Перегляд за Ключові слова "biotechnology"
Зараз показуємо 1 - 20 з 98
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Bacteria - the Workhorses of Biotechnology(2017) Cherednyk, Tetiana; Starkova, OlesiaДокумент Biotechnology and food safety(2016) Martynuk, Anton; Lukianets, HalynaДокумент Development and application of biotechnology(2014) Paramonov, Ivan; Pokoyovets, KateBiotechnology is being used to engineer and adapt organisms, especially microorganisms, in an effort to find sustainable ways to clean up contaminated environments. Environmental microbiology also offers clues to the evolution of degradation pathways and to the molecular adaptation strategies to changing environmental conditions.Документ Food biotechnology in modern life(2016) Kravchenko, Serhii; Lukianets, HalynaДокумент Pharming and Farmer-ceuticals(2013) Herasymets, O.Аналізуються нові методи ведення сільського господарства та способи виробництва продовольства, корму й волокна. New farming methods and ways of producing food, feed or fibre are analyzed.Документ Trends and expected benefits of the breaking edge food technologies in 2021–2030(2021) Ivanov, Volodymyr M.; Shevchenko, Oleksandr; Marynin, Andriy; Stabnikov, Victor; Stabnikova, Elena; Gubenia, Oleksii; Shevchenko, Anastasiia; Gavva, Oleksandr M.; Salyuk, AnatolyThe review considered the major trends in the world development of new food processing technologies in 2021–2030: more strict regulations of food safety including QPCR and DNA-sequencing detection of emerging food-borne pathogens, comprehensive control of minor chemical pollutants of food; production of functional food including food for babies, children, pregnant women, elderly, for sport activities, military food, meals ready-to-eat, microelements-enriched food, nutraceuticals, and clinical food; emerging environmentally-friendly and energy-saving food processing; biotechnological food processing using enzymes proteinases, glutamine transferases, galactosidases, enzymes, microbial metabolites, and new sources of food such as insects and artificial meat; personalization of food processing and distribution including adaptation of the food processing to the nutritional needs of different customer groups.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 2(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 3(2016) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 4(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 1(2017) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 2(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 3(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 4(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 1(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 2(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 4(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Англійська мова(2009) Ткаченко, Наталія Дмитрівна; Авраменко, Ольга ПетрівнаПосібник розрахований на студентів та аспірантів вищих учбових закладів харчової промисловості зa напрямом “Біотехнологія". Посібник складається з 16 уроків, кожний з яких поділений на дві частини. Кожна частина містить оригінальний текст зі спеціальності “Біотехнологія.” Перша частина включає також активний словник, текстові, лексичні, граматичні та комунікативні вправи вправи для розвитку усного та письмового мовлення. Друга частина містить лексичні та комунікативні вправи. Книга містить ілюстрації.Документ Англійська мова. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів напряму 6.140.106 “Eкологія та охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” заочної форми навчання(2009) Ткаченко, Наталія Дмитрівна; Смірнова, Єлизавета Сергіївна; Авраменко, Ольга ПетрівнаМетодичні вказівки мають призначенням навчання та контроль знань студентів напряму “Eкологія та охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” заочної форми навчання для формування вміння самостійно читати літературу англійською мовою зі спеціальності з метою отримання інформації з іноземних джерел та комунікації. Методичні вказівки складаються з чотирьох контрольних робіт і розраховані на 4 семестри. Кожна контрольна робота включає 10 варіантів контрольних завдань. Методичні вказівки містять робочу програму з англійської мови, список рекомендованої літератури та додатки з граматичними таблицями.Документ Англійська мова. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів напряму 6.051.401 ”Біотехнологія” заочної форми навчання(2009) Авраменко, Ольга Петрівна; Ткаченко, Наталія ДмитрівнаМетодичні вказівки мають призначенням навчання та контроль знань студентів напряму “Біотехнологія” заочної форми навчання для формування вміння самостійно читати літературу англійською мовою зі спеціальності з метою отримання інформації з іноземних джерел та комунікації. Методичні вказівки складаються з чотирьох контрольних робіт і розраховані на 4 семестри. Кожна контрольна робота включає 10 варіантів контрольних завдань. Методичні вказівки містять робочу програму з англійської мови, список рекомендованої літератури та додатки з граматичними таблицями.Документ Биология бактерий, ассимилирующих С1−С2-соединения, и биотехнологические аспекты их использования(1998) Малашенко, Юрий Романович; Романовская, В. А.; Соколов, И. Г.; Гринберг, Тамара Александровна; Пирог, Татьяна Павловна; Мучник, Фаина ВладимировнаВ статье отражены основные направления фундаментальных исследований отдела биологии газоокисляющих микроорганизмов — экология, селекция, таксономия, физиология, биохимия, генетика бактерий, использующих С1—C2-соединенbя, математическое моделирование микробиологических процессов, а также прикладных — разработка научных основ биотехнологий синтеза практически ценных продуктов (белка, экзополисахаридов, кормовых добавок, биогаза) на основе непищевых субстратов, поиск залежей углеводородного сырья, защита окружающей среды. Main directions of the research work of the Department of Biology of Gas Oxidizing Microorganisms are described in the paper. Fundamental studies concern ecology, selection, taxonomy, physiology, biochemistry, genetics of bacteria utilizing C1—C2-compounds, mathematical simulation of microbiological processes. Applied studies are devoted to development of scientific basis of biotechnologies for synthesis of important products (single cell protein, exopolysaccharides, food ingredients, biogas) from non-food substrates, search for the hydrocarbon deposits and protection of the environment.