Перегляд за Автор "Слива, Юлія Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору дифузійного соку(2005) Слива, Юлія Володимирівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Логвін, Володимир Матвійович; Маринін, Андрій ІвановичНаводяться переваги застосування електрогід¬равлічного ефекту для дезінфекції дифузійного соку порівняно з хімічними антисептиками.Документ Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору сокостружкової суміші(2006) Дашковський, Юрій Олександрович; Маринін, Андрій Іванович; Слива, Юлія ВолодимирівнаВстановлено, що електрогідравлічна обробка при U=35 кВ та кількістю імпульсів 7-10 дає можливість інактивувати продуценти клітин у середньому на 71...87%. При чому чутливими до знезаражуючої дії електрогідравлічного ефекту виявилися вегетативні клітини бактерій, дріжджів, міцеліальних грибів. Found that the electro-treatment with U = 35 kV, and the number of pulses of 7.10 allows the producers to inactivate cells by an average of 71 ... 87%. And sensitive to the disinfecting action of electrohydraulic effect were vegetative cells of bacteria, yeasts, filamentous fungi.Документ Вплив електрогідравлічного оброблення бурякової сировини на характер структурних змін клітин тканини(2013) Слива, Юлія Володимирівна; Попова, Інна ВадимівнаВ статті розглянуто механізм впливу електрогідравлічного оброблення, як попереднього перед екстрагуванням, рослинної тканини на характер структурних змін клітин, проникність клітинних мембран та, як наслідок, на ефективність процесу екстрагування. The mechanism of influence of electro-hydraulic treatment is considered in the article, as previous before extracting, vegetable fabric on character of structural changes of cages, permeability of cellular membranes and, as a result, on efficiency of process of extracting.Документ Вплив кристалічної структури вапняку на дисперсність вапняного молока(2005) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Слива, Юлія Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Цихоцька, H. H.Проведені досліди показали, що підбором вапняків з відповідною кристалічною будовою можна підвищити активність вапна в вапняному молоці та його здатність до переходу у розчин, збільшити ефект очищення дифузійного соку і зменшити витрати вапна. These experiments showed that the selection of limestone with a corresponding crystal structure can increase the activity of lime in the lime milk and its ability to transition into the solution, to increase the cleaning effect of the diffusion juice and reduce the cost of lime.Документ Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмісної рослинної сировини(НУХТ, 2010) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Слива, Юлія ВолодимирівнаВстановлено, що під дєю магнітного поля відбувається поляризація хімічних зв'язків у молекулах. При цьому молекули води, які мають постійний дипольний момент, орієнтується відносно магнітного поля. Be settled – magnetic field lead to polarization chemical bond at molecules. Molecules of water take one's bearings about magnetic field.Документ Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмісної рослинної сировини(Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмістної рослинної сировини / І. В. Попова, Л. М. Вєрченко, Т. С. Кос, Ю. В. Слива // Харчова наука і технологія. – 2009. – № 2 (7). - С. 62-63., 2009) Попова, Інна Вадимівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаПредставленні результат теоретичних і експериментальних досліджень хімічного вмісту цикорію і цукрового буряку також як і взаємодії його хімічних субстанцій один з іншим під технологічними процедурами.Present the results of theoretical and experimental studies of the chemical content of chicory and sugar beet as well as its interaction of chemical substances with each other in technological procedures.Документ Дослідження впливу електроіскрових розрядів на властивості соків цукрового виробництва(2001) Василів, Володимир Павлович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Слива, Юлія ВолодимирівнаНаведено результати досліджень впливу електроіскрових розрядів на очищення соків цукрового виробництва. Results on the effect on the electric spark discharge purification of juices from sugar production.Документ Залежність електричних параметрів бурякової тканини від способу електрогідравлічного оброблення(2014) Слива, Юлія Володимирівна; Попова, Інна Вадимівна; Мазур, Лариса МихайлівнаУ статті розглянуто дослідження залежності ступеню плазмолізу бурякоцукрової стружки від електричних параметрів і кількості електроіскрових розрядів.Документ Квантово-хімічне моделювання взємодії вуглеводів – структурних одиниць інуліну з амінооцтовою кислотою(НУХТ, 2010) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Слива, Юлія ВолодимирівнаПри переході олігосахариди у водний розчин глобулярна структура поступово переходить у спіралеподібну. При цьому чим більше розведений розчин, тим менш стійкою стає глобулярна структура. In the time of solubility oligosaccharides globe structure gradually transitive in spiral. Globe structure are steadfast in solution at least concentration.Документ Лимонна кислота у сиропах із цикорію(2011) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаВизначено оптимальні параметри гідролізу цикорної сировини лимонною кислотою зі збереженням у кінцевому продукті максимальної кількості цінних мінеральних та органічних компонентів цикорію.Документ Оцінка життєвого циклу молочної продукції згідно вимог міжнародних стандартів(2014) Попова, Інна Вадимівна; Галіченко, Дарія Михайлівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаУ статті розглядається застосування життєвого циклу на прикладі молочної продукції сметана «Біла лінія» виробництва ВАТ «Білоцерківський молочний комбінат». Наводяться результати ОЖЦ, що дозволяють визначити найбільш значущі екологічні характеристики досліджуваної продукції. This paper deals with the application life cycle for example dairy sour cream "white line" of JSC "Bilotserkivskiy Milk Factory". The results of LCA to determine the most significant environmental characteristics of the product.