Перегляд за Автор "Ткаченко, Алла Феодосіївна"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біологічне обґрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori(2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Ткаченко, Алла ФеодосіївнаДосліджено можливість безпосереднього зброд- жування сировини змішаною культурою пліснявого гриба Aspergillus awamori та Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що для ефективного оцукрювання крохмалю культурою гриба для приготування змішаної культури у виробничих умовах необхідно отримувати посівний матеріал гриба через вегетативну форму з міцелію шляхом вирощування на середовищі концентрацією 17-18% сухих речовин протягом 24 годин. Investigated the possibility of starch-containing material fermentation with mixed culture of mold Asp. awamori and yeasts Saccharomyces cerevisiae. Determined that for efficient saccarification of starch with mold culture for preparation mixed culture in industrial conditions it is necessary to obtain mold seed material through vegetative form out of mycelium by the way of cultivation in the medium at, concentration 17-18% DS (Dry Substance) with duration of 24 hours.Документ Використання соку цукрового сорго для біосинтезу спирту(2011) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Ткаченко, Алла ФеодосіївнаНаведено склад соку цукрового сорго і показано можливість його переробки в спирт. Підібрано ефективну расу дріжджів для спиртового зброджування соку. Для інтенсифікації біосинтезу спирту оптимізовано склад соку цукрового сорго джерелами азоту і фосфору. The composition of sugar sorghum juice is derived and the possibility of its processing into ethyl alcohol is demonstrated. Effective type of yeast for alcohol fermentation of such juice is found. The composition of sugar sorghum juice is optimized by nitrogen and phosphor sources for intensification of alcohol biosynthesis.Документ Спосіб виробництва активних сушених хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 43019)(2000) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Почечун, Анатолій Олександрович; Мирза, Василь Михайлович; Бейко, Наталія ЄвгенівнаСпосіб відрізняється тим, що використовують штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5009, а як стабілізатор якості застосовують бетаїн.Документ Спосіб виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 38449)(2004) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Хоменко, Анатолій Іванович; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаСпосіб виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів з меляси, який відрізняється тим, що для одержання дріжджів використовують штамм Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5008.Method of baker's yeast manufacture from molasses, which is differs in that for the production of yeast use strain Saccharomyces cerevisiae IMB Y-5008.Документ Спосіб вирощування засівних дріжджів Saccharomyces cerevisiae у виробництві спирту з крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 38878)(2003) Іщенко, Петро Юхимович; Кудирко, Петро Степанович; Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Воропай, Лідія Григорівна; Францішко, Ольга РоманівнаCпосіб відрізняється тим, що для вирощування дріжджів у виробничих умовах як субстрат використовують мелясне сусло, а в якості засівних дріжджів -- Saccharomyces cerevisiae штам IMB У-5010.Method differs that for growing of yeast in the production environment as a substrate using molasses wort and as seeds yeast - Saccharomyces cerevisiae strain IMB U-5010.Документ Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 46107)(2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шинкаренко, Любов Миколаївна; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Олійнічук, Олексій СергійовичСпосіб зброджування крохмалевмісної сировини, який відрізняється тим, що змішану з водою сировину нагрівають до температури 50-60°С, витримують 30-50 хвилин, оцукрювання та зброджування крохмалю проводять в одну стадію змішаною культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae та пліснявих грибів Aspergillus niger в співвідношенні 2,5:1Документ Спосіб зброджування мелясного сусла (Патент на винахід № 49017)(2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Ткаченко, Алла ФеодосіївнаСпосіб відрізняється тим, що, на відміну від традиційних технологій, підкислення середовища здійснюють не внесенням мінеральної кислоти, а молочною кислотою, що накопичується молочнокислими бактеріями безпосередньо в суслі з наступною їх інактивацією перед спиртовим зброджуванням.Документ Спосіб зброджування соку цукрового сорго (Патент на винахід № 40494)(2003) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Сватков, Леонід Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Фаррахутдінов, Фірдавіс Ягудінович; Шевченко, Василь Іванович; Єпіхін, Валерій ПетровичСпосіб зброджування соку цукрового сорго, який відрізняється тим, що виділений сік розподіляють на дві частини в співвідношенні 1:(1 – 4). Першу частину збагачують фосфорним і азотним живленням із розрахунку 0,2% Р2О5 и 0,01% азоту і вирощують на ній виробничі дріжджі. Після цього додають другу частину соку для зброджування середовища до концентрації незброджених цукрів у бражці не більше 0,1 г/100 см3.Документ Спосіб підготовки виробничого середовища з вуглеводвмісної сировини до ферментації (Патент на винахід № 38039)(2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Глуховцов, Володимир Васильович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Шустікова, Наталія ЄвгенівнаСпосіб передбачає антисептування середовища спиртового виробництва препаратом «Дезактин» в кількості 0,0025% до об’єму середовища.The method provides antiseptation of wort of alcohol production by preparation "Dezaktin" in dosage 0.0025% by volume of the medium.Документ Термотолерантний штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae для мікробіологічного синтезу етилового спирту з крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 36477)(2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаСелекціоновано штам спиртових дріжджів, який, на відміну від відомих, забезпечує досягнення нормативного виходу спирту при підвищеній температурі (38-39°С).The thermotolerant strain of yeasts provides achievement of a standard yield of alcohol at an increased temperature (38-39 °C) is selected.Документ Штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5016 для одержання пресованих хлібопекарських дріжджів в двопродуктовому виробництві спирту і хлібопекарських дріжджів (Патент на винахід № 47821)(2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Коваль, Катерина Олександрівна; Рудніченко, Людмила Вікторівна; Бейко, Наталія Євгенівна; Хоменко, Олександр ІвановичСелекціоновано штам дріжджів, який, на відміну від відомих, забезпечує досягнення підвищеного виходу спирту та покращення якості хлібопекарських дріжджів.