Перегляд за Автор "Deinychenko, Liudmyla"
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Analysis of the nonlinear criteria use for the foods quality assessment(2020) Koretska, Iryna; Deinychenko, Liudmyla; Kravchenko, TamaraThe paper presents an analysis of the use of the definition of nonlinear criteria to check the quality of finished products. Comparative calculations of culinary dishes of the main organoleptic indicators and their descriptors showed showed identical results. When determining the priority of prototypes, you can use the calculation of both the qualimetric quality criterion and the calculation of the quality criterion for profilograms.В роботі представлено аналіз використання визначення нелінійних критеріїв для перевірки якості готової продукції. Порівняльні розрахунки кулінарних страв основних органолептичних показників та їх дескрипторів показали показали ідентичні результати. При визначенні пріоритетності дослідних зразків можна використовувати розрахунок як кваліметричного критерію якості, так і розрахунок крітерію якості за профілограмами.Документ Biologically active substances of milk-protein concentrates with berry puree(2017) Deinychenko, LiudmylaThis work provides the results of studies of organic acids and P-vitamin substances content in cranberry and viburnum puree, used as coagulants, and in MPC obtained with their use.Документ Definition of quality indicators of dairy-protein concentrates in the storage process(2018) Gnitsevych, Victoriya; Yudina, Tatiana; Deinychenko, Liudmyla; Nykyforov, Radion; Nazarenko, IrynaThe aim of this article is to investigate changes in the structure, color and microbiological parameters of milk-protein concentrates (MPC) made of buttermilk with the use of cranberry or viburnum purees in the process of storage. Necessary results were obtained after analyzing phase transitions, changes in color-parametric and microbiological characteristics of the studied products.Документ Determination of heat capacity in the pileus and stipe of agaricus mushroom(2020) Deinychenko, Grygorii; Deinychenko, Liudmyla; Roman, TatianaThe article proposes a discrete approach to preparing for storage of cultivated Agaricus mushroom based on data on the difference in the parameters of mushroom pileus and stipe. Experimental data that indicate a significant difference in the heat capacity of the mushroom pileus and stipe are presented. Considering the different biological value of the pileus and stipe tissues and basing on experimental data, recommendations on the choice of drying modes for the pileus and stipe of the cultivated Agaricus mushroom were developed. The data obtained allow the most efficient use of energy resources for the drying process, as well as maintaining a significant part of biologically valuable components in the finished drying object. У статті пропонується дискретний підхід до підготовки до зберігання культивованих грибів Agaricus на основі даних про різницю в параметрах сушіння грибних шапинки та ніжки. Наведено експериментальні дані, які вказують на значну різницю в теплоємності грибних шапинки та ніжки. Враховуючи різну біологічну цінність тканин шапинки та ніжки та виходячи з експериментальних даних, були розроблені рекомендації щодо вибору режимів сушіння шапинки та ніжки культивованого гриба Agaricus. Отримані дані дозволяють найбільш ефективно використовувати енергетичні ресурси для процесу сушіння, а також зберігати значну частину біологічно цінних компонентів у готовому продукті сушіння.Документ Quality rating of desserts based on fruit and berry raw materials(2021) Koretska, Iryna; Kuzmin, Oleg; Polyovyk, Volodymyr; Deinychenko, Liudmyla; Berezova, Ganna; Stukalska (Ivanova), NataliiaThe aim of the study is to study the rating of the quality of desserts based on a fruit and berry blended semi-finished product with an increased antioxidant capacity and improved sensory indicators. Метою дослідження є вивчення рейтингу якості десертів на основі плодово-ягідного купажного напівфабрикату з підвищеною антиоксидантною здатністю та покращеними органолептичними показниками.Документ Research of technological factors impact on obtaining process of dairy-protein co-precipitates with viburnum(2016) Gnitsevych, Victoriya; Deinychenko, LiudmylaВ статті досліджено вплив температури та рН на осадження білків сколотин, обрано режими осадження. В статье исследовано влияние температуры и рН на осаждение белков пахты, избраны режимы осаждения. The influence of temperature and pH on precipitation of buttermilk proteins was investigated, precipitation modes were selected.Документ Social-economy meaning of restaurant business(2019) Deinychenko, LiudmylaIn this work the significant contribution of the restaurant industry to the life of the society is proved.Документ Survey of characteristics of dairy-protein concentrates in the low-temperature storage process(2018) Gnitsevych, Victoriya; Yudina, Tatiana; Deinychenko, Liudmyla; Nykyforov, Radion; Nazarenko, IrynaThe influence of low-temperature freezing parameters and storage time on the quality parameters of milk-protein concentrates (MPC) of buttermilk was studied. The features of low-temperature phase transitions and glass transition of MPC were researched. It was found that the use of viburnum and cranberry purees as coagulants contributes to increasing the proportion of bound moisture and improving the preservation of products. Changes in colorimetric characteristics of the concentrates during storage were determined. The periods and conditions of MPC storage were found.Документ Survey of complex influence of physico-chemical and technological parameters on process of milk-egg co-precipitate obtaining(2020) Deinychenko, Grygorii; Zolotukhina, Inna; Skrynnik, Viltoriia; Fedak, Natalia; Tkachyk, Stanislav; Kravchenko, Tamara; Kravchenko, Kateryna; Deinychenko, Liudmyla; Pavliuchenko, Elena; Furmanova, YuliiaThe comprehensive effect of the pH medium and the concentration of sugar or sodium chloride on the process of coagulation of egg proteins has been established and analyzed.Визначено та проаналізовано комплексний вплив рН середовища та концентрації цукру або солі на процес коагуляції білків яєць у молочному середовищі.Документ The technology of pancakes with balanced amino acid composition(2014) Deinychenko, Liudmyla; Peresychnyy, MikhayloУ статті систематизовано і наведено загальні відомості щодо харчування людей із білковою недостатністю. Обґрунтовано і розроблено технологію млинчиків функціонального призначення, наведено основні показники їх якості. The article systematized and provides general information about nutrition for people with protein deficiency. Proved and developed technology of pancakes with functional purpose and the main indicators of their quality are presented.