Перегляд за Автор "Супрун-Крестова, Олена Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення оптимальних режимів НВЧ-оброблення зерна соризу(2014) Прокопенко, Олеся В'ячеславівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Фурманова, Юлія ПетрівнаСтворення інноваційних харчових продуктів спонукає науковців шукати нові підходи до оброблення сировини. Оброблення зернової сировини у електромагнітному полі надвисокої частоти (ЕМП НВЧ) розширює можливості підготовки та подальшого отримання продуктів з різними технологічними властивостями. Дослідження будь-яких технологічних процесів вимагає визначення їх оптимальних режимів. Creating innovative food encourages researchers to seek new approaches to processing raw materials. Manufacture of grain raw material in high frequency electromagnetic field (EMF UHF) enhances the training and further obtain products with different technological properties. Research any processes requires the definition them optimally.Документ Визначення оптимальної кількості зернових компонентів у суміші, яка екструдується(2004) Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаОптимізовано склад екструдованих зернових сумішей із зерна пшениці, ячменю, кукурудзи та сої для використання в комбікормовій промисловості. The content of extruded grain mixtures made out of wheat, barley, corn and soybeans for feed production industry usage was optimized.Документ Використання нетрадиційних видів сировини при виробництві комбікормів(2003) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Сідлецький, М. Д.В статті розглянуто можливість використання відходів ефіроолійних культур у складі комбікормів для відгодівлі тварин і птиці. Досліджено фізико-механічні властивості і хімічний склад відходів ефіроолійних культур. The possibility of using of waste essential oil crops at composition of mixed feeds for fattening animal and poultry have been considered in the paper. The physical and mechanical properties and chemical composition of waste essential oil crops have been investigated.Документ Вплив НВЧ енергії на фізико – технологічні властивості зерна гречки(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Фурманова, Юлія Петрівна; Біла, Ю. М.Після оброблення гречки полями надвисокої частоти, отримано новий продукт – «легкі» зерна гречки. В процесі оброблення зерна гречки у полі НВЧ енергії в продукті відбуваються зміни фізико-технологічних і органолептичних властивостей. Покращується якість готового продукту, який має приємний запах і смак, об’ємну пористу структуру. Виробництво «легких» зерен гречки дозволить значно розширити асортимент функціональних зернових продуктів без великих капітальних витрат. After treatment of buckwheat by the fields of ultrahigh-frequency, a new product – «easy» grains of buckwheat is got. In the process of treatment of grain of buckwheat in the field of SHF-energy in a product there are changes technological properties. Quality of the prepared product, which has a pleasant smell and taste, by volume porous structure, gets better. The production of «easy» grains of buckwheat will allow znach- no to extend the assortment of functional corn products without large capital charges.Документ Вплив параметрів водотеплового оброблення насіння льону на перехід сухих речовин у воду(2020) Корж, Тамара Володимирівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Кирилюк, Вікторія ВасилівнаВажливою тенденцією сьогодення в організації здорового харчування є використання різних природних компонентів у складі харчових продуктів з метою підвищення їх харчової цінності. Крім того населення світу має великий дефіцит продуктів харчування. Один із шляхів вирішення проблеми дефіциту харчування є раціональне використання сировини. Тому сьогодні актуальним є більш глибоке вивчення властивостей сировини з метою ширшого використання її потенціалу. Така олійна культура як льон дає два дуже цінних продукти – волокно та насіння. Корисні властивості насіння цієї рослини різноманітні завдяки багатому хімічному складу: клітковина, жирні кислоти омега-3, омега-6, омега-9, мінеральні речовин, вітамін Е, незамінні амінокислоти, антиоксиданти, лігніни, полісахариди (слизі). Багатий льон і вітамінами групи B (особливо B1), що є дуже важливо для вуглеводного обміну в організмі людини, оскільки без достатньої кількості вітаміну B1 наш організм не здатний повноцінно засвоювати цукри. Важливим компонентом в насінні льону є лігнани («рослинні гормони»), вони мають антибактеріальну і антивірусну дію. Робота передбачає поглиблене вивчення технологічних властивостей насіння льону, як цінного харчового компонента, оскільки потенціал насіння льону на сьогодні недостатньо повно використовується. Дослідження стосується визначенню впливу параметрів водотеплового оброблення насіння льону-довгунця (температури води, витрати води та експозиції процесу екстрагування ) з метою виділення його полісахаридів, які мають позитивний вплив на організм людини, а технологічні властивості їх ще мало вивчені. За результатами дослідження встановлено, що підвищення температури води та тривалості екстрагування сприяє зростанню переходу сухих речовин (слизів) льону у воду. Сила впливу температури на перехід сухих речовин приблизно в 2 рази вища ніж сила впливу тривалості екстрагування. Сумарний вплив обох факторів забезпечує максимальний (синергічний) ефект переходу сухих речовин льону у воду. Гідромодуль в діапазоні 1:10 - 1:25 практично не впливає на результат переходу сухих речовин у воду. Вибрані оптимальні параметри процесу: температура води 85 - 95 °С, експозиція настоювання при періодичному збовтуванні становить 125 - 145 хв (2 - 2,5 год), рекомендований гідромодуль 1:15-20.Документ Відходи переробки ефіроолійних культур – джерело розширення асортименту кормових добавок(2005) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаДосліджена можливість використання відходів переробки ефіроолійних культур при виробництві кормових добавок. Відходи переробки шавлії, кропу, м’яти, ісопу та лофанту – цінне джерело поживних речовин. The possibility of using of waste products essential oil crops in the production of fodder additive has been investigated. The waste products salvia, fennel, mints, issope and lofante - a valuable source of nutrients.Документ Дослідження впливу екструзійного оброблення на вуглеводний комплекс зернових сумішей з насінням льону(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена Станіславівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Романовська, А. В.У статті представлено результати досліджень впливу екструзійного оброблення на вуглеводний комплекс зернових сумішей з насінням льону. Встановлено, що використання насіння льону підвищує кормові цінність та покращує перетравлюваність окремих компонентів сумішей. The paper presents the investigation results of extrusion processing on carbohydrate complex of cereal mixtures with flax seeds. It has been found that using flaxseed enhances the feed value and improves the digestibility of individual components of mixtures.Документ Дослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічнихі властивості гречаних крупів(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Фурманова, Юлія Петрівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара ВолодимирівнаВ статті розглянуто можливість виготовлення продукту швидкого приготування з гречки шляхом використання електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ). Використання денного методу має ряд переваг: високу швидкість процесу обробки, теплову без інерційність, екологічну чистоту нагрівання. Вплив НВЧ-енергії сприяє отриманню якісно нового продукту- «легких» гречаних зерен. Possibility of instant food production out of buckwheat by use of electromagnetic field of super-high-frequency (ЕMF SHF) is examined in the article. Usage of day method has a number of advantages: high speed of treatment process, thermal zero lag, ecological heating. Influence of SHF-energy helps to obtain a brand new product – “light” buckwheat kernels.Документ Дослідження переробки кукурудзи на дежермінаторі(2019-11) Рибчинський, Родіон Станіславович; Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаВ роботі визначено ефективність роботи дежермінатора фірми «Buhler» на Сквирському комбінаті хлібопродуктів при переробці кукурудзи. В результаті проведених досліджень було визначено, що для забезпечення якості (мінімального вмісту жиру у крупі) при максимально можливому її виході при переробці кукурудзи доцільним є використання на підприємстві режиму 2, що відповідає вилученню (прохід сита діаметром 3,0 мм) у сході з дежермінатора 26,1 %. The paper determines the efficiency of the work of the Buhler degerminator at the Skvyr bakery in the processing of corn. As a result of the research, it was determined that for the quality assurance (minimum fat content in cereals) at its maximum yield in the processing of corn, it is advisable to use in the plant 2, corresponding to the extraction (passage of a sieve with a diameter of 3.0 mm) in the east of the degerminator 26.1%.Документ Дослідження режимів оброблення гречаної крупи полем надвисокої частоти(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Фурманова, Юлія Петрівна; Березовська, І. Л.; Красна, Т. В.; Заславська, Лідія ЄвгенівнаПредставлено результати дослідів під час оброблення гречаної крупи полем надвисокої частоти (НВЧ). Використання даного методу має ряд переваг: високу швидкість процесу обробки, теплову безінерційність, екологічну чистоту нагрівання. Представлено результаты опытов обработки гречневой крупы полем сверхвысокой частоты (СВЧ). Использование данного метода имеет ряд преимуществ: высокую скорость процесса обработки, тепловую безинерционность, экологическую чистоту нагрева. Presentation results of experiments at processing of peeled buckwheat by the field of ultrahigh frequency (UHF). Using of this method has such advantages as high speed of processing, thermal dynamic, ecological purity of heating.Документ Дослідження способів виробництва круп швидкого приготування(2020) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаВ роботі наведено результати дослідження різних способів виробництва крупів швидкого приготування. Розглянуто додаткові процеси оброблення сировини: гідротермічна обробка в поєднанні з плющенням, спучуванням або процесом мікронізації. The paper presents the results of a study of different methods of production of instant cereals. Additional processes of raw material processing are considered: hydrothermal treatment in combination with flattening, swelling or micronization process.Документ Дослідження технологічних властивостей зерна соризу(2014) Прокопенко, Олеся В'ячеславівна; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаПроведені дослідження технологічних властивостей зерна соризу говорять про його добру технологічність та дають змогу обгрунтувати можливість подальшого його використання при виробництві круп'яних продуктів швидкого приготування. Past studies of technological properties of grain soryzu talk about its good processability and allow you the opportunity to further justify its use in the production of cereal products to fast food.Документ Екструдовані зернові продукти підвищеної кормової цінності(2004) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаВ статті розглянуто можливість отримання екструдованих зернових продуктів з підвищеною кормовою цінністю. Досліджено вплив екструзійного оброблення на деякі фізичні і хімічні показники якості отриманих продуктів.Документ Екструдовані зернові суміші для відгодівлі риб(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Корж, Тамара Володимирівна; Павлюченко, Олена СтаніславівнаУ статті наведено результати досліджень щодо можливості використання насіння льону у виробництві екструдованих зернових сумішей для відгодівлі риб.Документ Екструзійна обробка нативної сої(2004) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаВ статті досліджено вплив екструзійної обробки нативної сої на вміст антипоживних речовин та на зміну якості ліпідів. Екструзійна обробка нативної сої інактивує антипоживні речовини та підвищує засвоюваність комбікормів.Документ Екструзійний кормовий продукт (Патент на корисну модель №40130)(2009) Павлюченко, Олена Станіславівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаДокумент Застосування електронних таблиць для розрахунку кута нахилу самопливного транспорту(2017) Харченко, Євген Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Листопад, Володимир ВасильовичВ статті наведено математичний апарат розрахунку фактичного кута нахилу самопливного транспорту та приклад його застосування для програмного забезпечення MS Excel. The article presents a mathematical device for calculating the actual angle of inclination of a self-powered vehicle and an example of its use for MS Excel software.Документ Зміна якості ліпідного комплексу екструдованих зернових сумішей у процесі їхнього зберігання(2005) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена ЮріївнаВивчено зміни якості ліпідного комплексу екструдованих зернових сумішей у процесі їхнього зберігання.Документ Мікробіологічний стан екструдованих зернових сумішей з насінням льону(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Павлюченко, Олена Станіславівна; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола АнтоновичВ статті розглянуто питання зміни мікрофлори розроблених екструдованих зернових сумішей з насінням льону під час зберігання за температури 0 та +20 °С. In article the question of change of microflora developed grain mixes with seeds of flax in the course of storage is considered at temperature 0 and +20 °C.Документ Насіння льону як компонент зернових сумішей для відгодівлі карпових риб(2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаУ статті представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень використання насіння льону у виробництві екструдованих кормів для риб. Встановлено, що використання екструзійної обробки дозволяє вводити до зернової суміші неподрібнене насіння льону в кількості до 20 %. The article presents the results of theoretical and experimental studies using flax seeds in the production of extruded feeds for fish. It has been found that extrusion processing allows entering to the grain mixture long flax seeds in amounts up to 20%.