Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
27 результатів
Результати пошуку
Документ Про доцільність використання акумуляторів холоду на підприємствах(2015) Грищенко, Роман Володимирович; Форсюк, Андрій Васильович; Засядько, Ярослав Іванович; Пилипенко, Олексій ЮрійовичВ роботі наведено аналіз доцільності використання акумуляторів теплової енергії (холоду) на підприємствах харчової промисловості. Проаналізовано графіки енергоспоживання декількох заводів, а також графіки сплати електроенергії за одно- та трьохзональною сіткою тарифів на прикладі молокозаводу «Danone» у м. Херсон. Отримані результати дають зрозуміти, що ефективність застосування льодоакумуляторів визначається не лише часовим проміжком для накопичення льоду, але і можливою швидкістю танення льоду, що в кінцевому підсумку, визначає кількість льоду в період «заряджання» акумулятора. Пропоновані міркування будуть використанні у розробці методик розрахунку льодоакумуляторів. The advisability of thermal energy accumulators’ utilization in food industry is presented and substantiated in the article. The time graphs of energy consumption for some plants along with the plots of electrical energy payments within a single- triple-zones tariffs as characteristic for the “Danone” diary plant in the city of Kherson have been analyzed. The results obtained have proved that the effectiveness of cold accumulators application is greatly determined not only by the available time of ice accumulation, but also by the achievable speed of the ice melting, which, eventually, determines the amount of ice which is necessary to generate during the accumulator “charge” period. The proposed considerations will be used at the developing of an ice accumulator design calculations methodology.Документ Зростання тиску в рідині при гідравлічному ударі(2014) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Форсюк, Андрій Васильович; Василенко, Сергій МихайловичОписано методику визначення максимального підвищення тиску в рідині при гідравлічному ударі. Представлено потрібні допоміжні матеріали, наведено числові приклади.Документ Плівкові течії в трубах випарних апаратів яблучного соку(2015) Прядко, Микола Олексійович; Глоба, Олександр Вікторович; Форсюк, Андрій Васильович; Глоба, В. З.У статті наведено результати досліджень низхідних плівкових течій яблучного соку в умовах його концентрування в сучасних випарнних апаратах. Показано особливості структури і фізичної моделі низхідних течій, що проявляються з підвищенням концентрації соку. Отримані результати доповнюють науково-технічну базу створення тепло. The results of studies into the downstream film flows of apple juice during its concentration in modern evaporators are presented. It is shown that as the apple juice is getting more concentrated, the structure and physical models of film flows change. The data oftained may by added to the theoretical bases for the modern designing practice of thermal technological plants.Документ Визначення коефіцієнту тепловіддачі при кипінні холодильних агентів в акумуляторах холоду(2015) Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій Васильович; Засядько, Ярослав Іванович; Глушков, В. С.Використання розрахункових співвідношень які б адекватно описували теплообмін між теплообмінною поверхнею та холодильним агентом є вкрай необхідним для точного конструктивного розрахунку чи підбору теплообмінного обладнання холодильних установок, в тому числі, акумуляторів холоду. З врахуванням існуючих обмежень до обраних з огляду літературних джерел співвідношень, проведено математичне моделювання процесу теплообміну під час кипіння холодильних агентів та виконано графічне порівняння результатів розрахунку за моделлю та обраними розрахунковими співвідношеннями. Проведений аналіз дозволив обрати залежність яка, може бути використана в інженерних розрахунках акумуляторів холоду з накопиченням льоду на поверхні теплообміну. The use of correlations that would be capable to adequately account for the heat transfer between the surface and refrigerant are crucial for the accurate design calculations and p roper heat transfer equipment sizing, including cold accumulators with ice generation on the heat transfer surface. A vast multitude of such correlations for the determination of overall heat transfer coefficient valid for different cross sections pipes and processes conditions are available now in the literature. The calculations of heat transfer pertinent to the conditions of cold accumulators, lead to the results drastically deviating from those obtained in the framework of the direct experimentation carried out at the Department of Power Engineering and Industrial Refrigeration of NUFT.Документ Термічний опір у пристінному шарі низхідних плівок високов'язких рідин(2014) Прядко, Микола Олексійович; Глоба, Олександр Вікторович; Форсюк, Андрій Васильович; Глоба, В. З.