Перегляд за Автор "Штангеєв, Костянтин Остапович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 37
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз ефективності методів регулювання концентрації сиропу із випарної установки(2006) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПроведено аналіз теплотехнічної ефективності різних методів регулювання продуктивності випарної установки цукрового заводу. The analysis of heat engineering efficiency of various approaches to capacity control evaporator unit sugar factory.Документ Аналіз ефективності теплообмінників та підігрівників в структурі теплотехнічного комплексу цукрового заводу(2011) Василенко, Сергій Михайлович; Самійленко, Сергій Миколайович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кухар, Володимир Миколайович; Лисюк, П. І.В статті розглянуто питання про застосування коефіцієнта теплової ефективності підігрівачів та теплообмінників при виборі обладнання та його вплив на техніко-економічні показники теплових схем.Документ Використання жому цукрових буряків з метою отримання альтернативного палива на цукровому заводі(2014) Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій МихайловичУ статті розглянуто можливість використання жому цукрових буряків для одержання альтернативних видів палива з метою комплексного використання сировини та підвищення ефективності виробництва. Досліджено можливість спалювання жому з метою отримання вторинного палива. Аналітичні розрахунки проведені для встановлення умов та режимів спалювання віджатого жому, визначили найефективніші режими перебігу процесу спалювання жому. На їх підставі визначено основні вимоги до конструкцій топок для спалювання віджатого жому. The article discusses the possibility of using sugar beet pulp to produce alternative fuels for the purpose of comprehensive utilization of raw materials and increase production efficiency. The possibility of burning bagasse to produce a secondary fuel. Analytical calculations were carried out to establish the conditions and modes of combustion pressed pulp, identified the most effective modes of flow of the combustion process bagasse. On this basis, the basic requirements for structures of furnaces for burning pressed pulp.Документ Випарні установки та теплові схеми цукрових заводів(2015) Штангеєв, Костянтин ОстаповичРозглянуто існуючі та перспективні теплові схеми цукрових заводів та принципи енергозбереження в бурякоцукровому виробництві. Existing and perspective thermal schemes of sugar factories and principles of energy saving in sugar beet production are considered.Документ Виробничі випробовування контактного деамонізатора по видаленню аміаку із конденсатів в бурякоцукровому виробництві(2018) Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті приведені теоретичні основи розчинності газів в рідинах і використання процесу десорбції для видалення аміаку із конденсатів вторинної пари в бурякоцукровому виробництві. Описана конструкція апарата (контактного деамонізатора) та його технічна характеристика. Наведено результати виробничих випробувань контактного деамонізатора по вилученню аміаку, які підтвердили ефективність цього обладнання в технології підготовки живильної води для дифузійного процесу. The article presents the theoretical basis for the dissolution of gases inliguids and the development of the desorption process to remove ammonia from the condensates of secondary vapors in sugar beet production. The design of the production tests of the contact deammonizator, which confinmed the effectiveness of this eguipment in the technology of preparation of feed water for the diffusion process, are presented.Документ Висока кваліфікація кадрів – запорука конкурентоспроможності цукрової галузі(2015) Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Хоменко, Микола Дмитрович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сорокін, Анатолій Іванович; Чупахіна, В. П.Розглянуто важливість та необхідність безперервної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників і спеціалістів цукрових заводів. Показано, що кращих показників постійно досягають ті підприємства, на яких системно підвищують кваліфікацію персонала. It was discussed importance and necessity of continuous education and professional skills improvement of engineering manpower and specialists of sugar factories. It was shown that the best results permanently achieve enterprises where training of personal takes place systematically.Документ Вплив окремих факторів на ефективність теплоспоживання цукрового заводу(2012) Василенко, Сергій Михайлович; Самійленко, Сергій Миколайович; Кухар, Володимир Миколайович; Лисюк, П. І.; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кривець, Тетяна ОлександрівнаНаведено порівняльний аналіз витрат теплоти, пари, умовного палива та природного газу в цукровому виробництві для послідовних етапів реконструкції цукрового заводу з метою підвищення ефективності тепло споживання. The comparative analysis of charges of heat, steam, standard fuel and natural gas is resulted in a sugar production for the successive stages of reconstruction of sugar factory with the purpose of increase of efficiency heat consumption.