Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
63 результатів
Результати пошуку
Документ Фізико-механічні властивості стретч-плівок з використанням вторинної сировини(2022) Кулик, Наталія Вікторівна; Аліпатова, Марія РусланівнаСтаття базується на розробці стрейч-плівки для обгортання піддонів, що містить 50% матеріалів вторинної переробки (PCR) на основі полімеру розроблений компанією Dow Chemical. У цьому дослідженні різні зразки каст та видувних стрейч-плівок були виготовлені на лініях коекструзії у центрі розробок та інновацій Tarragona Pack Studios. PCR впроваджували у 3 та 4 шари 5-шарової стрейч плівки. Основні механічні властивості були протестовані із високою продуктивністю. Однак властивість, така як сила утримування може бути покращена. Після цього дослідження було доведено, що для покращення деяких властивостей можна використовувати різні матеріали у 2 шар залежно від потреб клієнта. Також відомо, що матеріали з низьким індексом розплаву мають хороші властивості щодо стійкості до проколів.Документ Дослідження шнекових екструдерів для виробництва сухих сніданків(2015) Ратушна, І. І.У статті розглянуто будову, класифікацію і функціональне призначення шнекових екструдерів, досліджено їхні технічні характеристики й особливості застосування у виробництві. Проведено порівняльний аналіз ефективності роботи одно- і двошнекових екструдерів.Документ Intensification of cooling of tubular blown polymeric packing films with the flowing-down liquid film(2018) Mikulonok, Ihor; Petukhov, Arkadii; Gapon, Viktor; Gavva, Oleksandr M.Introduction. Analytical and natural researches of process of cooling of a packing film of low density polyethylene (LDPE; high pressure polyethylene) are conducted by the flowing-down water film. Material and methods. Pilot studies of cooling of the film are conducted at the following parameters: film type – flat; speed of the film – 0.03–0.50 m/s; sizes of the slot-hole distributor of a water film: slot size – 0.4–0.8 mm, slot width – 300 mm; temperature of the cooling water – 15–40 °C. Rational parameters of process of cooling are determined on the basis of mathematical modeling. Results and discussion. Parameters of a liquid film change only on an entrance zone and depend on liquid concentration, speed of the polymeric tube and initial distribution of speed of the liquid at the exit from a distributive ring. At high values of liquid concentration (Re>20000) only the wall layer of liquid participates in heat exchange. For the film from LDPE its external surface hardens at distance about 0.01 m from the beginning of contact with water, and an internal surface – at distance about 0.10–0.15 m. Therefore the ring for distribution of liquid needs to be established after the termination of a blowing zone of the polymeric tubular workpiece. It is also necessary to provide the steady movement of a continuous liquid film on an external surface of a polymeric tube on length to 0.2 m from the beginning of contact of liquid from the polymeric film. Temperature of the cooling water in the range of 20–60 °C significantly does not influence both intensity of cooling process, and physical-mechanical properties of the produced polymeric film. For thick films from LDPE (thickness more than 200 μm) and over 1 m wide intensity of cooling is limited to the critical liquid concentration. For practical application of the received results the nomogram for determination of volume liquid concentration of the cooling water, and also volume productivity of the technological line depending on the sizes of a ready tubular blown polymeric film is offered. Conclusion. The scientific value of results consists in definition of rational conditions of application of liquid cooling of the tubular blown polymeric films produced by extrusion. Вступ. Аналітичні та природні дослідження процесу охолодження пакувальної плівки з поліетилену низької щільності (ПВД; поліетилен високого тиску) проводяться проточною водою. Матеріал і методи. Пілотні дослідження охолодження плівки проводяться за наступними параметрами: тип плівки - плоский; швидкість плівки - 0,03–0,50 м / с; розміри щілинного розподільника водяної плівки: розмір прорізу - 0,4–0,8 мм, ширина щілини - 300 мм; температура охолоджуючої води - 15–40 ° С. На основі математичного моделювання визначаються раціональні параметри процесу охолодження. Результати і обговорення. Параметри плівки рідини змінюються тільки на вхідній зоні і залежать від концентрації рідини, швидкості полімерної труби і початкового розподілу швидкості рідини на виході з розподільного кільця. При високих значеннях концентрації рідини (Re> 20000) в теплообміні бере участь тільки стіновий шар рідини. Для плівки з ПВД її зовнішня поверхня твердне на відстані близько 0,01 м від початку контакту з водою, а також внутрішня поверхня - на відстані близько 0,10–0,15 м. Тому кільце для розподілу рідини необхідно встановлювати після закінчення зони продувки