У статті обґрунтовано гіпотезу високоефективного теплоперенесення в плівках густого яблучного соку. Визначено умови і методику проведення дослідження. Здійснено порівняння отриманих експериментальних даних з даними інших авторів і проаналізовано причини розбіжності. Результати дослідження теплогідродинамічних процесів, зокрема в пристінному шарі, при нагріванні високов 'язкої рідини та при її концентруванні, коли рідина стікає у вигляді плівки по внутрішній поверхні вертикальних труб, дали змогу виявити особливості механізмів теплоперенесення. Визначено вплив на термічний опір тепловіддачі геометричних та режимних параметрів і теплофізичних властивостей робочої рідини. Проаналізовано особливості фізичної моделі і механізмів теплоперенесення в пристінному шарі рідини, які визначають його термічний опір. Отримані результати доповнюють науковотехнічну базу створення теплотехнологічних установок. A hypothesis of highly effective heattransfer in the down falling apple juice films and its substantiations have been studied thoroughly. The experimental conditions and methods of experimentation as well as data processing methodology are presented and discussed. The obtained experimental results were compared with the data available in literature; the sources of discrepancies were analyzed. The results of thermo-hydrodynamic processes, in particulars within the boundary level, during the heating of the viscous falling down the inner vertical tubular surface films allowed to highlight the specifics of heat transfer. The influence of sur-face geometry, regime parameters and physical properties of working liquid were determined. The particulars of the physical model and transport mechanisms within the boundary layers of liquid, which determine its thermal resistance, are presented. The obtained results may add to the theoreti-cal bases for modern designing practice of thermal techno- logical plants.Документ Дослідження середнього об’ємного паровмісту динамічного двофазного шару в замкнутих термосифонах(2014) Мокляк, Василь Феодосійович; Василенко, Сергій Михайлович; Форсюк, Андрій ВасильовичРозглянуті умови використання термосифонів у якості теплопередавальних елементів в приладах з незалежним підведенням теплового потоку. Наведені закономірності процесів гідродинаміки в динамічному двофазному шарі термосифонів під час використання в якості робочих середовищ різних проміжних теплоносіїв. The conditions for theapplication ofthermosiphonsasheat transfer elementsin devices withindependent supply ofthe heat flux. Patternsare presentedin the dynamicprocesses of hydrodynamicsin thetwo-phase layerthermosiphonswhen used asworking mediaof different intermediateheat transfer fluids.Документ Тепловіддача в процесі концентрування низхідних плівок яблучного соку у вертикальних трубах(2005) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено результати експериментальних досліджень тепловіддачі в процесах випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень зумовлена потребами розроблення і проектування установок для концентрування яблучного соку. Отримано дані щодо закономірностей тепловіддачі, які потрібні для науково обгрунтованого створення випарних установок фруктових соків. The results of experimental studies into the heat transfer in the processes of evaporation and boiling of falling apple juice films in a vertical pipe. The study is determined by the necessity in desing and development of evaporators for apple juice concentration. The data on the heat transfer mechanism obtained in this study will be used in the scientifically proven designing of fruit juice concentrators.Документ Теплоперенесення в плівках яблучного соку(2005) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено результати досліджень взаємозв’язку плівкових течій і тепловіддачі під час випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі в діапазоні режимних параметрів і концентрацій соку, для яких наявні результати дослідження досить обмежені й суперечливі. Одержані дані потрібні для уточнення науково-обгрунтованих підходів до створення випарних установок фруктових соків. Results of investigations of the relationship film flows and heat transfer during evaporation and boiling downstream films apple juice in a vertical tube in the range of regime parameters and concentrations for which the available research results are limited and contradictory data obtained are needed to clarify the evidence-based approaches to the creation of evaporators fruity juices.Документ Розрахункова статична модель випарної установки з вакуум-апаратами першої кристалізації як останнім корпусом(2004) Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Форсюк, Андрій ВасильовичЗапропонована статична модель випарної установки дозволяє якісно, та кількісно оцінювати вплив факторів на енергозатратність концентрування соків як в процесі оперативного втручання в роботу ВУ, продуктового відділення чи дифузійної установки, так і при аналізі технічних рішень, що рекомендуються до впровадження при реконструкції теплових схем. The proposed static model evaporator allows qualitatively and quantitatively assess the impact of factors on the energy-intensive concentration juices in the process of surgical intervention in the work of slaves, the grocery department or diffusion plant, and the analysis of technical solutions that are recommended for implementation in the reconstruction of heating circuits.Документ Реконструкція випарної установки яблучного соку(2004) Глоба, Олександр Вікторович; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено опис проведеної реконструкції випарної установки яблучного соку встановленої на Чернівецькому ОЖК, після якої вона введена в промислову експлуатацію. Наваедено технічна характеристика і технологічні режими роботи випарної установки після проведення реконструкції. The description of the reconstruction of apple juice evaporation unit installed in Chernivtsi OZHK, after which it was put into commercial operation. Submitted technical characteristics and technological modes after reconstruction.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »