Перегляд за Автор "Танащук, Людмила Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Безвідходна переробка коренеплодів, овочів, фруктів та ягід по технології УДУХТ(1995) Гнатенко, А. М.; Гулий, Іван Степанович; Сороколіт, Микола Іванович; Гурська, О. Ф.; Танащук, Людмила Іванівна; Таран, Віталій Михайлович; Карпович, Микола СергійовичРозробка цієї технології зорієнтована на створення надійної промислової бази кормів для тваринництва шляхом цільової переробки продукції рослинництва. Технологічне обладнання для технології підібране так, що вона має спрямування на подальше використання і вдосконалення. The development of this technology is focused on establishing a strong industrial base for animal feed through targeted product processing plant. Technological equipment for the technology chosen so that it has a direction for further use and improvement.Документ Біогеохімія. Курс лекцій(2006) Танащук, Людмила ІванівнаВисвітлено значення біогеохімії як науки, міграція хімічних елементів, основні положення біогеохімії, роль хімічних елементів в живих організмах, суть понять біогеохімічні провінції, біогеохімічні ендеміки та біогеохімічні ендемії, охарактеризовано кругообіги енергії та речовин у природі. Biogeochemistry research of value as a science, the migration of chemical elements, the main provisions of biogeochemistry, the role of chemical elements in living organisms, the essence of the concepts of biogeochemical provinces and biogeochemical biogeochemical endemic endemic, described the circulation of energy and matter in nature.Документ Біодеструкція забруднень стічних вод молокопереробних підприємств(2005) Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна; Танащук, Людмила ІванівнаОхарактеризовані джерела утворення і характеристика стічних вод молокозаводів. Запропоновано біологічне очищення. Для стимуляції процесу застосовують електричний струм. Author examined sources of formation and characteristics of dairy wastewater. A biological treatment. To stimulate the process of applying electric current.Документ Біологічне очищення концентрованих стічних вод(КНУ им. Тараса Шевчекно, 2004) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Танащук, Людмила ІванівнаРозглянута проблема очищення стічних вод харчових підприємств. Проаналізовані традиційні технології очищення стічних вод. Наведені переваги використання метанової ферментації. The problem of treatment of wastewater for food enterprises. Analyzed by traditional technology of waste water treatment. Advantages of using methane fermentation.Документ Дослідження процесу очищення стічних вод молокозаводів(2005) Горбатюк, М. В.; Танащук, Людмила Іванівна; Семенова, Олена ІванівнаОхарактеризовані джерела утворення і характеристика стічних вод молокозаводів. Запропоновані режими очищення залежно від ступеню їх забрудненості.Документ Дослідження процесу регенерації фільтраційного осаду(2005) Курінна, М. М.; Танащук, Людмила Іванівна; Семенова, Олена ІванівнаОхарактеризовані джерела утворення відходів цукрової промисловості. Запропоновано технологію утилізації фільтраційного осаду.Документ Екологічні проблеми цукрової промисловості та шляхи їх вирішення сировини(2013) Танащук, Людмила Іванівна; Степанець, Любов ФилимонівнаВ даній роботі проведено аналіз екологічного стану та охарактеризовано основні екологічні проблеми цукрової галузі харчової промисловості. Запропоновано інтенсифікувати процес абсорбції диоксиду карбону в апаратах І та II сатурації, що дозволить досягнути ефекту абсорбції 35 - 38 %.Документ Застосування іонообмінних смол для розділення лакто-лактулозного розчину на лактулозу и лактозу(2006) Танащук, С. В.; Савченко, Олександр Аркадійович; Танащук, Людмила Іванівна; Ніколайчук, Аліна ОлександрівнаВ роботі представлено результати дослідження процесу розділення лактози та лактулози з використанням іонообмінних смол вітчизняного та зарубічного виробництва. При використанні іонообмінної смоли КУ-2-4 вихід лактулози з концентрацією 83-87% становить 85%, активна кислотність розчину 5-5,5; іонообмінної смоли Амберлайт CR1320К вихід лактулози складав 93% з концентрацією 85-87%.Документ Одержання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням електроактивованої води(2012) Танащук, Людмила ІванівнаДосліджено процес гідролізу цукрози з використанням в якості розчинника електроактивованої води з метою отримання глюкозно-фруктозних сиропів. В якості вихідної сировини використовували білий цукор та жовтий цукор II продукту цукрового виробництва. Наведено результати досліджень. Запропоновано спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів зі ступенем гідролізу 35 - 100 % залежно від вимог споживача. Глюкозно-фруктозні сиропи найбільш прийнятні для виробництва продуктів харчування з регламентованими кількостями ди- та моноцукридів. The process of hydrolysis of sucrose using as solvent elektroaktyvovanoyi water to obtain a glucose-fructose syrups. As a raw material used white sugar and yellow sugar the second product of sugar production. The results of research. Optimal concentrations of solutions, 40 % for white sugar and 25 % for yellow sugar. A method of obtaining glucose-fructose syrups with a degree of hydrolysis of 35 - 100 %, depending on user requirements. Hydrolysis can be carried out in the temperature range 65 - 90 °С. Glucose-frukozni syrups can be used for food rehamentovanymy quantities of sugary substances.Документ Основи загальної екології. Лабораторний практикум(2005) Танащук, Людмила ІванівнаУ пропонованих лабораторних роботах з дисципліни “Основи загальної екології” висвітлено особливості вивчення екосистем гідросфери, атмосфери і ґрунтів та методи екологічних досліджень. В описі кожної роботи наводяться мета роботи, основні теоретичні положення, методика виконання та питання самоперевірки. Для точності розрахунків наведено статистичне опрацювання результатів вимірювань. Для студентів спеціальності “Екологія та охорона навколишнього середовища”. The proposed laboratory work with course "Fundamentals of General Ecology" Illuminate features of studying ecosystems hydrosphere, atmosphere and soil, as well as methods of ecological experiments. In the description of each work are objective, main theoretical concepts, methods of execution and the questions to check. For the accuracy of the calculations presented statistical analysis of the measurements. For students majoring in "Ecology and Environment".Документ Очищення стічних вод молокопереробних підприємств(2004) Семенова, Олена Іванівна; Танащук, Людмила Іванівна; Ткаченко, Т. Л.Наведена характеристика стічних вод молокопереробних підприємств. Представлені показники процесу очищення стічних вод за допомогою метанової ферментації. Обґрунтована необхідність застосування доочищення стічних вод в аеротенках. Given characteristics of wastewater milk processing enterprises. These indicators are the waste water purification process with the help of methane fermentation. There is substantiated a necessity to use additional treatment of waste water in the aeration basin.Документ Передумови удосконалення технологій виготовлення харчових продуктів з використанням пектинових біоактивних добавок(2001) Смірнов, Вадим Семенович; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Мазуренко, Олександр Григорович; Танащук, Людмила Іванівна; Смірнова, A. B.В умовах складної ситуації в Україні для покращання стану здоров’я населення необхідна нормалізація харчування з використанням спеціальних біоактивних добавок (БАД). Заданими Об’єднаного комітету експертів ФАО/ВОЗ по харчовим продуктам людині потрібно приблизно 90 харчових добавок, які забезпечують ефективне регулювання усіх функцій його організму. In the difficult situation in Ukraine to improve population health requires normalization of food using special bio-active additives (BAA). ByAccording Joint Expert Committee FAO / WHO for Food person needs about 90 food additives that ensure effective management of all functions of his body .Документ Проблеми забруднення повітряного середовища підприємствами цукрової галузі промисловості(2005) Танащук, Людмила Іванівна; Семенова, Олена ІванівнаОхарактеризовані джерела утворення і характеристика викидів цукрової промисловості. Запропоновано технології очищення цих викидів.Документ Спосіб виробництва пектину з бурякового жому (Патент на винахід № 10267)(1996) Свінціцька, Анна Іванівна; Танащук, Людмила Іванівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Карпович, Микола СергійовичЗапропоновано спосіб виробництва пектину з бурякового жому, який включає гідроліз протопектину, екстрагування пектину, відстоювання, фільтрацію пектинового екстракту, осадження пектинових речовин спиртом, розділення твердої та рідкої фаз, висушування пектину. Гідроліз здійснюється при температурі 78-85оС протягом 90-120 хв. Proposed method of production of pectin from sugar beet pulp, comprising protopectin hydrolysis, extraction of pectin, sedimentation, filtration pectin extract deposition of pectin alcohol, separation of the solid and liquid phases, drying of pectin. Hydrolysis is carried out at a temperature of 78 85 ° C for 90-120 min.Документ Спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів (Патент на винахід № 21978)(1998) Танащук, Людмила Іванівна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Івчук, Надія Павлівна; Карпович, Микола Сергійович; Костюк, Ігор ВікторовичЗапропоновано спосіб отримання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням в якості вихідної сировини жовтого цукру ІІ продукту. Розчинення цукру здійснюється в електроактивованій воді до рН 2,0-2,5 з подальшим нагріванням суміші до температури 70-85оС та термостатуванням 5-60 хв в залежності від заданого ступеню гідролізу. Proposed method for glucose-fructose syrup, using as feedstock brown sugar II product. Dissolution of sugar produced in the electro water to pH 2.0-2.5, then heats the mixture to a temperature of 70 85 ° C and incubated it for 5-60 minutes. depending on the degree of hydrolysis.Документ Тлумачний словник екологічних термінів(2006) Левандовський, Леонід Вікторович; Танащук, Людмила Іванівна; Степанець, Любов Филимонівна; Суходол, Вікторія ХомівнаНаведено тлумачення основних екологічних понять і термінів. Interpretation given the basis of ecological concepts and terms.Документ Формування особистості студентів у процесі роботи наставника академічної групи(2002) Жовнірський, В. В.; Танащук, Людмила Іванівна; Семенова, Олена Іванівна; Степанець, Любов ФилимонівнаОхарактеризовано основну мету виховання студентства, особливості методів і засобів виховання залежно від курсу навчання студентів. The basic purpose of training students, specific methods and means of education, depending on the course of study students.Документ Шляхи підвищення рівня практичної підготовки студентів в контексті Болонського процесу(2006) Левандовський, Леонід Вікторович; Танащук, Людмила Іванівна; Суходол, Вікторія Хомівна; Степанець, Любов ФилимонівнаЗдійснено аналіз стану та змісту практичної підготовки студентів-екологів. Запропоновано конкретні шляхи підвищення ефективності цієї складової навчального процесу.