полімерної трубчастої заготовки. Необхідно також забезпечити стійке переміщення плівки безперервної рідини на зовнішній поверхні полімерної трубки по довжині до 0,2 м від початку контакту рідини з полімерною плівкою. Температура охолоджуючої води в діапазоні 20–60 ° C істотно не впливає як на інтенсивність процесу охолодження, так і на фізико-механічні властивості виробленої полімерної плівки. Для товстих плівок з ПЕНЩ (товщиною більше 200 мкм) і понад 1 м ширина інтенсивності охолодження обмежується критичною рідиною концентрація. Для практичного застосування отриманих результатів пропонується номограма для визначення об'ємної концентрації рідини охолоджуючої води, а також об'ємної продуктивності технологічної лінії в залежності від розмірів готової трубчастої видувної полімерної плівки. Висновок. Наукова цінність результатів полягає у визначенні раціональних умов застосування рідинного охолодження трубчастих видувних полімерних плівок, отриманих екструзією.Документ Використання гідролізованого морквяного пюре в технології помадних цукерок(2017) Вайсеро, Ольга Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Крапивницька, Ірина ОлексіївнаВ статті наведені результати досліджень по удосконаленню технології неглазурованих помадних цукерок з використанням як джерела біологічно-активних речовин гідролізованого морквяного пюре. Встановлене раціональне дозування пюре, спосіб внесення його до рецептури цукерок та метод формування виробів.Документ Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю(2015) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лазаренко, Максим Михайлович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло ВасильовичПроведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи. The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.Документ Дослідження основних фізико-хімічних властивостей набухаючих видів крохмалю(2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичНаведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. The results of investigations of the basic physical and chemical properties of swollen starch samples obtained by modifying native starch of various origin are presented.Документ Безпека споживання та корисні властивості нових комбінованих екструзійних продуктів(2007) Аннєнкова, Надія БорисівнаДосліджено корисні властивості та безпечність споживання нових комбінованих екструдованих продуктів. We studied the beneficial properties and the safety of the new combined extruded products.Документ Товарознавча оцінка нових екструдованих сандвічів(2011) Аннєнкова, Надія БорисівнаШляхом моделювання сировини, з метою підвищення біологічної цінності, розроблено та представлено нові екструдовані сандвічі, надано їх товарознавчу оцінку. By the way of modelling the sources with the purpose of increase of biological value the recepy of new extrusive sandwiches was developed, they commodity evaluation givene.Документ Гранулювання дисперсних матеріалів в умовах контактного тертя з робочими органами машин(НТУ "ХПІ", 2014) Штефан, Євгеній Васильович; Риндюк, Дмитро ВікторовичВ роботі розглянуто проблему гранулювання дисперсних матеріалів в умовах контактного тертя з робочими органами вузла пресування гранулятора. Досліджено вплив шорсткості контактної поверхні на коефіцієнт тертя ковзання при різних швидкостях руху дисперсних матеріалів (стружка сосни та лушпиння соняшника) по сталевій поверхні в каналі формуючої головки. He paper’s topic is connected with the actual problem of solid bio fuel manufacturing. The organic disperse material compaction technologies is observed. The article is devoted to creation of scientific bases of designing both improvement of processes and equipment of solid bio fuel production. It will provide an opportunity of rational constructive–technological design data choice of the equipment and modes of its operation. This paper considers the problem of disperse materials granulation under contact with friction at working surfaces in the pressing node. One of the main parameters that have great influence on granules shaping features is friction coefficient between extruders working surfaces and disperses materials. The experimental method of friction coefficient determination is presented. The steel contact surface roughness influence on friction coefficient with different speed moving of disperse material (pine shavings and sunflower husks) is studied. The experimental results statistic analyze (regressed methods) gave it’s possible to obtain analytic equation for friction coefficient calculation.Документ Екструзійна обробка ячменю з нетрадиційними компонентами(2014) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Улянич, Іван ФедоровичДослідження присвячені вивченню можливості використання моркви та буряку для отримання кормової продукції. Результати проведених досліджень показали, що заміна певної кількості ячменю на моркву та буряк дозволяє отримати кормову продукцію з низькою собівартістю.