Документ Гідростатичні депресії у випарних апаратах цукрового виробництва(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті визначено вплив гідростатичної депресії на інтенсивність теплообміну (теплову продуктивність) у випарних апаратах з природною циркуляцією та раціональні умови їх застосування. Дослідження проводилися за допомогою чисельного експерименту на математичній моделі теплообміну у вертикальній теплообмінній трубі випарного апарата, що згущує цукровий розчин. Оцінено величину негативного впливу гідростатичних депресій для різних корпусів випарних установок цукрового заводу. Показано, що найбільш негативний вплив на величину зменшення загальної інтенсивності теплообміну має перевищення рівня соку у випарному апараті понад величину оптимального рівня. Інші параметрі, такі як недогрів соку, впливають значно менше. It is necessary to determine the effect of hydrostatic depression on the intensity of heat transfer (thermal performance) in evaporators with natural circulation and establish rational conditions for their use.The studies were conducted using a numerical experiment with a mathematical model of heat transfer in a vertical heat exchange tube of an evaporator where sugar solution is concentrated. The magnitude of the negative effect of hydrostatic depressions was estimated for various bodies of evaporation station of a sugar factory. It was shown that the most negative impact on the decrease in the overall intensity of heat transfer is exceeding the juice level in the evaporators over the optimum level. Other parameters have less influence, e.g. juice underheating.Документ Дисперсні характеристики білого цукру(2014) Штангеєв, Костянтин Остапович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Валерій Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичУ статті показана необхідність аналізу дисперсного складу білого цукру. Розглянуто існуючі методи проведення аналізів гранулометричного складу. Результати проведених досліджень свідчать про можливість та доцільність використання логарифмічно-нормального розподілення як універсального закону розподілення кристалів білого цукру за розмірами. It was shown in this article necessity of the disperse composition analysis of white sugar. The existing methods are discussed of granulometric analysis fulfillment. Results of carried oat researches illustrate possibility and expediency of logarithmic-normal distribution as an universal law of white sugar crystals size distribution.Документ Дослідження варіантів виробництва твердого палива з відходів цукрового виробництва та умов його спалювання(2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Василенко, Тетяна Петрівна; Самійленко, Сергій МиколайовичДля економіки України використання альтернативних паливно-енергетичних ресурсів слід вважати стратегічним напрямом вирішення паливно-енергетичних проблем. На даний момент потенційні можливості вирощування цукрових буряків в Україні вдвічі перевищують їх потребу для забезпечення виробництва цукру. Предметом дослідження являється цукровмісний напівпродукт, технологія його одержання та можливість використання для виробництва біоетанолу. Використання відходів виробництва для одержання твердого палива. В роботі використовувались методи системного аналізу, інформаційного підходу. За загальною масою найбільша частка твердих відходів цукрового виробництва (до 75…83 % до маси перероблених буряків) припадає на жом. Більша частина жому в даний час не використовується і перед початком нового виробничого сезону має вивозитися у відвали або на поля. Потенційно кількість жому, який може бути використаний для енергетичних потреб, становить 4,5…5 млн. т на рік, або в перерахунку в суху речовину 330…370 тис. т. Можливі два напрями його застосування – використання як вторинного палива сушеного жому та безпосереднє спалювання віджатого жому. Основною горючою частиною жому є клітковина (целюлоза, геміцелюлоза), є також інша горюча органіка, в тому числі цукор. Теоретична теплотворна здатність целюлози становить 3465 ккал/кг сухої речовини. Для умов використання в теплоелектроцентралі цукрового заводу процес спалювання біомаси жому доцільно проводити із максимально можливим виходом газоподібного палива при рівні температур понад 500 °С. The use of alternative fuel and energy resources should be considered as the strategic approach to solving energy issues of Ukraine’s economy. Currently the potential capabilities of growing sugar beet in Ukraine are twice as good as the need for sugar production support. The subject of research is the sugar-containing preproduct, its production technology and potential use for bioethanol production. Use of industrial waste for solid fuel generation. In the paper we used systems analysis method and informational approach. On a total mass basis the major part of solid waste of sugar industry (up to 75…83 % in relation to the mass of processed sugar beet) accrues to pulp. Currently the most of pulp is not used and has to be taken to stockpiles or fields before the start of the new sugar campaign. Potentially, the amount of pulp which can be used for energy needs takes up 4,5…5 million tons per year, or in conversion to dry basis - 330…370 thousand tons. There are two possible ways of its use: use of dried pulp as secondary fuel and direct firing of pressed pulp. The main pulp combustible is cellulose (hemicellulose); the pulp also contains other combustible organic compounds, including sugar. Theoretical calorific efficiency of cellulose amounts 3465 kcal/kg of dry basis. It would be reasonable to conduct the pulp biomass combustion process in thermal power station of sugar plant with the maximum possible fuel gas formation at the temperature of more than 500 °С.