Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Data Mining у адаптивному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу
    (2024) Лявинець, Георгій Михайлович; Губеня, В'ячеслав Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович; Ткачук, Юрій Михайлович
    У статті досліджено роль Data Mining у адаптивному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Обґрунтовано актуальність системного застосування Data Mining для підвищення ефективності та стійкості підприємств в умовах мінливого ринку та криз. Визначено ключові напрями застосування, переваги та потенційні проблеми впровадження Data Mining. Представлено чотири кейси ефективного використання Data Mining у галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальні, орієнтовані на знання технології у адаптивному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу
    (2024) Лявинець, Георгій Михайлович; Люлька, Олександр Миколайович; Ткачук, Юрій Михайлович
    У статті досліджено роль інтелектуальних, орієнтованих на знання технологій у адаптивному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Особливу увагу приділено символьному штучному інтелекту, який використовує явні знання експертів для покращення прийняття рішень та організаційної ефективності. Визначено специфіку та надано рекомендації щодо адаптивного та цілеспрямованого використання цих технологій для підвищення ефективності, конкурентоспроможності та стійкості підприємств в нестабільних та кризових умовах.
  • Ескіз
    Документ
    Теорія та практика змішаного навчання фахівців індустрії гостинності
    (2024) Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Коршунов, Олександр В’ячеславович
    Метою статті є обґрунтування способів удосконалення викладання дисциплін для фахівців сфери гостинності за дистанційною та змішаною (гібридною) формами навчання
  • Ескіз
    Документ
    Вплив форми поперечного перерізу овочевих напівфабрикатів на якість страв
    (2019) Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Гавриш, Андрій Володимирович; Іщенко, Тетяна Іванівна
    В роботі наведені геометричні форми та параметри нарізання овочевих напівфабрикатів, надано характеристику простих форм нарізання за видами сировини, геометричними розмірами, способами теплової обробки та кулінарного призначення. Визначено раціональний поперечний переріз та форму напівфабрикату при смаження у фритюрі, який дозволить покращити якість готової страви. Правильний шестикутник у перерізі має достатній момент опору згину, характеризується меншим від квадратного за периметром, що забезпечує заощадження сировини при нарізанні.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз роботи промислових екстракторів на буряковій стружці різних профілів
    (2015) Люлька, Олександр Миколайович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Пушанко, Микола Миколайович
    У статті проведено порівняльний аналіз середньоінтегральної часу перебування бурякової стружки трикутного та жолобчатого поперечних перерізів на промислових зразках дифузійних апаратів. Експериментально встановлено, що стружка трикутного профілю більш рівномірно переміщується транспортними системами. Потоки в екстракторі при роботі на трикутній стружці мають менші відхилення від протитоку, що підвищує концентрацію сахарози в дифузійному соку, який відбирається з апаратів, також зменшуються втрати сахарози в жомі. The article presents the results of comparative analysis of the integral average time of extraction of beet cossettes of triangular and grooved cross sections at industrial extractors. It has been set experimentally that the cоssette with triangular profile is moved by transport systems uniformly and proportionally. The streams in the extractor when working on triangular cossettes have less deviation from the counterflow. Therefore, the concentration of sucrose in the diffusion juice delivered from the extractors is densified and the loss of sucrose in the pulp decreases.
  • Ескіз
    Документ
    Утворення профілей бурякової стружки різної форми – переваги та недоліки кожного з них
    (2014) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович
    В статті описано спосіб отримання та наведено схеми зрізання відомих на сьогодні профілей бурякової стружки з визначенням їх основних геометричних характеристик, що дозволяє визначити раціональний переріз бурякової стружки. This article describes how to obtain and schemes cutting currently known profiles beet chips with the definition of basic geometric features, which allows you to define a rational section of beet chips.
  • Ескіз
    Документ
    Геометричні характеристики бурякової стружки, як фактор ефективної роботи бурякорізок
    (2015) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Запропоновано рівняння для розрахунку висоти підйому бурякорізальних ножів та площі поперечного перерізу стружки при заданому числі Сіліна для відомих на сьогодні профілів бурякової стружки. Уточнено вплив характеристик робочих органів бурякорізальних машин на форму поперечного перерізу та якість бурякової стружки. Запропоновано методику прогнозного визначення числа Сіліна з урахуванням кількості браку стружки. The equation to calculate the height of knives for beet slicers and cross-sectional area at a given Silin number for presently known profiles beet cossettes. Clarified the influence of the characteristics of the working bodies beet cutters on cross-sectional shape and quality of sugar beet cassettes. A method for determining the Silin number forecast based on the number of marriage cossettes.
  • Ескіз
    Документ
    Геометрія ріжучої кромки бурякорізальних ножів, як фактор отримання якісної стружки
    (2016) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Описано вплив основних геометричних параметрів робочої частини бурякорізальних ножів (кута торцювання, кута заточки та гостроти леза) кенігсфельдського типу на характеристики процесу різання. Отримано аналітичні залежності, які дозволяють визначити основні геометричні параметрами робочої частини бурякорізальних ножів кенігсфельдського типу. It describes the impact of the main geometric parameters of the working part beet slicing knives (cutoff turning angle, angle of backing-off, fineness) on the characteristics of the cutting process. Analytical dependence for determining the basic geometric parameters of the working part beet slicing knives konigsfeld type.
  • Ескіз
    Документ
    Силова взаємодія цукрових буряків з ножами у відцентрових бурякорізках
    (2015) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Нікольський, М. Л.; Люлька, Дмитро Миколайович
    Отримано аналітичні залежності, які дозволяють визначити величину і напрям дії всіх елементів силової взаємодії цукрового буряка з ножами найпоширеніших типів під час роботи відцентрових бурякорізок різних моделей. Дані аналітичні залежності дозволяють оцінити вплив окремих факторів, режимів роботи та налаштувань робочих органів відцентрових бурякорізок на стабільність їх роботи, характер руху цукрових буряків та витрати енергії. Analytical dependence for determining the magnitude and direction of the force interaction of all elements of sugar beet most common types of knives during the centrifugal beet various models. Data analytic dependence to assess the impact of certain factors, modes of operation and configuration of working bodies of centrifugal beet on the stability of their work, the motion of sugar beet and energy consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості пектину, як основної складової термостабільної начинки
    (2016) Бондаренко, Дмитро Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович; Корецька, Ірина Львівна
    Ключовим моментом дослідження є вибір найякіснішого зразка пектину, технічна документація якого відповідає наданим характеристикам, а сам пектин буде найкращим для використання його в технологіях солодких страв. The key point of the study is to choose the best quality sample pectin technical documentation which meets the characteristics, and the pectin is ideal for use in technologies desserts.