Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу характеристик зволоженого корму на параметри передатної функції об’єкта керування
    (2017) Мірошник, Володимир Олександрович; Кіктєв, Микола Олександрович
    У статті розроблено математичну та імітаційну моделі об ’єкта керування, трубопроводу зволоженого корму, a також імітаційну модель у середовищі Simulink MATLAB. Досліджено вплив виду корму та вмісту вологи в ньому на основні характеристики об ’єкта з точки зору керування. Виконано дослідження математичної моделі трубопроводу для подачі вологої кормової суміші тваринам для визначення впливу на динамічні характеристики об’єкта керування вмісту вологи в суміші. На імітаційній моделі для розрахунку технологічних характеристик корму використовується підпрограма Korm, створена за допомогою функції редагування Create subsystem. The mathematical and simulation models of the control object, the wet feed pipeline, and simulation model in the Simulink MATLAB medium have been developed. The effect of the type of feed and the content of moisture in it on the main characteristics of the object in terms of management has been studied. The research of the mathematical model of the pipeline for feeding the wet feed mixture to animals was performed to determine its effect on the dynamic characteristics of the object of control of moisture content in the mixture. The simulation model for calculating the technological characteristics of the feed uses the Korm subroutine, which is created using the Create subsystem editing function.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання і оптимізація процесу адсорбційного очищення сортівки шунгітом
    (2016) Турчун, Олена Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    При використанні методу повного факторного експерименту розроблено рівняння регресії для визначення вмісту альдегідів в сортівці, очищеній шунгітом. Встановлено адекватність отриманого рівняння. На основі результатів досліджень із застосуванням пакету прикладних програм визначено оптимальні параметри очищення сортівки шунгітом, а саме: тривалість, температуру процеса очищення та концентрацію адсорбента. Using the method of full factorial design t he equation of regression has been developed to determine the content of aldehydes in sortivka purified by shungite . Adequacy of the developed equations has been verified. Based on the studies results and by using application software package t he optimal parameters of the process of purifying sortivka by shungite have been determined (namely duration of, temperature at purification process and concentration of the adsorbent).
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі
    (2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Наведено результати дослідженнь способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Шляхом планування експерименту було проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, проведено статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі Results of researches of methods for extracting pectin from potato pulp, which is the waste product of starch production from potatoes. The generalized study was conducted by planning the experiment. The results of the study were analysed and considered; statistical processing of experimental data was performed; optimum technological conditions for obtaining pectin from potato were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання пектину з картоплі та дослідження його структури
    (2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Наведено результати досліджень ефективності гідролізу картопляної сировини при використанні різних реагентів: мінеральних кислот та ферментних препаратів. Досліджено особливості структури та властивості одержаного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії. The results of research on the efficiency of hydrolysis of raw potato using different reagents: mineral acids and enzyme preparations. The features of the structure and properties of pectin obtained by the method of IR spectroscopy.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дисперсності гідроксиду кальцію вапняного молока на його реологічні властивості
    (2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир Олександрович
    Доведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, знайдено оптимальний діапазон питомої електропровідності вапняного молока, яку рекомендовано вимірювати за стабільної густини 1,18 г/см3. It is well-proven that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity of limewater, which it is recommended to measure at the stable closeness of 1,18 g/sm3, is found.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків
    (2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир Олександрович
    У статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influencing of hard phase of lime milk with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків
    (2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир Олександрович
    У статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influence of hard phase of limewater with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів
    (2008) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Визначено рівняння регресій залежності вмісту вітамінів антиоксидантів та фітину у зерні пшениці від тривалості та температури пророщування. Проведено оптимізацію процесу пророщування методом Харрінгтона й визначено оптимальні параметри пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів, а саме: температура пророщування 16 ˚С й тривалість пророщування 48 год. Certainly equalization regressions of dependence of content of vitamins antioxidants and phytate is in the grain of wheat from duration and temperature of sprouting. Optimization of process of sprouting the method of Harringtona and certainly optimum parameters of sprouting grain of wheat is conducted for making of health-improvement products, namely: temperature of sprouting 16 ˚С and duration of sprouting of 48 h.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання гідродинамічної структури потоку дифузійного соку в переддефекаторі на основі експериментальних функцій розподілу часу перебування елементів потоку
    (2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Під час проведення процесів очищення дифузійного соку важливим показником є структура потоків у апаратах, що суттєво вливає на технологічні аспекти процесу. Так на базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено розподіл часу перебування частинок основного потоку в апараті. Отримані функції розподілу часу перебування стали базою для створення гідродинамічної моделі потоку, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку фізичної моделі переддефекатора. During the cleaning process of diffusion juice is an important indicator of the structure of flows in vehicles that would significantly affect the technological aspects of the process. So based on the physical model of vertical progressive predefecation tank distribution was investigated for time in the main stream of particles in the machine. The mathematical simulation of the process of concentration of indicator in predefecation tank pulse disturbance at the system in accordance with experimental data.
  • Ескіз
    Документ
    Створення фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора для підвищення ефективності процесу переддефекації
    (2011) Петруша, Оксана Олександрівна; Рева, Леонід Павлович; Мірошник, Володимир Олександрович
    Одним з важливих етапів бурякоцукрового виробництва – є про-цес попередньої дефекації дифузійного соку, в якому намагаємось досягти максимального ступеню осадження ряду розчинних нецукрів та отримати осад з хорошими седиментаційно-фільтрувальними показниками. Була створена фізична модель найкращого на сьогодні апаратурного оформлення прогресивної протитечійної переддефекації за принципом Бригель-Мюллера, що реалізується у вертикальному переддефекаторі із оптимальним наростання рН по секціям. Фізична модель базується на відомому реакторі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора з деякими доповненнями та змінами. One of the important stages of sugar beet production - is a process of diffusion juice prior bowel movements, which are trying to achieve the maximum degree of deposition of a number of solutions nonsugars and get good sedimentation from sediment-filtering parameters. The physical model was the best of today `s design, the appliance was progressive predefecation the principle Bryhel-Muller, implemented in the vertical predefecation with optimal growth pH by section. Physical model based on known reactor vertical progressive protytechiynoho pereddefekatora with some additions and changes.