Документ Дослідження процесу спалювання жому цукрових буряків(2014) Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій МихайловичУ роботі розглядаються умови безпосереднього спалювання віджатого жому із забезпеченням проведення процесу високотемпературного піролізу з газифікацією палива та можливістю отримання синтез-газу. Проведені аналітичні розрахунки для встановлення умов та режимів спалювання віджатого жому визначили найефективніші режими проведення процесу спалювання жому. На їхній підставі визначено основні вимоги до конструкцій топок для спалювання віджатого жому. The paper displays the conditions of direct burning of the pressed pulp, which ensures high-temperature pyrolysis along with fuel gasifying and potential synthesis of synthetic gas. Analytical estimation aimed for defining conditions and modes of pressed pulp burning made it possible to single out the most effective modes of pulp burning. On the grounds of this estimation were formulated the basic design requirements for the furnace units used for the pressed pulp burning.Документ Енергоекономічні фактори підвищення енергоефективності цукрової промисловості(2013) Василенко, Сергій Михайлович; Василенко, Тетяна Петрівна; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сіднєва, Жанна КостянтинівнаЛише комплексне врахування структурних та енерготехнологічних факторів призведе до підвищення енергоефективності цукрової галузі до світового рівня. Комплексний багатофакторний енергоекономічний підхід, в основу якого покладені методи оптимізації на основі системного аналізу, дозволить розв’язувати задачі підвищення енергоефективності окремих цукрових заводів.Документ Енергозбереження на цукрових заводах України(2014) Штангеєв, Костянтин Остапович; Христинко, Валерій Іванович; Василенко, Тетяна Петрівна; Василенко, Сергій МихайловичНаведено результати по зміні величини споживання палива на цукрових заводах України за останні роки та характеристика основних енергозберігаючих заходів, які були реалізовані.Документ Загальновиробничі енергетичні баланси – основа аналізу ефективності теплоспоживання цукрового підприємства(2012) Василенко, Сергій Михайлович; Самійленко, Сергій Миколайович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир Миколайович; Лисюк, П. І.Розроблена методика аналізу ефективності тепловикористання цукрового заводу, в основу якої покладено систему загальновиробничих матеріальних та теплових балансів. Разработана методика анализа эффективности теплоиспользования сахарного завода, в основу которой положена система общепроизводственных материальных и тепловых балансов.Документ Контроль та покращення гранулометричного складу білого цукру(2013) Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті розглянуті питання контролю і поліпшення кристалоструктури білого цукру. Описані методи визначення показників та математичної обробки результатів лабораторних аналізів. Розглянуто вплив різних факторів на рівномірність кристалів цукру. Результати виробничих досліджень показали, що навіть при отриманні у вакуум-апаратах досить рівномірного за розміром кристалів цукру, можливе значне подрібнення продукту в процесі сушіння. Questions of control and improvement of white sugar crystals structure are considered in the article. Methods of indices analysis and mathematical processing of results of laboratory analysis are described. Influence of various factors was examined on uniformity of sugar crystals. Results of industrial researches have shown, that even when a fairly uniform sugar crystals were obtained in vacuum pans, it is possible considerable product disintegration during drying process.Документ Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Частина 1(2012) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Буляндра, Олексій Федорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ статті узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів та систем. In the article the results of world scientific researches from the thermodynamics analysis of heat-exchange processes and systems are generalized and developed.Документ Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Частина 2(2012) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Буляндра, Олексій Федорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ статті узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів та систем. In the article the results of world scientific researches from the thermodynamics analysis of heat-exchange processes and systems are generalized and developed.Документ Напрямки енергозбереження в цукровій промисловості України(2003) Христенко, В. І.; Штангеєв, Костянтин ОстаповичПоказано, що основним напрямом економії ПЕР в бурякоцукровому виробництві має бути зменшення витрат тепла (пари) на технологічний процес. Наведено загальну класифікацію енергозберігаючих заходів та загальні підходи до черговості їх впровадження. It is shown that the main direction of saving fuel and energy resources in sugar beet production must be reduced flow of heat (steam) on the technological process. Given the General classification of energy saving measures and General approaches to the sequence of their implementation..Документ Особливості сушки цукру-піску(2018) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПоверхню кристалу покриває плівка цукрового розчину. При висушуванні на її поверхні утворюється шкарлупа, яка перешкоджає випаровуванню вологи. The surface of the crystal is covered by a film of sugar solution. When dried, a shell is formed on its surface, which prevents moisture from evaporating.Документ Практичний розрахунок середнього часу перебування розчину у випарній установці(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичНаведено методику розрахунку часу перебування цукрового розчину в випарних апаратах конкретного заводу. The method of calculating the time of residence of the sugar solution in the evaporators of a particular plant is given.