Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Вибір і порівняльна оцінка характеристик активного вугілля для очищення водно-спиртових сумішей
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Малежик, Іван Федорович
    В даній роботі наведено результати порівняльної оцінки властивос¬тей деревного активного вугілля марки БАУ-А (контрольний зразок) та активного вугілля марок КАУ-2 і К 48. Досліджено основні фізико-механічні, структурні та адсорбційні характеристики цих активних вугіль, а також ступінь очищення ними водно-спиртової суміші. Встановлено, що порівняно з деревним кокосове активне вугілля має більшу механічну міцність і меншу зольність, що відповідає більшому терміну експлуатації цього ву¬гілля і меншій його каталітичній дії, при цьому покращується дегустаційна оцінка готової продукції. In this work we present the results of a comparative evaluation of the properties of wood activated carbon BAU-A (control sample) and activated carbon brands KAU-2 and K-48: the basic physical-mechanical, structural and sorption characteristics of activated carbon and the degree of cleaning them water-alcohol mixture. It is established that in comparison with wood, coconut activated carbon has a greater mechanical strength and lower ash content, which corresponds to a higher life of the coal and the lower catalytic activity, while improving a tasting of the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз та узагальнення даних по складу природних вод України
    (2000) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Узагальнено результати моніторингу якості вод лікеро-горілчаних підприємств України. Аналіз показав, що високий вміст мінеральних солей спостерігається в південних областях України. Окислюваність води змінюється в межах 0,5 – 20 мг/дм3. Перевищення вмісту кремнію спостерігається в усіх регіонах. На основі результатів досліджень розроблено універсальну комплексну схему очистки та кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Summarized results of the monitoring of water quality liqueur and vodka plants of Ukraine. The analysis showed that high content of mineral salts is observed in southern regions of Ukraine. Oxidation of water varies from 0,5 to 20 mg/dm3. The excess of the silicon content is observed in all regions. Based on the results of research developed the universal complex scheme of treatment and conditioning of water for distillery production.
  • Ескіз
    Документ
    Стійкість і якість алкогольних напоїв
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати впливу твердості, лужності, сухого залишку, а також вмісту заліза, марганцю, хлоридів, сульфатів, силікатів, фосфатів, нітратів, нітритів води підготовленої на стійкість і якість алкогольних напоїв. Приведено вимоги до підготовленої води за органолептичними, фізико-хімічними, токсикологічними та мікробіологічними показниками для виробництва лікеро-горілчаної продукції, приготовленої із спирту сорту «Пшенична сльоза», «Люкс», «Екстра», «Вищої очистки». The results of the influence of hardness, alkalinity, dry residue, as well as the content of iron, manganese, chlorides, sulfates, silicates, phosphates, nitrates, nitrites water prepared on the durability and quality of alcoholic products. These аre the requirements for the prepared water for organoleptic, physico-chemical, Toxicological and microbiological parameters for the production of alcoholic beverages, prepared from alcohol varieties «Wheat tear», «Suite», «Extra» and «Higher purification».
  • Ескіз
    Документ
    Універсальна технологія підготовки води для алкогольних та безалкогольних напоїв
    (1993) Савченко, Микола Якович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Трісунова, Тетяна Миколаївна
    Наведено універсальну схему, що забезпечує одержання підготовленої води із стандартними показниками, незалежно від складу вихідної води. Given the universal schema that provides a prepared water with standard parameters, regardless of the source water.
  • Ескіз
    Документ
    Очистка води активованим вугіллям
    (1999) Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати досліджень води, обробленої сорбентами Фільтрасорб F-300 та БАУ-А та вплив перманганатної окислюваності води на дегустаційну оцінку води і горілок. Results of researches of water treated sorbents Filtrasorb F-300 and BAU-A and the impact of permanganate oxidation of water at the degustation evaluation of water and vodka.
  • Ескіз
    Документ
    Кришталево чиста. Якість води для виробництва горілок і лікеро-горілчаних напоїв
    (2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено критерії оцінки води за органолептичними та фізико-хімічними показниками, класифікацію вод і способи водопідготовки для виробництва лікеро-горілчаної продукції. Показано вплив твердості, заліза, сульфатів, хлоридів на стійкість та органолептичну оцінку води підготовленої, горілок і лікеро-горілчаних напоїв. Проаналізовано існуючі способи водопідготовки та перспективні сорбенти (Silcarbon S835, Silcarbon K3060, AquaSorb 2000, C 207, КАУ-2, Фільтрасорб F300) для лікеро-горілчаного виробництва. Are the criteria for assessing water on organoleptic and physical-chemical parameters, the classification of waters and methods of water treatment for production of alcoholic beverages. Shows the influence of hardness, iron, sulphates, chlorides resilience and organoleptic evaluation prepared water, vodka and other alcoholic beverages. The analysis of the existing methods of water treatment and promising sorbents (Silcarbon S835, Silcarbon K3060, AquaSorb 2000, C 207, KAU-2, Filtrasorb F300) for distillery production.
  • Ескіз
    Документ
    Критерії якості. Норми і стандарти придатності
    (2003) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Проаналізовано нормативи ВОЗ, США, ЄС, Росії, України до води питної та фасованої за окремими органолептичними, фізико-хімічними та токсикологічними показниками. Analyzed the norms of the WHO, the US, EU, Russia, Ukraine for drinking water and for packaged water for individual organoleptic, physico-chemical and toxicological indicators.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія натуральних харчових концентрованих барвників
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено характеристики основної сировини для одержання барвників із рослинної сировини, технологію одержання, органолептичні і фізико-хімічні показники жовтого та червоного натуральних харчових концентрованих барвників. Shows the characteristics of the basic raw materials for dye of vegetable raw materials, the technology of production, organoleptic and physical-chemical indicators of yellow and red concentrated natural food colorant.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нових сорбційних матеріалів у виробництві горілок
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати досліджень сорбційних характеристик активного вугілля марок БАУ-ЛВ і СWZ(1-4) та перспективність їх застосування у виробництві горілок. Results of the investigations of the sorption characteristics of the active coal grades BAU-LV, СWZ(1-4) and prospects of their use in the production of vodka.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічно чистий натуральний барвник
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено переваги застосування натуральних харчових барвників із рослинної сировини, спосіб одержання, органолептичні і фізико-хімічні показники жовтого натурального харчового концентрованого барвника.