Перегляд за Автор "Шульга, Оксана Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 139
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Lean-виробництво макаронних виробів(2021) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаСистема бережливого виробництва приводить до ефективної роботи макаронного підприємства за умови зацікавленості не тільки керівництва, а й самих працівників. Отже, впровадження Lean-виробництва є необхідним етапом в сучасних економічних умовах.Документ VACCP як необхідна складова безпечного виробництва екструзійних гречаних пластівців(2023) Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана СергіївнаВиробництво гречаних екструзійних пластівців вимагає комплексного та систематичного підходу до контролю безпеки продукції. Застосування концепції VACCP є важливим інструментом для ідентифікації, оцінки та управління ризиками на різних етапах виробництва та поставок. Аналіз зон ризику, розробка планів зменшення ризиків, встановлення ефективних систем моніторингу та контролю, а також взаємодія з постачальниками допомагають забезпечити високий стандарт безпеки продукту. Дотримання цих стратегій та впровадження відповідних контрольних заходів на підприємстві є критичним для забезпечення довіри споживачів, збереження конкурентоспроможності компанії та виконання нормативних вимог у сфері безпеки харчових продуктів.Документ Активне біодеградоване паковання як спосіб запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів(2015) Голь, Артем Олегович; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаОхарактеризовано основні методи запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів. Проаналізована сировина, що використовується для виготовлення біодеградованих матеріалів. Встановлено, що харчова добавка діоксид титану (Е171) проявляє антимікробну дію, тому доцільним є використання зазначеної речовини при виготовленні пакувальних матеріалів.материалов. The main methods of preventing mildew of bakery products are characterized. The raw materials used for the production of biodegradable materials are analyzed. It is established that the food additive titanium dioxide (E171) exhibits antimicrobial effect, therefore it is expedient to use the specified substance in the manufacture of packaging materials.Документ Активне біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на винахід № 112821)(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Бурдейна, Оксана Володимирівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВинахід належить до активного біорозкладального паковання для харчових продуктів, що містить структуроутворювач та оксид титану (ТіО2). Згідно з винаходом як структуроутворювач використовують декстрин і желатин та додатково використовують гліцерин. содержит структурообразователь и оксид титана (TiO 2). The invention relates to active biodegradable packaging for food products and structure-containing titanium oxide (TiO2). According to the invention structure-like using dextrin and gelatin and glycerin used in addition.Документ Активне біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №104044)(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бурдейна, Оксана ВолодимирівнаАктивне біорозкладальне пакування для харчових продуктів містить структуроутворювач та оксид титану (ТіO2). Як структуроутворювач використовують декстрин, желатин та гліцерин. Biodegradable active packaging for foods and structure-containing titanium oxide (TiO2). Dextrin, gelatine and glycerine are used as filmforming.Документ Активне паковання-запорука якості та безпеки харчових продуктів(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бурдейна, Оксана ВолодимирівнаБули проведені дослідження з розроблення активного паковання для свіжих фруктів (зокрема черешні та полуниці). Як активна складова використовувався діоксид титану, який був нанесений на полімерний матеріал (поліпропілен). Фрукти а «активному» пакованні зберігалися в звичайних для цієї групи товарів умовах. Research was conducted on active packaging for fresh fruits (including cherries and strawberries). As The active ingredient used was titanium dioxide, which was applied to a polymeric material (polypropylene). Fruits in the "active" package were stored in the usual conditions for this group of goods.Документ Антимікробне пакування – запорука безпечності харчових продуктів(2020) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій ІвановичРезультати дослідження дають можливість рекомендувати ТіО2 як дієвий засіб для боротьби з картопляною хворобою. Біодеградабельне пакування з вмістом ТіО2 1 % у формувальному розчині за умови нанесення його на нарізані скибочки хліба буде безпосередньо контактувати з місцем розвитку захворювання пшеничних хлібобулочних виробів, що найбільш актуальним є влітку. The results of the study make it possible to recommend TiO2 as an effective means of combating potato disease. Biodegradable packaging with a TiO2 content of 1% in the molding solution, provided it is applied to sliced bread slices, will be in direct contact with the site of disease development of wheat bakery products, which is most relevant in summer.Документ Біодеградабельна їстівна плівка (Патент на корисну модель № 123298)(2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичБіодеградабельна їстівна плівка містить плівкоутворювач, пластифікатор, гідрофобну складову та розчинник. Як плівкоутворювач використовують крохмаль та желатин, як пластифікатор - сечовину або гліцерин, як гідрофобну складову - рослинну олію, олеїнову кислоту, віск,парафін, як розчинник - молоко або сироватку. A biodegradable edible film contains a film forming agent, a plasticizer, a hydrophobic component and a solvent. As a film-forming agent, starch and gelatin are used as a plasticizer - urea or glycerol, as a hydrophobic component - vegetable oil, oleic acid, wax, paraffin, solvent - milk or whey.