Перегляд за Автор "Чуприна, Наталія Вікторівна"
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Застосування альмандину у водоочищенні під час виробництва алкогольних та безалкогольних напоїв(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія ВікторівнаДосліджено та встановлено ефективність застосування фільтрувального природного мінералу альмандину під час фільтрування води, що дасть змогу забезпечити високу якість води підготовленої та готової продукції на її основі.Документ Застосування мікропортистих мінералів у водоготуванні для напоїв(2014) Чуприна, Наталія ВікторівнаВстановлено фізико-хімічні показники мікропористих мінералів і показано, що їх адсорбційні властивості та структура сприяють більш ефективному фільтруванню води від механічних домішок, збільшенню питомого об’єму підготовленої води за одночасного зменшення і стабілізації окисно-відновного потенціалу води.Документ Застосування фільтрувального завантаження на основі природного опалу у підготовці води для напоїв(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля ВолодимировичДосліджено та встановлено ефективность застосування під час кондиціювання води для виробництва напоїв досліджуваного фільтрувального завантаження природного опалу в одно- та багатостадійних системах фільтрації для попереднього та остаточного механічного фільтрування, часткової денітрифікації та знезалізнення.Документ Зброджування медового сусла для ферментованого напою(2017) Чуприна, Наталія Вікторівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичДосліджено перебіг біохімічних перетворень компонентів у процесі зброджування медового сусла. Вивчено вплив різного сорту меду на процес бродіння медових ферментованих напоїв. The course of biochemical transformations of components in the process of honey wort. The influence of different types of honey on the fermentation process of honey fermented beverages.Документ Перспективність застосування фільтрувального матеріалу у лікеро-горілчаному виробництві(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Пелех, Дмитро; Коваленко (Лисогор), Олена АртурівнаДосліджено природний алюмосилікатний фільтрувальний матеріал фільтрувальний матеріал FILTER AG PLUS. Встановлено фізико-механічні характеристики матеріалу та його хімічну стійкість. Застосування FILTER AG PLUS дає змогу збільшити відносний об’єм підготовленої води у 1,8…2,0 рази за один фільтрувальний цикл при цьому покращуються органолептичні характеристики та зменшуються вміст органічних сполук, марганцю і заліза. The natural aluminum silicate filter material is a filter material of FILTER AG PLUS. The physical-mechanical characteristics of the material and its chemical resistance are established. The application of FILTER AG PLUS allows to increase the relative volume of prepared water in 1,8 ... 2,0 times per filter cycle, while improving the organoleptic characteristics and reducing the content of organic compounds, manganese and iron.Документ Удосконалення водопідготовки у виробництві квасу(2015) Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Сагайдак, Мирослава; Чуприна, Наталія Вікторівна; Коваленко, ОленаБіологічна активність напоїв значно залежить від окисно-відновного потенціалу. Розроблено математичні моделі технології одержання квасу при застосуванні підготовленої води різними способами та застосуванням дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10. Встановлено, що квас приготовлений на підготовленій воді послідовно обробленій клиноптилолітом, активним вугіллям та гірським кришталем має наближене до фізіологічного значення ОВП, що сприятиме загальнооздоровчому та лікувально-профілактичному ефекту під час вживання напою. Biological activity of drinks is largely dependent on the redox potential. Mathematical models of technology for the application of the leaven of prepared water in different ways and using the yeast Saccharomyces cerevisiae MT-10. Found that brew cooked in water prepared consistently treated clinoptilolite, activated charcoal and rock crystal is close to the physiological significance of the PLO to facilitate and generall health care effect during use of the drink.Документ Удосконалення технології медових ферментованих напоїв з використанням ефективних способів підготовки води(2015) Самойленко, Богдана; Чуприна, Наталія Вікторівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичМедові напої – досі не відкритий сегмент в промисловому масштабі. Мед,як сировинна є чудовим джерелом біологічно-активних речовин. Тому отримані напої є не тільки смачними, але й мають оздоровчий ефект. Метою роботи є удосконалення технології медових ферментованих напоїв з використанням ефективних адсорбентів на стадії підготовки води. Honey drinks – still not open segment on an industrial scale. Honey,as raw is an excellent source of biologically-active substances. Therefore, the resulting drinks are not only delicious but also have healing effect. The aim is the improvement of the technology of honey fermented beverages using effective adsorbent in preparation of water.Документ Удосконалення технології ферментованих медових напоїв(2014) Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Чуприна, Наталія ВікторівнаПоказано актуальність удосконалення технології водопідготовки для виробництва ферментованих медових напоїв. Наведено результати досліджень попередньої обробки води мікропористими мінералами та встановлено, що суттєво покращуються органолептичні показники готових напоїв, зменшується їх окисно-відновний потенціал. Застосування мікропористих мінералів дає змогу збільшити питомий об’єм підготовленої води при зменшенні питомих витрат на стадіях підготування і регенерування. Actuality improving water treatment technologies for the production of fermented honey drinks. The results of studies of water pretreatment microporous minerals and found that significantly improved organoleptic properties of prepared beverages, reduced their redox potential. The use of microporous minerals makes it possible to increase the specific volume of prepared water while reducing unit costs in the stages of preparation and regeneration.Документ Удосконалення технології ферментованих напоїв з метою підвищення їх біологічної цінності(2014) Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Сінеок, Людмила; Чуприна, Наталія Вікторівна; Смолинська, НаталяРозроблено математичну модель процесу під час застосування різних типів заквасок та для приготування хлібного квасу рекомендовано сухі препарати МКБ Ацидолакт VIVO і Йогурт VIVO. Удосконалена технологія дозволяє забезпечити виробництво ферментованих напоїв загальнооздоровчого та лікувально-профілактичного напрямку, зокрема з вмістом живих культур мікроорганізмів та збагачених біологічно активними речовинами. The mathematical model of the process using different types of starter cultures for the preparation of bread kvass recommended dry preparations of lactic acid bacteria Acidolact VIVO , Yogurt VIVO. Advanced technology enables the production of fermented beverages health and therapeutic areas, including content of live cultures of microorganisms and enriched with biologically active substances.