was paid to necessity of microbiological control of sugar production. Some peculiarities are presented as for carrying out measurements of color and conductometric ash in white sugar.Документ Технологія цукристих речовин(2007) Купчик, Михайло Петрович; Рева, Леонід Павлович; Штангеєва, Надія Іванівна; Чернявська, Людмила Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Хомічак, Любомир Михайлович; Герасименко, Олексій Антонович; Хвалковський, Т. П.; Клименко, Лариса Степанівна; Скорик, Костянтин Дмитрович; Логвін, Володимир Матвійович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Лагода, Володимир Андрійович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Ничик, Оксана ВасилівнаВикладено сучасні методики аналізів сировини, напівпродуктів, готової продукції, відходів і побічних продуктів цукрового виробництва, арбітражні методи, вимоги державних стандартів України і Міжнародної комісії з єдиних методів досліджень в цукровій промисловості (ІСUMSA); методики встановлення та контролю оптимального технологічного режиму в процесі перероблення цукрових буряків різної якості, визначення та розшифровки втрат бурякомаси та цукрози під час зберігання та перероблення коренеплодів цукрових буряків. Наведено приклади розрахунків, статистичне оброблення результатів вимірювань в технологічних процесах, запитання для самоперевірки. Для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, докторантів та фахівців галузі. Presents modern methods of analysis of raw materials, semi-finished and finished products, waste and by-products of sugar production, arbitration methods, requirements of state standards of Ukraine and the International Commission for the common research methods in the sugar industry (ISUMSA), techniques for establishing and monitoring the optimal process conditions in the processing of sugar beet of different quality, definition and interpretation of losses sveklomassy and sucrose in the storage and processing of sugar beet. Examples of calculations, statistical analysis of measurements in process, the questions to check. For university students, graduate students, doctoral students and industry professionals.