Документ Біодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів (Патент на винахід № 118906)(2019) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій ІвановичВинахід стосується складу біодеградабельної їстівної плівки для харчових продуктів, що містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду, причому як плівкоутворювач містить декстрини Шардингера та желатин, як пластифікатор - сечовину, та додатково містить біологічно активну добавку.Документ Біодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів (Патент на корисну модель № 120727)(2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій ІвановичБіодеградабельна їстівна плівка для харчових продуктів містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач використовуються декстрини Шардингера та желатин, як пластифікатор - сечовина. Додатково використовується біологічно активна добавка. A biodegradable edible food foil contains a film form, plasticizer and water. As a film form, dextrin Chardinger and gelatin are used, as a plasticizer - urea. Additionally, a biologically active additive is used.Документ Біодеградабельна їстівна плівка та покриття як спосіб внесення вітамінів у кондитерські та хлібобулочні вироби(2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичУ статті представлено результати експериментальних досліджень щодо внесення нетермостабільних вітамінів С та F, а також фрутово-овочевих порошків за допомогою біодеградабельного їстівного покриття або плівки. The article presents the results of experimental studies on the introduction of non-thermostable vitamins C and F, as well as fruit and vegetable powders with the help of biodegradable edible coatings or films.Документ Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на винахід № 115195 )(2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна ВадимівнаВинахід належить до біодеградабельного покриття, що запобігає черствінню, яке містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач покриття містить природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовину, та додатково містить гідрофобну складову. The invention relates to a bio-degradable coating that prevents the formation of a wormwood film form, plasticizer and water. As a film-forming coating contains natural corn starch or potato and gelatin, as a plasticizer - urea, and additionally contains hydrophobic component.Документ Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на корисну модель №112407)(2016) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна ВадимівнаБіодеградабельне покриття, що запобігає черствінню, містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач використовується природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовина та додатково використовується гідрофобна складова. Biodegradable coating that prevents wormwood, contains a film form, a plasticizer and water. A natural corn starch is used as a filmformer potatoes and gelatin, as a plasticizer, is urea and is additionally used hydrophobic component.Документ Біодеградабельне їстівне покриття для створення екологічного посуду(2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Бойко, Марина ІванівнаПерспективним напрямом є створення екологічного посуду. Розроблено їстівний стакан для гарячих напоїв, що дозволяє утримувати гарячий напій всередині без протікання. A promising direction is the creation of ecological dishes. An edible glass for hot drinks is developed, which allows to keep a hot drink inside without leakage.Документ Біодеградабельні плівки, що запобігають мікробіологічному псуванню продукції(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Зусько, Катерина ВікторівнаВикористання ТіО2 та базальтового туфу дозволяє отримувати плівки, які запобігатимуть мікробіологічному псуванню виробів, що сприятиме подовженню терміну зберігання продукції. The use of TiO2 and basalt tuff allows to obtain a film that will prevent microbiological spoilage of products that will help lengthen the shelf life of products.Документ Біодеградовані плівки на основі полівінілового спирту(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила ВалеріївнаОбсяг виробництва упаковки щорічно зростає на 10-15 %. Все більшого значення набуває упаковка, як чинник підвищення конкурентоздатності вітчизняних товарів. Основні споживачі пакувальної індустрії зацікавлені в безпечній, привабливій, екологічно чистій та легко перероблюваній упаковці. The volume of packaging is growing by 10-15%. All packaging increasingly important as a factor increasing the competitiveness of domestic goods. The main consumers of packaging industry interested in a safe, attractive, environmentally clean and easily processed packaging.Документ Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на винахід №113111)(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Каржевська, Олександра Михайлівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВинахід належить до біорозкладального паковання для харчових продуктів, що містить декстрин, карагінан, гліцерин та воду. The invention relates to biorozkladalnoho packaging for foodstuffs containing dextrin, carrageenan, glycerin and water.Документ Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №103653)(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Каржевська, Олександра Михайлівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаБіорозкладальне паковання для харчових продуктів, що містить плівкоутворювач, гліцерин та воду, причому як плівкоутворювач використовується декстрин та карагінан. Biodegradable packaging of products, containing plenkoobrazovatel, glycerin and water and filmformer-dextrin and carrageenan.Документ Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №103986)(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Голь, Артем Олегович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаБіорозкладальне паковання для харчових продуктів містить плівкоутворювач, гліцерин та воду. Як плівкоутворювач використовують декстрин та желатин. Biodegradable packaging for foodstuffs containing filmformer, glycerin and water. Dextrin and gelatin used as filmformers.Документ Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаКонцепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.