Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Проектування гравітаційних атракціонів
    (2016) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна
    Розглянуто та проаналізовано режими руху, сили, що діють на користувачів гірок, атрак­ ціонів з метою визначення безпечних швидкостей і оптимальних геометричних розмірів при їх проектуванні. Запропоновано математичні моделі — диференціальні рівняння руху, отримані в результаті аналізу діючих на спусковий об’єкт сил. In the leisure industry popular multi-functional entertainment complexes. Gravity is used for children's rides, family entertainment and adventure. Calculation modes of movement velocity, acceleration, forces acting on the visitors is a complex engineering task. We solve it by constructing differential equations and their analysis. The practical application of the obtained mathematical models ensure the safety of staff and travelers with optimal positive emotional effect.
  • Ескіз
    Документ
    Тренажери-імітатори для гірськолижного відпочинку
    (2017) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор Степанович
    В роботі розглянута сучасна тенденція розширення спектру послуг в сфері зимового відпочинку. Врахову- ючи щорічно зростаючий попит на зимові види відпочинку, однозначно цікавою та перспективною є ідея створення штучних гірськолижних курортів з повною або частковою імітацією трас для катання на лижах, сноубордах та іншому гірськолижному спорядженні. Суттєвою перевагою такої ідеї є повна незалежність від погодних умов, також важливим фактом є те, що за умови створення штучного гірськолижного ком- плексу можлива його експлуатація протягом всього року з можливістю забезпечення комфортних умов для туристів. В роботі проаналізовані та порівняні сучасні тренажери-імітатори гірськолижних спусків, наведені їхні комплексні хaрактеристики, враховуючи отримані дані сформульована пропозиція викори- стання обладнання для забезпечення різних типів потреб. In this work the current modern trend of expansion of the range of services in the field of winter recreation is discussed. Taking into account the increasing demand for winter recreation, by far the more interesting and promising is the idea of creating an artificial ski resorts with full or partial simulation runs for skiing, snowboarding and other ski equipment. A significant advantage of this idea is full independence from weather conditions, also important is the fact that when creating the artificial ski complex possible its operation throughout the year with the ability to provide comfortable conditions for tourists. The modern ski slopes simulators are analyzed and compared, their complex characteristics are given, given the data obtained has been proposed the use of equipment to provide different types of needs.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання руху вантажів у транспортних операціях
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович; Коваль, Ольга Андріївна
    Під час транспортування харчових продуктів, упаковки, тари до робочих органів технологічного обладнання необхідно забезпечувати всі умови, за яких вантаж залишиться неушкодженим, недеформованим, швидко і точно з мінімальними втратами енергії потрапить у пристрій для захоплювання або фіксації. У процесах різання або подрібнення за умови вільного руху продукту до робочих органів, необхідно забезпечити режими різання, а також запас кінетичної енергії для проходження продуктом зони різання. У сучасних технологічних потокових лініях вантаж переміщується, здебільшого, по горизонтальній та похилій поверхнях. Рух може надаватись привідним пристроєм через кривошипно-шатунний механізм, пружинний та інші механізми. Рушійна сила в кожному випадку змінюється за різними законами: може залишатись постійною, змінюватись за лінійними (зменшуватись або збільшуватись з часом) або більш складними нелінійними законами. Рушійна сила має забезпечити цілісність вантажу та переміщення його на потрібну відстань з певною швидкістю.Дані про режими руху вантажу дають можливість визначити роботу, яка витрачається на виконання операції переміщення, і необхідну потужність обладнання. Це дає змогу обрати оптимальні енергетичні характеристики приводного механізму, забезпечити на етапі проектування міцність деталей і вузлів обладнання, його мінімальну металоємність при дотриманні умов міцності і зносостійкості. The authors present the results of modeling the motion of load on the working surfaces of the process equipment, was conducted for purpose of minimization of charges of energy on moving, diminishing of negative action to the product by the analysis of mechanism of motion of loads on different surfaces at action of permanent and variable motive force in different technological processes, including packing. The authors analyze the mathematical models derived from second order differential equations. Energy characteristics of movement in the article are defined as depending on the nature and duration of the driving force. Modelling results enable to choose a moving mechanism, provide such modes of motion, at which a load will not be damaged, and a process will take place with the minimum charges of energy.
  • Ескіз
    Документ
    Наукові засади модернізації ліній перероблення відходів м’ясного виробництва
    (2003) Пешук, Людмила Василівна; Коваль, Ольга Андріївна
    У статті наведені наукові засади модернізації ліній перероблення відходів м’ясного виробництва, а також показано можливості використання при цьому математичного моделювання. This article presents the scientific principles of modernization lines processing waste meat production, but also demonstrates the possibility of usage of mathematical modeling.
  • Ескіз
    Документ
    Реологічні складові при визначенні якості мяса
    (2003) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Мацак, В. П.
    Виконано аналіз деформування м’яса при різних зусиллях стискання. У якості узагальненої реологічної характеристики запропоновано відношення в’язкого коефіцієнта до пружнього. Знайдено коефіцієнт тривалості релаксації м’яса.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні тваринні білки, практика застосування
    (2001) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна
    У функціональних тваринних білках знайдено таке сполучення сировинних інгредієнтів, при якому створювані продукти найбільшою мірою відповідають сучасним вимогам.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація виробництва тваринних кормів з м'ясної сировини
    (2002) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Ткаченко, Катерина Деміївна
    Запропоновано нову енергоощадну універсальну установку, наведено результати розрахунку втрат тиску в трубопроводі, запропоновано нове технічне рішення з інтенсифікації перемішування сировини під час її термічного оброблення.
  • Ескіз
    Документ
    Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів
    (2009) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Губеня, Олексій Олександрович
    Процес різання розглядається як рух леза в шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя і адгезії. Отримання управління та розроблена методика випробувані при визначенні зусилля різання хліба. Експериментально підтверджена адеквавтность запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних і експериментальних досліджень позволот оптимізувати процес різання і використовувати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту. The cutting process can be described as a blade motion in a product layer. The influence of the adhesion and friction force on the cutting force valuts has been evaluated. The values of bread cutting force have derived. The experimental data suggested correspondence of the mathematical model. The application of the theoretical and experimental assays allow optimize a cutting process and use the cutting force value as a measure of product consistency.
  • Ескіз
    Документ
    Методика дослідження консистенції харчових дисперсних систем методом пенетрації
    (2007) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна
    Наведено нову методику дослідження консистенції харчових дисперсних систем, в основі якої лежить гравітаційна пенетрація. Розглянуто проколювання продукту, коли індентор має форму голки. Отримано нові математичні моделі руху індентора, аналіз і оптимізація яких проведені з використанням методів символьної комп’ютерної математики. Достовірність теоретичних досліджень підтверджено експериментально. An new method of research consistency of food dispersed systems, based on the gravitational Penetration. We consider the puncturing of the product, when the indenter has the form of needles. Try a new mathematical model of motion indenter, analysis and optimization are performed using the methods of symbolic computer mathematics. The adequacy of theoretical studies confirmed experimentally.
  • Ескіз
    Документ
    Просіювання сипких сумішей - моделювання процесу
    (2005) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна
    Побудовано математичні моделі, потрібні для розрахунку параметрів механічного процесу розділення просіюванням сипких сумішей. Виконано аналіз їх з використанням сучасних комп'ютерних методів символьної математики. Результати досліджень можуть мати практичне застосування при оптимізації розділення різних за складом сипких сумішей, виборі й проектуванні промислових сит.