Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Гранулометричний склад проміжних продуктів подрібнення при двоетапному подрібнення зерна пшениці в лабораторних умовах(2015) Харченко, Євген Іванович; Перегуда, Микола Антонович; Шніпко, Іван ПетровичВ статті наведено методику та результати дослідження двох способів подрібнення зерна пшениці у вальцьовому верстаті. За даними досліджень показано, що сумарний добуток проміжних продуктів при двоетапному подрібненні менше ніж за схемою із проміжним просіюванням продуктів подрібнення. In clause the technique and results of research of two ways of crushing of grain of wheat in roller mill tool are resulted. According to researches it is shown, that сummulative the output of intermediate products at doublestage milling is less than at the scheme with intermediate sifting products of crushing.Документ Плющення зерна пшениці в лабораторних умовах(2016) Харченко, Євген Іванович; Перегуда, Микола Антонович; Рубан, Ірина СергіївнаВ статті наведено результати досліджень плющення зерна пшениці різної вологості та скловидності у лабораторному плющильному верстаті при різних величинах зазору між вальцями. Показано вплив вологості та скловидності на режими плющення пшениці. Доведено, що вихід продуктів плющення можна описати експоненціальним рівнянням. The results of the study of different crushing wheat grain moisture and vitreous laboratory flaking machine at different values of the gap between the rollers. The influence of humidity and vitreous regimes crushing wheat. It is proved that the yield of products can be described flattening eksponents equation.Документ Борошно квасолі лабораторного помелу(2011) Бондаренко, Т. М.; Харченко, Євген Іванович; Перегуда, Микола АнтоновичВ статті наведено результати дослідження подрібнення квасолі в молотковій дробарці та вальцьовому верстаті. Показано гранулометричні характеристики продуктів подрібнення при різній крупності насіння. In clause results of research of crushing of a string bean in hammer mill to a crusher and roller mill tool are resulted. Are shown granulometric characteristics of products at different coarse seeds.Документ Дослідження можливості використання борошна з екструдату квасолі при виробництві борошняних виробів(2013) Буянова, І.; Подгорнюк, Інна Олександрівна; Перегуда, Микола Антонович; Харченко, Євген ІвановичУ статті представлені дослідження та розробка сучасних способів збагачення борошняних кондитерських виробів білками рослинного походження. В якості харчової добавки використовуємо борошно з екструдату квасолі. In clause researches and development of modern ways of enrichment of flour confectionery products by fibers of a phytogenesis are presented. As the food additive the flour with extrusion string beans is used.Документ Дослідження способів подрібнення насіння квасоіл(2014) Кондратенко, Євгеній Володимирович; Харченко, Євген Іванович; Перегуда, Микола АнтоновичВ статті наведено результати досліджень способів подрібнення насіння квасолі в борошно з проміжним просіюванням або без нього. Показано схеми експериментів та наведено кумулятивні криві виходу та якості борошна при подрібненні за вказаними способами насіння квасолі різної крупності та вологості. In clause results of researches of ways of crushing of seeds of a string bean in a flour with intermediate sifting or without it are resulted. It is shown schemes of experiments and cumulative curves of an output and quality of a flour at crushing on the specified ways of seeds of a string bean different крупности and are shown to humidity.Документ Сравнительная оценка эффективности использования цитрусового, яблочного и свекловичного пектинов в хлебопечении(1987) Дробот, Вера Ивановна; Доценко, Виктор Федорович; Арсеньева, Лариса Юрьевна; Устинов, Юрий Васильевич; Перегуда, Микола АнтоновичВ статье представлена сравнительная оценка пектина, полученного из различного сырья, и результаты экспериментальных исследований по использованию яблочного, свекольного и цитрусового пектина в технологии хлеба лечебно-профилактического назначения. The paper presents the comparative evaluation of pectin derived from different raw materials and the results of experimental researches on the use of apple, beet and citrus pectin in technology of bread with health-care properties.Документ Подрібнення насіння квасолі в молотковій дробарці(2013) Перегуда, Микола Антонович; Харченко, Євген Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Гуцало, Інна ВолодимирівнаПостійно зростаючий, внаслідок збігу низки політичних, економічних, технологічних тощо причин, дефіцит білкових речовин в харчуванні населення планети і України, зокрема спонукає науковців до пошуку додаткових джерел дешевих і достатньо повноцінних білків. Борошняні суміші з борошном бобових культур можуть бути використані для розширення асортименту вироблюваних хлібобулочних і кондитерських виробів з підвищеним вмістом білка та інших біологічно активних речовин. Насіння квасолі можна переробляти у борошно простим подрібненням у молотковій дробарці. При використанні вальцьових верстатів необхідне попереднє подрібнення насіння квасолі. A growing number of matches due to political, economic, technological, etc. cause’s deficiency of proteins in the diet of the world's population and Ukraine in particular encourages researchers to seek additional sources of cheap and quite full of protein. Pastry flour mixture with legumes can be used to expand the range of products of bakery and confectionery products with a high content of protein and other biologically active substances. Bean seeds can recycle in simple flour grinding in hammer mill. Using roller mill grinding is needed seed beans.Документ Нові види сировини при виробництві кормів для риб(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаОдним із шляхів виходу рибного господарства України з кризисного стану є розвиток індустріальної форми риболовства. В даній статті розкриваються можливості використання насіння льону як концентрованого джерела ліпідів і білка для виробництва комбікормів для риб. One of the ways out for fish industry of Ukraine from crisis is the development of an industrial form of fishing. The possibility of using flax seeds as a concentrated source of lipids and protein for the production of mixed feeds for fishes have been disclosed in the paper.Документ Мікробіологічний стан екструдованих зернових сумішей з насінням льону(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Павлюченко, Олена Станіславівна; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола АнтоновичВ статті розглянуто питання зміни мікрофлори розроблених екструдованих зернових сумішей з насінням льону під час зберігання за температури 0 та +20 °С. In article the question of change of microflora developed grain mixes with seeds of flax in the course of storage is considered at temperature 0 and +20 °C.Документ Насіння льону як компонент зернових сумішей для відгодівлі карпових риб(2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаУ статті представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень використання насіння льону у виробництві екструдованих кормів для риб. Встановлено, що використання екструзійної обробки дозволяє вводити до зернової суміші неподрібнене насіння льону в кількості до 20 %. The article presents the results of theoretical and experimental studies using flax seeds in the production of extruded feeds for fish. It has been found that extrusion processing allows entering to the grain mixture long flax seeds in amounts up to 20%.