Документ Переваги та недоліки безглютенових продуктів(2016) Корж, Марія Олександрівна; Майборода, Олена Іванівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаГлютен (клейковина) – це білки фракції проламінів і глютелінів, що входять до складу багатьох злакових рослин: пшениці, жита, ячменю, овсу. Вживання продуктів без глютену має важливе значення для людей з целіакією ( вродженою непереносимістю глютену) та дітей з харчовою алергією. Для здорових людей вживання "безглютенових" продуктів є не доцільним, тому, що вони бідніші на поживні речовини: низький рівень протеїну, вітамінів і мінералів. Для того, щоб компенсувати відсутність глютену, який дає еластичність тіста і текстуру готового продукту, виробники включають різні харчові добавки, без яких організм людини був би значно здоровішим. Gluten (gluten) - a protein fraction and prolamin hlyuteliniv that are part of many cereal plants: wheat, rye, barley, ovsu. Use products without gluten is essential for people with celiac disease (gluten intolerance congenital) and children with food allergies. For healthy people, the use of "gluten-free" products are not appropriate because they are poorer in nutrients, low in protein, vitamins and minerals. To compensate for the absence of gluten, which gives dough elasticity and texture of the finished product manufacturers include various food additives, without which the body would be much healthier.Документ Розробка технологічної схеми добування фруктозо-інулоолігосахаридних сиропів із цикорію в присутності лимонної кислоти(2010) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаВизначено оптимальні параметри гідролізу цикорної сировини лимонною кислотою зі збереженням у кінцевому продукті максимальної кількості цінних мінеральних та органічних компонентів цикорію.Документ Спосіб очищення дифузійного соку (Патент на корисну модель № 2993)(2004) Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Василів, Володимир Павлович; Слива, Юлія Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаСпосіб очищення дифузійного соку, що включає приготування вапняного молока, попередню дефекацію, нагрівання, основну дефекацію, першу сатурацію, фільтрування, дефекацію перед другою сатурацією, другу сатурацію, фільтрування, який відрізняється тим, що при приготуванні вапняного молока використовують електрогідравлічне оброблення його 10-15 імпульсами при напрузі 30-45кВ.Документ Стандарти на харчові продукти та їх гармонізація з міжнародними і європейськими вимогами(2015) Гуменюк, Галина Денисівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаУ статті проаналізовано чинні в Україні нормативні документи (НД), що стосуються таких продуктів, як молоко, м ’ясо, риба, зерно, овочі, фрукти й продукти їх переробляння, і рівень гармонізації їх з міжнародними та європейськими стандартами. З ’ясовано, що на зазначені види харчової продукції чинними є більше 1000 стандартів, із них 62 % ДСТУ, 38 % ГОСТ від загальної кількості нормативних документів. Рівень гармонізованих нормативних документів, чинних в Україні, становить в середньому 41,1 % і 3,4 %. Задовільним можна вважати рівень гармонізації ДСТУ на методи контролю показників якості і безпечності продукції, який становить 71,8 %, задовільним також є рівень гармонізації стандартів на інші об ’єкти харчової галузі(стандарти щодо вимог до транспортування і зберігання продукції, охорони довкілля при виробництві продукції тощо), який становить 91,3 %. Аналіз чинних стандартів ISO і EN свідчить про те, що перелік їх систематично поновлюється, що спонукає вивчати вимоги цих стандартів і своєчасно визначати доцільність їх упровадження в Україні.Документ Сучасний стан розвитку міжнародної і національної нормативних баз щодо систем управління безпечністю харчових продуктів(2014) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаНині сімейство стандартів ISO серії 22000 складається з таких нормативних документів: ISO 22000:2005 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга; ISO 15161:2001 Настанови щодо застосування ISO 9001:2000 у виробництві харчових продуктів та напоїв; ISO/TS 22002-1:2009 Програми обов'язкових попередніх заходів із забезпечення безпечності харчових продуктів. Now the family of standards ISO 22000 consists of the following standard documents: ISO 22000: 2005 management system of food safety. Requirements for any organization in the food chain; ISO 15161: 2001 Guidelines on the application of ISO 9001: 2000 in the production of food and beverages; ISO / TS 22002-1: 2009 Program of mandatory preliminary steps to ensure Food Safety.Документ Формування культури екобезпечного розвитку засобами освіти(2017) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаДосвід останніх десятиріч засвідчив, що подолання і, навіть, пом’якшення екологічної кризи, що настає, суто технічними засобами не можливе. Для того, щоб змінити тенденцію погіршення глобальних та регіональних екологічних зрушень, людям необхідно перебудувати свій спосіб життя. Іншою повинна стати цивілізація, іншим - духовний світ людини. Це можливо лише при певному рівні екологічної освіти та культури. Саме тому проблема формування екологічно відповідальної особистості нині є такою актуальною і тому серед перспектив розвитку екологічної культури в Україні центральне місце відводиться екологічній освіті. The experience of recent decades has shown that overcoming and even mitigate the environmental crisis that occurs purely technical means is not possible. To reverse the trend deterioration in global and regional environmental changes, people need to rebuild their lives. Another should be the civilization, the other - spiritual world. This is possible only at a certain level of environmental education and culture. That is why the problem of formation of ecologically responsible person today is as relevant and as prospects of development of ecological culture in Ukraine central place is given to environmental education.